14.bölüm(Hoşlanmak mı?)

4.8K 173 13
                                    

Bir dakika.
Benim için kavgamı edicekti?Yağız?
Tamam düşündüm biraz saçmaydı ama ne biliyim tuhaftı.
Bu sefer geri dönmemek üzere koşarak onun peşine takıldım.
Yağız ve arkadaşları çoktan okuldan
çıkıp bir arabaya atlamışlardı bile.
O kıza doğru adım adım ilerlemeye başladım.Yüzüne baktım soğuktu bakışları o yeşil gözleri etrafa hep soğuk bakıyordu ama şunu kabul etmek gerekirse güzeldi yeşil gözleriyle ve saçlarıyla adeta etrafa hava katıyordu.Bir kaç kez helinin azından kızın adını duymuştum neydi ismi kayra evet kayraydı.
"Neden kavga edecek?"diye sordum.
"Bilmiyorum!Sen sınıfına gitsene,prenses.Bulaşma böylere şeylere," dedi iğneleyici sesiyle.Bu kızın benimle olan derdiyle uğraşamayacaktım.
"İyi söyleme.Ben kendim öğrenirim," diyerek yoldan geçen bir taksiyi durdurdum.Ona teklif etmeden taksi
şöförüne bir daha gitmeyeceğim dediğim o yerin adresini verdim.
Üç dakika sonra ordaydım.Yeri düzgün tarif edemeğim için iki kez yanlış sokağa dönmüştük.Sonunda Kemik Kafe'yi gördüğümde derin bir nefes alıp "Burası"demesem,farklj bir sokağa yönelecekti.Cüzdanımı yanıma almış olduğum için kendimi tebrik ettikten sonra şoföre ücreti ödeyip taksiden indim.
Derin bir nefes alıp,daha önce sinirle çıktığım kapıdan içeri girdim.Etraf yine toz ve kir doluydu.Bir yerden seslerin geldini duyduğumda kulağıma gelen sesi dinleyip doğruca bahçeye çıktım.Yarı koşarak yarı yürüyerek bahçe kapısına ulaştığımda
olduğum yerde durup ne olduğunu görmeye çalıştım.Evet.Yağız .
Yanlış kavgaya gelmemiştim..Tam da doğru kavganın üstüne gelmiştim.
Yanlız yere yatırıp suratını yumrukladığı çocuk geçen seferki çocuk değildi.Başka biriydi.Daha iri yapılıydı.Yüzünü seçemiyordum,
çünkü ciddi anlamda kana bulamıştı.
Tamam,bu kadar izlemek yeter.
Tekrar adım atmaya başladığımda,
Bora'yı ellerini cebine sokmuş diğer herkesten farklı olarak sessizce kavgayı izlerken gördüm.(ismini helinden öğrendim).Yanına gidip
"Ne yapıyorsun?"diye şaşkınca sordum.Onun aksine herkes kahkaha atıp bağırıyordu ama o sessizce izliyordu.
Bir adam Neol Baba gibi kahkaha attıktan sonra "Ateşli hatun da gelmiş,"diyince,etraftakilerin kahkahaları bir kez daha arttı.
İş başa düşmüştü.Bu işe yaramazların hiçbiri kavgaya müdahale etmeyecekti.Yağız'ın yanına yaklaşıp kolundan tutmaya çalıştığımda,"Ne işin var burda?" diye üzerime kükredi.Şey...Uygun olduğum bir anda,av sırasında bir aslandan uzak durulması gerektiğini kafama kazımam gerikiyordu.
"Bıraksana.Öldürecekmisin?" Çocuğun yüzüne bakamıyordum bile.
Midem bulanıyordu.Benim bu tepkim etraftan ateşli iltifatlar alırken,Yağız kafasını kaldırıp "Boranın yanına geç!" diye emretti.İşte bu korkutucuydu.Kolunu bırakıp bir adım gerildiğimde,yerde kankar içinde yatan adımın "Geldi mi fahişen?" dediğini duyunca,kanım çekilmiş gibi hissettim.Olduğum yerde buz kesilmiştim.Daha önce kimse bana böyle çirkin bir şey söylememişti.Yağız'ın küfür ettiğini duymuştum ama ondan daha çok ve sık duyduğum şey,yumrukalrının sesiydi.
Bora kolumu tutup"Gel"dedi.
Ciğerlerimi kir,toz,sigara dumanıyla doldurduktan sonra yağıza döndüm.
Adamın yüzüne geçirmek üzere kaldırdığı elini tutup," Yeter.Lütfen."
Dedim.Dişlerini sıktığını gördüğüm çocuğun suratına bakarken,
kulağımın dibinde bir aslan kükrüyordu.Yüzü gergindi ve işine karıştığım için bana kızgın bakıyordu.
"Lütfen" diye fısıldadım,zihnimin içinde bana dişlerini göstererek bakan aslana rağmen.Yağız kolumdan tutup beni çekiştirirken,Bora'nın yüzündeki gülümseyi görmüştüm.
Kayra kapının kenarından bizi bekliyordu.
Tekrar temiz havaya çıktımızda Yağız beni duvara yaslayıp "Ne işin var burada?"diye bağırdı.Ben daha cevap vermeden kayaraya dönüp "Sen mi söyledin"diye sordu.Kayra kem küm ederken"Ben gördüm sizi"diye atladım.Hayır,niye Kayra'yı koruyorsam?
"Kayla,sen neymişsin ya! diyen Bora hayranlıkla bana bakarken,yüzünde muzip ifade vardı.
Yağız"Kayrayı al okula dön " dedi ona bakmadan.Emindim bu kız yağızdan hoşlanıyordu.

OKULDAKİ SERSERİMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin