fizička perfekcija

467 77 36
                                    

Da li ste primetili da su skoro svi likovi fizički perfektni?

Mislim da ima nekoliko priča gde glavna junakinja ima višak kilograma, ali to je sve na foru "odoh da jedem, e jedem, ako nisam pomenula jedem, ja jedem non-stop haha kako sam debela."

Šta je sa likovima koji nisu prelepi? Zašto ne postoje likovi sa velikim nosevima, sa bubuljicama, sa celulitom (što može biti sasvim normalno za tinejdžere), ženskih likova sa muškom frizurom, muških likova sa dugom kosom?

Ne znam, mogu se ubaciti likovi koji zapravo ne spadaju u taj oblik perfekcije, i nesigurni su oko toga, a ne likovi koje predstavljaju manekenke i oni imaju nisko samopouzdanje dok se ne pojavi neki dečko i to magično nestaje.

I zašto ne postoje likovi koji su nesigurni oko svog izgleda, i ostanu nesigurni nakon što nađu dečka/devojku koji im govore da su prelepi? Ti si nekome uvek lep, ali to ne znači ništa ako sebi nisi lep.

Zašto svi muški likovi moraju da imaju mišiće? Zašto ne postoje likovi koji imaju ili ravan stomak bez ikakvih mišića ili višak kilograma? Malo je nerealno da samo devojke mogu biti nesigurne oko izgleda, smatram da muškarci mogu biti podjednako nesigurni.

U kao 95% priča su tinejdžeri, ali naravno, niko ne prolazi kroz pubertet.

I šta je sa likovima koji prolaze kroz neke poremećaje (ne znam da li bi to bio pravilan izraz) sa ishranom? Čak i kada se to pomene, nekako se ne pominje na pravi način. Na primer bulimia: "Probala sam da povraćam, ali me je mama uhvatila, pa nisam smela ponovo" (ovo je zapravo rečenica iz jedne priče). Ne znamo ni zašto je počela ni kako je prestala. Mislim da ljudi trebaju shvatiti da je to jedna ozbiljna stvar, jer ne možeš ti da imaš anoreksiju i da se probudiš jednog jutra i kažeš "e od danas više nisam anoreksična/anoreksičan".

Nadam se da sam uspela da nešto objasnim ovim, iako je veoma kratko.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 11, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Projekat RaznovrsnostWhere stories live. Discover now