hoofdstuk 24

31 5 0
                                    

Rooslicht liep naar haar hoop kruiden. Alles was over elkaar gevallen. Ze sorteerde die opnieuw. *Vanavond Grote Vergadering.* dacht Rooslicht. Ze zuchtte. Ze liep terug naar buiten als ze klaar was met sorteren. Ze keek de clan rond. Zwartstreep en Grijsstaart waren ruzie aan het maken over een vers konijn. In een hoekje zaten Eikvacht, Visstaart en Snoppy te praten. Witvacht pakte een mus van de hoop verse prooi en ging bij Eikvacht, Visstaart en Snoppy zitten. Rooslicht zag dat Veerster nog half slapend haar grot uitkwam. Rooslicht zag Roodborst, Mistpoot en Lindepoot niet. *Die zijn misschien gaan trainen.*

Ze liep naar de hoop verse prooi en pakte een muis. Veerster pakte een lijster en kwam bij Roosicht zitten. "Slecht geslapen?" vroeg Rooslicht. "Ik kon niet slapen omdat het vanavond Grote Vergadering is." mauwde Veerster slaperig. Rooslicht dacht aan wat Veerster had vertelt van wat er op de vorige vergadering was gebeurt. "De windclan moet hun schamen!" siste Rooslicht. Veerster knikte.

Rooslicht at rustig haar muis verder op. Ze zag dat de vijf kittens naar buiten kwamen. Tinkit en Damkit waren aan het spelen en Lilkit, Minkit en Gergkit liepen er rustig achter. Ze waren over iets aan het praten. Rooslicht spitste haar oren. "Medicijnkat lijkt me leuk, als ik naar Rooslicht kijk en zie wat ze allemaal doet en ik dan zie hoe blij ze dan is, en het moet toch fijn zijn om je clan te verzorgen? Ik zou graag medicijnkat willen zijn. Als we leerlingen worden, mag je dan kiezen of je leerlingmedicijnkat word of leerlingkrijger?" vertelde Minkit.

Rooslicht trippelde naar hun toe. "Dus Minkit, jij zou graag leerlingmedicijnkat worden?" vroeg Rooslicht. Minkit knikte. "Ok, dan gaan we dat met Veerster bespreken." Rooslicht gaf een teken met haar staart dat de kitten haar moet volgen. Minkit staarde haar verbaasd aan. "Meen je dat echt?" vroeg ze blij. "Ja." Ze liepen naar Veerster.

Veerster keek op van haar lijster die ze aan het verorberen was toen ze afkwamen. "Wat is er?" vroeg ze. "Minkit wilt graag leerlingmedicijnkat worden, kan dat?" vroeg Rooslicht. "Tuurlijk mag dat!" mauwde Veerster enthousiast. Minkit was vrolijk aan het huppelen. "Jeej, ik word leerlingmedicijnkat!" riep ze blij. Alle gesprekken vielen stil en de katten keken haar aan.

De andere kittens kwamen erbij staan. "Wanneer worden wij leerlingen?" vroegen ze. "Dat is ook waar! Nu!" riep Veerster blij. Ze ging op de Grote Rots staan. Ze hoefde de uitroep niet te doen want iedereen kwam erbij staan.

"Vandaag zullen deze vijf kittens leerlingen worden!" mauwde ze. De vijf kittens stapten naar voren. "Zwartstreep, Grijsstaart, Eikvacht en Visstaart jullie worden elk een mentor. Lilpoot, jou mentor word Grijsstaart." Grijsstaart en Lilpoot raakten elkaar aan met hun neus. "Tinpoot, jou mentor word Zwartstreep." zij deden hetzelfde. "Dampoot, jou mentor word Eikvacht." zij deden dat ook. "Gergpoot, jou mentor word Visstaart." zij deden dat ook. "Ik hoop dat jullie je leerlingen al jullie kennis en vechttechnieken leert om van hun een echte magieclankrijger te maken!" mauwde Veerster. "En dan hebben we nog Minpoot, omdat jij leerlingmedicijnkat wordt, is jou mentor Rooslicht." Rooslicht liep naar haar leerling en raakte haar aan met haar neus. "Rooslicht, ik hoop dat jij haar al je wijsheid meegeeft die je hebt." mauwde Veerster.

Rooslicht begeleidde haar leerling naar de medicijngrot. "We gaan nog niet beginnen met de lessen." mauwde Rooslicht. Minpoot keek haar teleurstellend aan. Rooslicht zag het en vervolgde "omdat het vanavond Grote Vergadering is en jij gaat mee, we gaan morgen beginnen." Minpoot was opeens weer opgewonden. "De Grote Vergadering! Te gek! Ik mag er vanavond al naartoe!" mauwde ze. Rooslicht lachtte. "Ga nu maar naar je mama, zij zal je wel klaarmaken voor de Grote Vergadering." Minpoot knikte en huppelde vrolijk naar buiten.

Rooslicht maakte een nest voor Minpoot. toen ze klaar was liep ze naar buiten en zag ze dat iedereen klaar was om te vertrekken. De nieuwe krijgers en de nieuwe leerlingen gingen mee en de rest bleef hier in het kamp, dat zijn dus Mistpoot, Lindepoot en Snoppy. Rooslicht mengde zich bij de rest van de clan om te vertrekken. "Let goed op het kamp!" riep Veerster. "Dat zullen we zeker doen!" riep Snoppy terug. Minpoot kwam naast Rooslicht lopen.

Warrior Cats Geheimen In Het WoudOù les histoires vivent. Découvrez maintenant