Κεφάλαιο 2ο

8K 638 184
                                    

Και μιας και μιλάμε για πόλεμο και πιάσαμε συζήτηση για αυτόν, δηλαδή έπιασα, θέλω να τονίσω πως είμαι από τους ανθρώπους τους οποίους το κάρμα μισεί θανάσιμα. Ειδικά, σε οτιδήποτε έχει να κάνει μαζί του, το κάρμα είναι εναντίον μου. Δε φτάνει που ήμουν τρία ολόκληρα χρόνια μαζί του στο γυμνάσιο, είμαι και ήδη δύο στο λύκειο. Και φυσικά θα είμαι και του χρόνου. Πάλι καλά δηλαδή που θα είναι οι τελευταίες 365 μέρες που θα τον δω.

Δεν ήμασταν πάντα έτσι, βέβαια. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν θα ήθελα να ανοίξω τώρα.

Πόσο πολύ θέλω να έρθουν οι διακοπές. Και μόνο που σκέφτομαι πως θα είμαι ήρεμη και δε θα βλέπω τη φάτσα του κάθε μέρα, νιώθω πιο ανακουφισμένη και από όταν βγάζω το σουτιέν μετά από μια ολόκληρη μέρα φορώντας το.

Επιστρέφοντας στην πραγματική ζωή, μπήκα στην τάξη και κάθισα στο τελευταίο θρανίο μαζί με την Ελεάνα.

Λίγα λεπτά μετά μπήκε κι εκείνος μέσα και με κοίταξε με ένα διαβολικό χαμόγελο καθώς προχωρούσε προς το θρανίο του. Σιχαμένε.

Ο άκρως γοητευτικός καθηγητής των μαθηματικών μπήκε στην τάξη και όπως πάντα είναι μες στα νεύρα. Είναι γοητευτικός όπως προανέφερα, και η περιέργειά του σε πολλά θέματα, η αυστηρότητα η οποία χρησιμοποιείται ως κάλυψη για την μέχρι αηδίας, ανωμαλία που εκφράζει σε πολλά κορίτσια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της γοητείας του.

Μέχρι στιγμής ένιωθες άβολα όταν σηκωνόσουν στον πίνακα επειδή τα αγόρια κοιτούσαν και σχολίαζαν το σώμα σου. Τώρα η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Είναι τόσο άσχημο να μη νιώθεις άνετα με τον ίδιο σου τον καθηγητή. Ευτυχώς δεν έχω σηκωθεί ποτέ στον πίνακα ακόμα. Και ούτε πρόκειται να το κάνω. Στην ανάγκη θα τσακωθώ μαζί του για να μην ανέβω στον πίνακα. Δεν μπορεί να με αναγκάσει ούτε να με σύρει. Εγώ όμως μπορώ να ανοίξω το στόμα μου και να πάρει πόδι από εδώ μέσα, παρόλο που δεν το κάνω. Φοβάμαι. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πιστέψει κανείς. Είναι ο αγαπημένος καθηγητής ολόκληρου του σχολείου, ποιος θα πιστέψει μια μαθήτρια που δεν έχει αποδείξεις για όσα λέει; Δεν έχω πληροφορηθεί για το αν αγγίζει πέρα από το ότι κοιτάζει, όμως αν μάθω ότι συμβαίνει και αυτό, τότε θα προσπαθήσω να πείσω κι άλλα κορίτσια να μιλήσουν. Δεν είμαι η μόνη που έχει συνειδητοποιήσει αυτό που κάνει. Είναι πονηρός και ξέρει να κρύβεται πολύ καλά.

Απορώ πώς δεν το έχουν καταλάβει και οι άλλοι καθηγητές. Έστω κάποιοι. Θα μου πεις, αν είναι εντελώς διαφορετικός μπροστά σε εκείνους, λογικό. Ούτως ή άλλως κανένας καθηγητής δεν τον έχει παρακολουθήσει μέσα στην τάξη. Πληροφορήθηκα βέβαια πως έχει αλλάξει πολλά σχολεία. Δεν είναι κάπου σταθερός, όμως δεν ξέρω αν ο λόγος είναι αυτός. Πρέπει να το ψάξω περισσότερο και την επόμενη φορά, αντί να αλλάξει σχολείο, να σταλθεί σε ένα πιο ωραίο μέρος, με παλιά γκρι κάγκελα. Τέτοιο μέρος του αρμόζει. Και όχι, δεν είμαι υπερβολική.

Enemies to LoveWhere stories live. Discover now