Глава 12

2.2K 90 1
                                    

Приключих разговора удовлетворен от развитието. Ще помогна на това дете каквато и жертва да ми коства. Дина не си отиде от този свят напразно. Заклех се, че ще помогна на всяко невинно дете, обвинено в пристъпност и ще изпълня заръката си. Наоми няма да лежи в затвора. Не и с такъв адвокат. Ще получи най-добрият защитник, за когото дори не е предполагала, че съществува.

Запаметих номера на момичето в контактите си и натиснах зелената слушалка, за да съобщя новите новини. Не се наложи да чакам дълго. Детето явно е чакало с телефона в ръка, защото гласът му се чу в секундата на първия тон от повикването.

-Ало! Какво стана? Свързахте ли се с някой свободен адвокат? Ще ми помогне ли?

Засипа ме с въпроси, които нямах време да усмисля, камо ли да им отговоря. Притеснението и развълнуваността в гласа й си личаха дори през слушалката.

-Извинете въпросите ми. Просто съм наистина адски притеснена от случващото се в момента.

-Наоми, спокойно. Нали ти казах, че всичко ще се нареди?! Така и ще бъде. Обещавам ти го! Проведох разговор с един стар приятел от кантората. Утре ще проведем разговор отново очи в очи. Не бързай да уведумяваш полицаите, че търсиш някого от техните назначени лица. Мисля, че ще си намериш добър защитник.

-Благодаря ви! Не знам как да се отблагодаря за помощта -почти изхлипа обнадеждена

-Не бързай да ми благодариш. Трябва да отида при пациентите си. Ще се чуем утре след срещата с приятеля ми

-Благодаря отново и дочуване

***
След дълго и нетърпеливо чакане, почивката ми най-накрая настъпи. Запътих се в кафенето между болницата и кантората. Миро вече беше пристигнал и поръчал кафета.

-Извинете, свободно ли е мястото? -пошегувах се с другаря си, побутвайки го леко по рамото

-Тод! Мина почти година от последната ни среща -прегърнахме се и седнах на             празния стол срещу него
-Въобще не си се променил. Надявам се и навиците ти да са непокътнати

-Не! Всичко си е по старо му! Радвам се да те видя, Мир!
-вдигнах чашата поставена на масата пред мен и отпих малка глътка -Горещо лате с кафява захар. Не мога да повярвам, че помниш.

The Impossible OneWhere stories live. Discover now