4th chapter / You saved my life

1.4K 157 7
                                    

MARK

S vyjukaným pohledem jsem pohlédl na našeho Leadera, který Jacksona vedle mě doslova propaloval pohledem. Nasucho jsem polkl. Musel jsem rychle něco vymyslet. Nemohu mu říct, že je Jackie z ulice. Vyhodil by ho a to já nechtěl. Nechtěl jsem aby tohle roztomilé stvoření muselo znovu trpět. Nikdo si tohle nezaslouží. 

,,Je to můj dobrý kamarád ze školy. Nemá kde bydlet, tak jsem mu nabídl že může být tady. N-Nevadí ti to, že?'' Jacksonovu ruku, kterou jsem stále svíral jsem pevně zmáčkl. Ne silně, nechci aby ho to bolelo. 

Tak moc jsem doufal, že ho tu nechá. Co já bych si jen počal, kdyby to JaeBum nedovolil. Slíbil jsem mu, že mu pomůžu. Nikdy bych si neodpustil, kdyby musel znovu tam, kde jsem ho našel. Nechci a ani nedopustím, aby mu ti kluci znovu ubližovali. Prošel si toho tolik. A to je tak mladý. Neumím si představit, že by měl být na ulici i BamBam s YuGyeomem, kteří jsou stejně staří jako on. 

,,V pohodě,'' JaeBum nad mou maličkostí jen mávl rukou, načež přeskočil gauč a vedle vystrašeného Jacksona se posadil. 

,,Jsem JaeBum, ale říkej mi JB,'' podal mu ruku. Jackson se nejprve podíval na mě. V jeho očích bylo poznat, že je vystrašený. A já se mu ani nedivím. Je toho tolika v tak krátkou chvíli. 

Na konec JBho ruku přeci jen přijal i s vykoktáním jeho jména. Bylo to ale roztomilé. Byl hodně stydlivý a to mu ostatně přidávalo opravdu dost na jeho roztomilosti. 

Zbytek naší skvadry JaeBumovo počínání hned napodobili. Každý se Jackiemu představil a následně se začali na vše vyptávat. Bylo na něm vidět, že nechce odpovídat. Kluci jsou prostě moc vlezlí, ale nijak zle to nemyslí. Všichni jsou moc milý a přátelští. Rozhodl jsem se jej ale zachránit. 

,,Pokud nás omluvíte, jdeme s Jacksonem nakupovat,'' s promnutím mých kolen jsem se pomalu zvedl. Oslovený hnědovlásek ke mně zvedl překvapeně pohled. Jeho veliká štěněčí kukadla byla tak roztomilá.

,,Pojď, jdeme, Jackie," se zářivým úsměvem jsem k mladšímu natáhl ruku. Vyčkával jsem, až ji přijme. Měl jsem v plánu toho dnes plno nakoupit.

V první řadě oblečení. Myslím, že mé oblečení není moc vhodné. Chudáček v tom doslova plave. Pak také telefon a v neposlední řadě bychom mu měli zkrátit vlásky. Skoro přes ně nevidí, chudáček. 

 - - - 

,,Opravdu moc ti děkuji, Marku. Zachránil si mi život. Vůbec nevím jak se ti mám odvděčit,''  tento monolog z jeho úst unikl už několikrát. Usmál jsem se. Byl opravdu roztomilý. Pořád ale nechápu, proč mi děkuje. Udělal jsem to opravdu rád. Opravdu. Když jsem ho tam tak viděl. Bylo mi ho tak líto. Takové utrpení, kterým si tenhle klučina prošel, by neměl zažít nikdo. Ještě k tomu v takovém věku. Jsem opravdu moc rád, že u mohu pomoct. On si to zaslouží. 

,,Jacksonnie, neděkuj mi, ano? Dělám to pro tebe opravdu rád. Zasloužíš si to,'' jemně jsem jej šťouchl do jeho nosánku. Mému počínání se jemně zasmál. Opakuji, tenhle klučina je opravdu sladký. Jak někdo takovému pokladu mohl jen ublížit? Jak? Jen kdyby se na mě podíval, už bych si ho bral domů. 

,,Tohle ti nikdy nezapomenu, Marku. Opravdu,'' svými štěněčími kukadly se na mě podíval. S milým úsměvem jsem jej objal kolem pasu, načež pomalu zašel do prvního krámu s oblečením. 

- - - 

,,Všechno ti to vrátím, opravdu. Najdu si práci a-'' nenechal jsem ho domluvit. Do je pusy jsem mu strčil lízátko, které jsem právě rozbalil. 

,,Notak. Nemusíš mi to vracet. Peněz mám dost. A teď pojďme. Jsem docela unavený a kluci budou mít strach,'' jeho nově sestříhané vlásky jsem mu prohrábl. Moc mu to slušelo. Teď mu mnohem více vynikli jeho mandlové studánky. Mimochodem, byli opravdu krásné. Tak velké. 

,,Přijde mi, že mě JinYoung nemá rád,'' zamumlal. Překvapeně jsem se na něho podíval. Vypadal celkem smutně. Tomu se mi nechtělo věřit. Že by náš věčně usměvavý JinYoungie neměl rád tohle zlatíčko? Nesmysl. Jacksonovi se určitě jen něco zdálo. 

,,Jak si na to přišel, ťunťo?'' 

,,Dívá se na mě... zvláštně. Přijde mi to tak,'' šeptal. Nejspíše byl kvůli tomu opravdu smutný. Proto jsem se rozhodl jej alespoň obejmout. To přeci aspoň trochu zlepšuje náladu. No ne? 

,,Nejspíše měl jen špatnou náladu, víš? Hodně trénujeme a on je unavený,'' 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - No bacha bacha, kdopak nám vydal další díl? No jasný, Yun! No nejsem dobrá? Po dvou měsících docela pokrok, co? I když je to kratší. Ale jen se nebojte. Dílky budou sice kratší, ale budu se je snažit vydávat často. 

Tak co myslíte? Má našeho roztomilouše Jacksona, JinYoung rád? Nebo je to tak, jak Mark říkal? 
Jen se ale nebojte... z JinYoungieho uděláme pěknou svini :'DDDD (ily JinYoungie <3) 

Tak jo. NA konec bych vám chtěla poděkovat za všechny votes a komenty. Protože, omo... je toho už tolik <3333 Moc díky. Všechny Vás moc miluju <333

- Tak snad zítra další díl - 

Homeless | Markson ✓Where stories live. Discover now