Princess of the Woods: Hoofdstuk 5

197 22 3
                                    

Effie wordt wakker in een zacht bed en probeert haar hoofd op te tillen. Geen slim idee. Het bonkt als een gek. Zonlicht straalt langs haar gezicht en reflecteert op de kan met water die naast haar bed staat. Effie kijkt rond en ziet dat ze in een tent ligt. Het tapijt, net zoals het tentdoek, is mooi helderrood. Op verschillende plekken hangt een embleem, een roos, gesponnen uit gouddraad. Ze stuurt haar hand naar haar hoofd en voelt eraan: een dun verband zit eromheen.

'Geen zorgen, het geneest wel. Net zoals je arm.' zegt een heldere stem. Effie schrikt op en kijkt de kamer door. Een prachtige, donkere vrouw staat stond bij de ingang van de tent. Haar lange, zwarte haar zat in een praktisch kapsel en ze heeft een legeruniform aan. Maar het meest opvallende waren haar grote, gouden ogen en de gouden tatoeages, die over haar hele lichaam waren verspreid. Haar schoonheid was zo overweldigend, dat Effie er bang van werd.

De vrouw kwam op haar afgelopen. Effie probeerde op te staan, maar een van haar benen werkte niet mee. 'Wees niet bang, je bent hier veilig. De generaal zijn soldaten kunnen je hier niks maken.' 'Hoe weet ik dan dat jij niet op het punt staat om mij te vermoorden?' 'Als ik je dood zou willen hebben, had ik je niet gered van die soldaten, toch?' zegt ze met een geërgerde toon in haar stem. 'En geen zorgen, ik kan niet liegen.' 'Wacht, jij was die een van die vrouwen? Waarom zou je mij redden?' 'Er is een rede dat je op de Wei was. Weet je dat nog?' vraagt ze. 'Mijn oom en tante! Waar zijn ze? Zijn ze ongedeerd?' zegt Effie bang. 'Ik weet niet of ik degene ben die je dat kan vertellen.' zegt de vrouw met een bedroefde blik in haar ogen. 'Ik wil ze zien. Nu.' zegt Effie vastbesloten. 'Laat me je brengen.' zegt de vrouw. De vrouw pakt een paar krukken en reikt ze naar Effie. Effie neemt ze aan. Met één arm in de mitella, is er eigenlijk maar één kruk nodig.

Effie hinkt naar de ingang en duwt de tentflap opzij. Als ze ziet waar ze is, valt haar mond open van verbazing. 

Princess of the WoodsWhere stories live. Discover now