Kapitel 8

3.5K 102 20
                                    

Dagen efter kändes det som att folk tittade på mig och viskade om mig i skolan. Men jag antog att det bara var inbillning. Ingen visste något om mig och Ryan förutom jag, Ryan och Elsa.

Dagens sista lektion var matte. När lektionen var slut, bad Tobias mig att stanna kvar i klassrummet.
"Kom, vi sätter oss" sa Tobias tveksamt när alla hade lämnat klassrummet.
Vi satte oss mittemot varandra vid ett av borden.
"Är du säker på att det inte hände något mellan dig och Ryan som fick dig att vilja sluta med läxhjälpen?" frågade Tobias.
"Nej, det är min pappa bara" mumlade jag med blicken ner i bordet.
"Jag har hört rykten, Milly" sa Tobias lågt. Jag stelnade till och vände upp blicken mot honom. En klump bildades i min mage och jag svalde hårt.
"Vadå för rykten?" frågade jag lågt, knappt hörbart.
"Att du blev hans offer. Han lurade dig till sex och nu har han dumpat dig. Är det sant?" svarade han. Jag bet mig i läppen och försökte hålla tårarna inom mig. Jag svarade inte. Det var som jag trodde. Folk viskade om mig och folk tittade på mig. Alla visste om att Ryan hade spelat med mig också. Jag kände mig så förödmjukad. Jag ville bara sjunka ner genom golvet och försvinna.
"Milly? Är det sant?" upprepade han sig.
"Ja, det är sant" mumlade jag lågt. Tobias skakade på huvudet och suckade.
"Förlåt att jag nästintill tvingade dig att umgås med honom. Jag trodde att han kunde hålla sig i styr" sa han frustrerat.
"Men det är inte bara hans fel. Jag stod inte emot. Dessutom sa jag ja till att ha sex med honom" svarade jag. Varför stod jag upp för Ryan? Jag suckade för mig själv. Jag var hopplös.
"Varför sa du inget? Jag frågade ju om det hade hänt något mellan dig och Ryan" sa Tobias.
"Jag tyckte inte att du hade med det att göra" mumlade jag, aningen drygt. Tobias suckade och skakade på huvudet. Jag ångrade mig direkt efter att jag hade sagt det. Tobias var den lärare som jag visste att jag alltid kunde gå till. Han lyssnade alltid och ville hela tiden att jag, och alla andra elever, skulle må så bra som möjligt. Han förtjänade inte att jag var sur på honom. Han brydde sig ju om mig.
"Förlåt, det var inte meningen att låta dryg. Jag bara.. jag vet inte" mumlade jag lågt.

Dagen därpå fick jag en snapchat från Ryan under so-lektionen. Diskret låste jag upp mobilen och läste vad Ryan hade skrivit i chatten. "Kom till toaletterna, nu" stod det. Jag ville gå dit för att se vad han ville, men jag hade lovat både mig själv och Elsa att inte umgås mer med Ryan.
Jag suckade och låste mobilen utan att svara.

Tjugo minuter senare knackade det på dörren in till klassrummet. Min so-lärare harklade sig med en viss irritation. Han gick och öppnade dörren. Man såg inte vem han pratade med.
Tillslut vände han sig mot klassen.
"Milly?" sa han medan han gick tillbaka mot katedern. Han sökte mig med blicken. När han mötte min blick fortsatte han.
"Din far står på parkeringen och behöver få tag i dig. Det var tydligen väldigt viktigt, så skynda dig dit."
Jag nickade sakta, plockade ihop mina böcker och gick sedan ut ur klassrummet. Jag började gå i riktning mot parkeringen. På en bänk utanför klassrummet satt Ryan. Jag suckade högt och tydligt och ignorerade honom totalt. Ryan reste sig upp drog tag i min arm precis när jag gick förbi honom.
"Min pappa väntar" sa jag irriterat och försökte rycka mig loss från hans grepp. Ryan höjde ögonbrynen mot mig och la huvudet på sned. Då insåg jag att allt var något Ryan hade hittat på. Såklart. Pappa var inte i skolan, det var Ryan som ville få tag i mig. Jag suckade. Ryan flinade när han insåg att jag förstod.
"Erkänn, det var rätt smart" sa han. Jag gav honom en mördarblick.
"Vad vill du?" muttrade jag tröttsamt.
"Varför har du berättat för din mentor att vi hade sex? Vafan har han med saken att göra?" utbrast Ryan. Hans ton ändrades plötsligt till irriterad.
"Jag berättade inte för Tobias" sa jag.
"Det gjorde du visst det. Han vet om det och han har haft ett samtal med mig i en timme om att jag är respektlös mot tjejer, att jag är nonchalant mot skolan, att jag bidrar till obekväm stämning i skolan, och så vidare, och så vidare" röt Ryan. Jag ryggade bakåt av förvåning.
"Ryan, det var inte jag som berättade. Det går ett rykte i skolan om oss. Ryktet säger att du spelade på mig och vi hade sex, som du gör med alla andra tjejer. Vem som startade ryktet har jag ingen aning om, men det var inte jag" sa jag skarpt.
"Jävla idioter, att de aldrig kan hålla sina käftar stängda" nästintill skrek Ryan. Han var arg, extremt arg.
Jag anade att han syftade på sitt gäng. Ingen annan hade sett oss tillsammans.
"Men ta det lugnt. Varför är du så arg? Du får väl bara ut bra saker av detta rykte, jag däremot, jag blir den nya tjejen som blev lurad av skolans fuckboy" sa jag.
"För det första, kalla mig inte fuckboy. För det andra, jag är arg för att detta rykte ger mig skit. Din jävla mentor har lagt sin näsa i blöt och nu tänker han blanda in dina föräldrar och min målsman" utbrast Ryan. Han drog handen genom håret och suckade.
Jag svarade inte.
"Helvete, nu måste jag flytta igen" mumlade han lågt.
Jag höjde på ögonbrynen eftersom jag inte förstod vad han menade. Dock frågade jag inte, det var inte läge.
Jag suckade för mig själv när jag insåg vad jag var tvungen att göra.
"Kom" sa jag och drog i Ryans arm. Han följde efter mig.

Vi stannade utanför Tobias klassrum.
"Spela med" viskade jag till Ryan som oförstående flackade sin blick mellan mig och dörren.
Jag knackade på och några sekunder därpå öppnade han dörren. Han blev förvånad när han såg mig och Ryan stå utanför dörren, tätt intill varandra.
"Kan vi få prata med dig?" frågade jag. Han nickade sakta och tog ett kliv ut. Han stängde dörren bakom sig.
"Snälla blanda inte in våra föräldrar i detta. Det behövs inte. Vi har löst allting och är vänner nu" sa jag och log.
Tobias suckade.
"Jag känner mig ansvarig att ha ett samtal med era föräldrar" sa han. Jag skakade på huvudet.
"Snälla, låt bli. Jag och Ryan har rett ut allting, jag lovar" bad jag. Tobias suckade återigen. Han tänkte länge innan han tillslut gav med sig.
"Okej då. Men hör jag en sak till som händer mellan er eller mellan Ryan och någon annan så blir det samtal vare sig ni vill eller inte" sa Tobias skarpt. Jag och Ryan nickade hastigt.
"Tack" sa jag innan jag drog med Ryan därifrån.

Vi gick bortom synhåll från Tobias innan vi stannade. Vi stod nära varandra.
"Tack" sa Ryan och log svagt mot mig. Jag log tillbaka.
"Jag är skyldig dig något, vad du än vill ha och när du än vill ha det, säg till mig så fixar jag det" fortsatte han. Jag log och skakade på huvudet.
"Förlåt, men jag tror inte vi ska umgås mer. Det räcker nu. Jag är trött på ditt spel. Ena sekunden är du hur gullig som helst och bryr dig om mig och andra sekunden är du en känslokall idiot" sa jag. Ryan nickade sakta.
"Och säg till ditt gäng att sluta sprida rykten för om min pappa får reda på detta så ligger både du och jag risigt till" fortsatte jag skarpt. Ryan nickade igen.
"Bra. Hejdå, Ryan" sa jag.
"Hejdå, Milly" sa Ryan och gav mig en kram. Jag blev först förvånad men sedan kramade jag honom tillbaka.
Strax därefter gick jag ifrån honom. Klumpen som hade gömt sig i magen ända sedan jag och Ryan hade sex försvann nu. Allting mellan oss var över och jag var glad över det. Innerst inne gillade jag honom fortfarande, men jag visste att det var bäst att hålla sig på avstånd.

•••
Gud vad svårt det var att hitta en passande bild till detta kapitel.. Men men, den här får duga. Vad tycker ni om boken än så länge? Och vad tyckte ni om kapitlet? Kommentera!!!!
Puss & kram <3

misstag eller mirakel?Where stories live. Discover now