KAYIP PİRAMİT /MISIR / BÖLÜM 13

1.2K 149 83
                                    

Herman  Obermayer çalışma odasında yüzünü kapıya dönmüş , önündeki dizüstü bilgisayarın ekranına bakmakla meşguldü.Kimberlynin geldiğini ancak kadının bir kaç kez bilinçli olarak öksürmesiyle fark edebildi.

" Rahatsız etmiyorum ya?"

Herman Obermayer başını kaldırıp kadının yüzüne baktığında dün akşam bıraktığı kadından daha farklı bir kadın gördü.Kadının çok az uyuduğu yüzünden belli oluyordu.Muhtemeln dün söylediği sözler kadını uyutmamış sabaha kadar bunları aklında çevirip durmasına sebep olmuştu.İçinde buna dair bir vicdan azabı duymadı.Kadına sadece gerçekleri söylemişti.Sürekli kaçtığı ,aklına getirmekten korktuğu gerçekleri.

" Hayır etmiyorsunuz bayan Johnson.Maillerimi inceliyordum.Oturmaz mısınız?"

Kimberly Herman Obermayerin işaret ettiği tekli berjer koltuğa oturdu.Adamın yüzünde dostça bir ifade vardı ve kadının gelişinden pek de  rahatsız olmuşa benzemiyordu.

" Bana veda etmeye mi geldiniz bayan Johnson?"

Kimberly bir kaç saniye cevap vermeden öylece durdu.Söze nasıl gireceğini hesaplar gibiydi.Sonunda yüzüne zoraki bir gülümseme kondurup konuşmaya başladı.

" Hayır veda etmek için gelmedim.Dün gece söylediklerinizi çok düşündüm ve haklı olduğunuza karar verdim.Dediğiniz gibi kimsenin şuan bilimsel olarak söyleyeceğim hiç bir şeye inanmayacağı ortada.Bir insanın güvenilirliğini ve inandırıcılığını yitirmesi çok kötü bir duygu.Kalıp kaybettiğim saygınlığımı yeniden kazanmaya karar verdim.Teklifiniz hala geçerliyse tabi"

Herman Obermayerin yüzünde şüpheci bir ifade belirmişti.Kadının aldığı kararın kesinliğini sorgular gibi bir süre karşısındaki kadını süzdü.Dün gece Kimberly Johnsona o sözleri sarf ettikten sonra odasına gidip düşünmüş ve kadının üzerine fazla gittiğini düşünmüştü. Şimdiyse kadın beklemediği bir cevapla karşısındaydı.

" Bundan emin misiniz bayan Johnson? Çünkü birlikte oldukça tehlikeli biryola gireceğiz ve bu sizin hayatınıza bile mal olabilir..Tehlikelere alışık olduğunuzu biliyorum ama yaşamımızı kaybetmenin yanı sıra akıl sağlığımızı yitirme riski de var."

" Biliyorum her şeyi düşündüm.Dün dediğiniz gibi ikimiz de kaybedeceğimiz en değerli şeylerimizi kaybetmiş insanlarız.Bu projenin sonunda başarısız olsak bile çok şey kaybetmiş olmayacağız.Sonuçta hali hazırda çevresinde aşırı alkol tüketmekten halisinünasyonlar görüp uçuk kaçık makaleler yazan Kimberly Johnson olarak kalmaya devam edeceğim.Ama dediğiniz gibi bu işin sonunda başarılı olursak saygınlığımı yeniden kazanabilirim."

Herman Obermayer kadını dikkatle dinliyor ,kadının güzel gözlerinde birikmiş olan mahcubiyeti görmemek için başını çeviriyordu.

" Bu işin sonunda insanlık tarihi yeniden yazılacak bayan Johnson. Ve bugün gerçek sanılanı rehber edinmiş ve şöhretlerini bu sahte gerçeklere borçlu olanlar o gün geldiğinde birer hiç olacaklar."

" Onların hiç olmasıyla ilgili bir derdim yok.Sadece ait olduğum dünyada yeniden sözü dinlenen saygın bir bilim kadını olmak benim için  yeterli olacaktır."

" Olacaksınız ,merak etmeyin.Yeter ki bu projeye en az benim kadar inanın."

Kimberly Johnson konuşmanın bittiğini düşünüyordu.İki taraf da  bir  süre bir şey konuşmadan bakıştı.Sessizliği bozan Herman Obermayer olmuştu."

" Mısır dışında farklı bir yerde kazılara katılmadığınızı biliyorum bayan Johson.Arkadaşlarınız arasında Bolivyada ,meksikada ,peru veya arjantinde kazılara katılmış olanlar var mı?"

KAYIP PİRAMİTTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon