Druhá šance

539 50 6
                                    

Nemocniční přístroje se ozývaly pokaždé co se Eleanor nadechla. Aaron seděl hned vedle ní a držel ji za ruku. Chris nervózně přecházel po místnosti. ,,Mohl bys toho nechat??" Aaronovi už to začalo lést na nervy. ,,Promiň ale nemůžu si pomoc. Tvá krev ji málem zabila. To díky tobě tu teď leží." ,,Cože?!" Podíval se na něj zaraženě. ,,Já jí tu krev doprovolně nedal. Byl to Henry, to on za všechnu je zodpovědný za celou tuhle spoušť. Za to že Laura, moje alfa, mrtvá, stejně tak jako Lexi." Náhle bylo v místnosti ticho. Ani jeden se neodvážil nic říct. Najednou se otevřdly dveře nemocničního pokoje a do místnosti vešel Jamie. Měl na sobě potrhané džíny a tričko potřísněné krví. Bylo vidět že se od toho dne neobjdvil v čistírně nebo neseznámil s pračkou. ,,Jak je na tom??" Opatrně za sebou zavřel dveře. ,,Pořád stejně, beze změny. Neprobudila se." Vysvětlil mu Aaron. Jamie se zatím posadil do sedačky u okna. Bylo na něm vidět že se se smrti své mladší sestry ještě nevyrovnal. ,,A co ty?? Jak jsi na tom, po tom všem." Chris nevěděl jak jinak se ho na to má zeptat. ,,Máma mě sem hodila, protože musela podepsát několik papírů k tomu aby jí vydali její tělo. Nemůže tomu stále uvěřit. Je to pro ni teď těžké. Ale to pro každého kdo tam v ten den byl." Chris s Aaronem ho stále poslouchali. ,,Kdyby sis chtěl na pár dní odpočinout a odjet z města, tak to pochopíme." Řekl mu Aaron chápavým tónem.

,,Na pár dní beru mámu pryč odsud. Musí se odreagovat od toho všeho co jí tu připomíná Lexi. Včera začala balit její věci z pokoje a zhroutila se. Musel jsem se ji odvést do nemocnice. Dali ji tam sice nějaký prášky na uklidnění, ale i tak si myslím že to nepomohlo." ,,Je mi líto jak je tvojí mámě, i tobě." V místnosti vládla zvláštní atmosféra. ,,Jdu si pro kafe. Chcete taky??" Jamie vstal ze sedačky a šel ke dveřím pokoje. ,,Jo dám si." Odpověděl mu Aaron. Jamie se otočil na Chrise. ,,Já si nedám. Zdejší káva není nic pro mě." Uznal Chris a dál se díval na Eleanor. ,,Tak fajn." Jamie odešel a v pokoji tak zůstal jen Aaron s Chrisem. ,,Mohl si být k němu milejší." Řekl Aaron do ticha. ,,Byl jsem na něj dost milý. Nemůžu se k němu chovat jako k dítěti." Bránil se Chris.

,,To že Lexi zemřela se dotklo nás všech. Všichni jsme ji znali a měli ji rádi. Já přišel i o člověka, kterého jsem považoval za svou jedinou rodinu." ,,Lauru??" ,,Ujala se mě, když jsem odešel od rodiny. Byla jako má druhá, lepší, máma." Vysvětlil mu. ,,Už je po všem, Chrisi. Všechno to skončilo. Henry je mrtvý a Bratrstvo chce mír s nadpřirozenými bytostmi. Nastanou lepší časy, kde už nikdo nebude umírat rukou nevděčníků, kteří dychtivě touží po moci." ,,Těmhle pohádkám neuvěřím až do té doby, kdy Bratrstvo nepadne. Až uvidím jejich pád, uvěřím těm tvým povídačkám." Naštvaně odešel z pokoje.

Na chodbě se střetl s Drakeem. ,,Neumíš se dívat na cestu??" Křikl na něj. ,,Promiň." ,,Chrisi, co je ti??" Podíval se na něj Drake. ,,Nic, jen jsme se trochu chytli s Aaronem." Vysvětlil mu. ,,Nechápu co na něm Eleanor vidí." ,,Kámo, ty žárlíš!!" Oznámil mu a usmál se. Chris se na tohle téma už nechtěl bavit. ,,A jak je na tom Mia?? Lepší se??" Změnil téma. ,,Kvůli tomu že ztratila velké množství krve, dostává několik transfuzí. Snaží se ji udržet v umělém spánku. Nechtějí ji ještě probudit." ,,Tak to je mi líto." ,,Byl jsi se podívat na malého??" Chris se po téhle otázce zatvářil zaskočeně.

,,Ještě ne. Neměl jsem čas tam zajít." Vyloudil ze sebe na konec. ,,Musím s tebou mluvit, o Gabriele." Zašli bokem, aby je nikdo neslyšel. ,,O co jde??" Nechápal jeho chování Chris. ,,Před tím než Gabriela umřela, mi řekla něco moc zajímavého." ,,Co to bylo?" Drake vytáhl z kapsy od bundy obálku, kterou mu dala Gabriela. ,,Byla na stopě zjištění tomu co se stalo Moll a Fredovi. Nezemřeli jen tak. Někdo je vydíral. Když jim pak přišel tenhle dopis s X, za pár dní zemřeli." ,,To je blbost. Kdo by to tak asi dělal??" ,,Přemýšlej, Molly byla rozsekaná na kousíčky, přitom nikomu nikdy nic neudělala. Ten měsíc před její smrtí se chovala jinak, zamykala si pokoj a vůbec s námi nemluvila. Je jasné že musela něco tajit." ,,A co Fred??" ,,Trochu jsem nad tím taky pátral a zjistil jsem, že dva týdny před tím než ho někdo roztrhal, bydlel po motelech u New Yorku. Snažil se se schovat." ,,Udržet se co nejdéle naživu." Doplnil ho Chris.

,,A jak do toho všeho zapadá Gabriela??" ,,Věděla že se něco děje, a tak se tomu snažila přijít na kloub. Jako já." ,,Jako my." Opravil ho Chris. ,,Je tu ale ještě jeden menší háček." ,,Co zas??" ,,Mia je označená X. Má to na zápěstí." ,,Kde k tomu mohla přijít??" ,,Dřív to na sobě neměla. Toho bych si všiml. Musel ji někdo označit při útoku na Bratrstvo." ,,Což znamená že to byl někdo z lovců...." Zapřemýšlel se nad tím Chris. ,,A nebo někdo z naší smečky." Doplnil ho Drake. ,,Jenže kdo??" ,,To právě musíme zjistit. Protože jinak ten kolotoč nepřestane." ,,Takže jsme v tom spolu." ,,To jsme." Uznal Chris nadšeně. Otočili se k odchodu ale náhle uviděli Johna, tátu Eleanor. ,,Chrisi, Drakeu, moc rád vás zase vidím." Usmál se na ty dva.

,,Johne, dlouho jsme vás neviděli." Drake nevěděl co jiného mu má říct. ,,Tak je pravda že jsem nějakou tu dobu byl trochu mimo." Uznal John. ,,Přesněji jste byl v komatu." Upřesnil to Chris. ,,Máš pravdu." Usmál se na něj. ,,A co tu vůbec děláte??" ,,Leží tu má dcera,takže ..... jsem ji přišel navštívit." Vysvětlil jim. ,,Nevíte kde je její pokoj??" ,,Číslo 22, ten co má u dveří tu palmu." Chris ukázal prstem na dveře s palmou. ,,Díky kluci." John se s nimi rozloučil a šel přímo do pokoje Eleanor. Tam stále seděl Aaron a už i Jamie a popíjeli kávu s plastových kelímků. Hned po tom co se John objevil ve dveřích, oba spozorněli. ,,Pane Hennigu." Pozdravil ho Aaron. ,,Nechali byste mě na chvíli s mou dcerou osamotě??" Jamie s Aaronem si vzali svou kávu a odešli na chodbu. John se hned ujal Aaronova místa u postele Eleanor. ,,Konečně můžu být s tebou." Pohladil ji po vlasech. Eleanor mírně pootevřela oči a párkrát zamrkala. ,,Tati??" Řekla přes kyslíkovou masku. ,,Eleanor." Byl rád že se konečně probudila. ,,Co se stalo??" Řekla rozespale. ,,Všechno už je v pořádku. Nic se už nestane. To ti slibuji." ,,Jak to že jsi..." ,,Dostal jsem se z toho. A teď jsem zpátky a už tě neopustím."

Dlouho si spolu povídali, nebo spíš John mluvil a Eleanor poslouchala. John u ní ale nemohl být celý den. Když už začala pomalu usínat, John ji nechal spát. Eleanor se po chvíli spánku probudila a před ní uviděla siuletu ženy s černými vlasy.

,,Mami??"

Ahojky :)
Je tu další kapitola, která odstartovala menší zvrat v celé situaci, která se v knize teď odehrává!! Můžu jen prozradit že Lexi,Laura a Gabriela nebyli jediní co v tomto díle umřou :( Máte se na co těšit :D

Díky za všechno,

EnKey01

Deník Vlka : Vlčí MláděWhere stories live. Discover now