Princess of the Woods: Hoofdstuk 2

263 16 0
                                    

Na een lange dag school loopt Effie samen met Tilly en Rosalinde naar buiten om te wachten op de koetsen. 'Tot vanavond!' roept Rosalinde. 'Tot vanavond!' roept Tilly terug. Effie ploft neer op een grasveld en zucht. 'Wat is er toch met jou vandaag,' vraagt Tilly, 'je bent jarig, we hebben een bal vanavond, doe is wat vrolijker!' 'Sorry, ik heb gewoon niet veel zin in een bal.' zegt Effie. 'Wil je anders naar mij toe komen om je klaar te maken?' stelt Tilly enthousiast voor. 'Sorry, ik moet nog een hoop doen op de boerderij. Ik denk dat ik naar huis loop vandaag. Tot vanavond.' zegt Effie zachtjes. 'Oh, oké, dan zie ik je vanavond, denk ik.' zegt Tilly verrast.

Effie draait zich om en loopt van het plein af. Ze is nogal moe van vandaag. Aangezien ze vandaag naar de vierde klas ging, kreeg ze er nieuwe vakken bij. Allemaal even saai. Vorig jaar had ze haar profiel samen mogen samenstellen. Haar favoriete vak, overlevingstechnieken, was helaas geen hoofdvak. Maar ze was elke keer zo blij als ze op het veld achter de school kon oefenen met boogschieten, zwaardvechten of strikken leggen. Toen ze op deze school kwam, durfde ze nog geen boog vast te houden, maar nu was ze verandert in een genadeloze jager. Dat was soms best handig, aangezien de producten van de boerderij bijna allemaal moesten worden verkocht op de markt. Doordat Effie soms thuiskwam met wat wild, hadden zij en haar oom en tante weer is wat fatsoenlijks te eten inplaats van de gekookte graanresten van de boerderij.

Na een half uur bereikte Effie de boerderij. Ze liep de binnenplaats op en groette haar oom, die mest aan het opruimen was. 'Hoi.' was de reactie van oom Jack. Nou, gelukkig was Effie niet de enige met een dipje vandaag. Effie loopt naar haar kamer en trekt oude werkkleren aan. Nu was het tijd om te gaan werken.

Na uren in de hooischuur gewerkt te hebben, gaat Effie terug naar het huis. Als ze de keuken binnen komt, vraagt tante Ella: 'Ga je je aankleden?' 'Ja, ik moet straks gaan.' antwoord Effie met het enthousiasme van een begrafenisondernemer. 'Laat je me straks je haar doen?' vraagt tante Ella nog snel. 'Ja, is goed.' zegt Effie en ze vlucht naar haar kamer.

Daar hangt haat nieuwe jurk over een stoel. Ze doet haar vieze kleren uit en pakt de jurk. Het zachte satijn strijkt langs haar arm en eigenlijk wil Effie de jurk helemaal niet aan. Maar het zal toch moeten. Als ze de jurk aan heeft staat ze voor de spiegel. Wie is dat meisje? Bah, er is echt niks aan.

Als Effie de keuken binnenkomt, staan tante Ella en oom Jack bij de keukentafel. Beide houden hun adem in als ze haar zien. 'Je ziet er prachtig uit.' zegt oom Jack. 'Nou, ga zitten, dan doe ik je haar.' zegt tante Ella met een hese stem. Terwijl dat tante Ella haar haar doet, kijkt Effie naar haar tante. Ze is de hele dag al een beetje down.

'Komt de controle nog?' vraagt Effie. De controle kwam elk jaar, tijdens haar verjaardag. Ze wist niet waarom, maar Effie had wel doorgehad dat ze speciaal was. Elk jaar werd ze gecontroleerd of ze er nog was. Ze wist alleen dat de generaal (hij was eigenlijk een soort van koning, aangezien het koningshuis was uitgestorven) er doodsbang voor was dat tieners zich aansloten bij de rebellen. Vooral tieners die dicht aan de bossen woonden, kregen veel controles.

'Dat weten we niet, aangezien er door het hele land het nieuwe schooljaar wordt gevierd, komen ze denk ik wat later.' zegt oom Jack met een barse stem. 'Zo, dat is klaar.' zegt tante Ella. Effie bekijkt zichzelf in de kleine spiegel die in de keuken hangt. Haar tante heeft haar haren ingewikkeld opgestoken en het ziet er mooi uit. 'Dank u, het is prachtig,' Effie knuffelt haar tante en loopt naar de deur. 'Ik kom na het feest meteen naar huis, dat beloof ik.' 'Wacht! Neem deze mee!' roept tante Ella. Ze pakt een rugzak onder de tafel vandaan en geeft die aan Ella. 'Als je vanavond te moe bent om terug te rijden, kan je met Tilly mee naar huis. Er zitten wat spullen in.' Effie kijkt in de rugzak. Naast haar pyjama, zitten er ook persoonlijke spullen in, zoals haar medaillon wat ze van Tilly had gekregen. Ook de haarband die ooit van haar moeder is geweest en een oud kompas van haar vader. Effie doet het medaillon om en knuffelt haar tante nog een keer. 'Tot vanavond.' zegt ze en ze loopt naar de stallen. Daar haalt ze Eddo, haar ooms paard en stapt op. Ze rijdt het erf op en bereidt zich voor op een avond vol geroddel en slechte dansers.

Princess of the WoodsWhere stories live. Discover now