Глава 9

2.7K 112 4
                                    

Обърнах се бавно. Не можех да асимилирам думите му. Нима туко-що ме нарече кучка? Погледнах невярващо лицето на доведения си брат. Избърса отронили се от очите му сълзи. Ясно беше, че пристъпът на ярост в тялото му говореше вместо него. И все пак..Той няма никакво право да ме нарича кучка. Усетих ченето си да трепери. Нямаше да отроня поредните сълзи пред него. Извърнах се рязко, натиснах ръката си, която все още беше хванала дръжката на вратата и излязох извън болничната стая. Сблъсках се с доктора, който изпусна папката в ръцете си при сблъсъка. Наведох се и помогнах с разпилените листи. Подадох му ги, но се сетих за думите на Елиът и очите ми започнаха да текат.

-Г-це, добре ли сте? -притеснено пита лекарят
-Да...Да, добре съм, извинете ме

Избърсах сълзите си и тръгнах към изхода на болницата. Отпред видях две пейки. Настаних се на едната. Чистият въздух ми помагаше да се успокоя. След няколко мин. се появи док. Джеферсън. Беше оставил папката с документите. Седна до мен и ми подаде пластмасова чашка с вода. Благодарих му, поех предмета и изпих съдържанието на един дъх.

-Искаш ли да поговорим за това?

Погледнах надолу в краката си. Преглътнах. Не ми се обясняваше случилото се, но може би разговорът щеше да ми помогне да се доуспокоя.

-Ами..да, благодаря ви. Би било добре.

Поех си голяма глътка въздух и издишах бавно.

-Слушам те -впери притеснено любопитен поглед в мен

-Както разбрахте, Елиът ми е брат -тих нервен смях се изтръгна от гърлото ми - но не кръвен. Той ми е нещо като доведен брат. Нанесе се наскоро с майка си у дома и още от тогава с него усетихме привличане. Случи се така, че се целунахме -говорех с притихнал глас

Притеснявах се да разкажа историята ни на непознат, но ме окуражаваше да продължа фактът, че може би никога повече нямаше да срещна този човек.

-Момчето, което го нападна е от моето училище и аз имам симпатии към него. Или поне имах..Та..той е споделил на приятеля си, че ще ме изчука, с извинение, и Елиът е чул и му се е нахвърлил. Не ме мислете за някое извратено момиче, натискащо се с брат си. На практика той не ми е биологичен брат, така че е все едно какво правим заедно. Ии..сега в стаята Елиът ми каза за разговора на Брад с приятеля му и ме нарече кучка.

The Impossible Oneحيث تعيش القصص. اكتشف الآن