Ένα βήμα πιο κοντά

308 22 4
                                    

POV Αλέξη

Ξύπνησα μετά από άλλον ένα εφιάλτη.Ήταν πολύ περίεργος αυτή τη φορά.Είδα την Νεφέλη, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά συνήθως έβλεπα δικά μου άτομα όπως την οικογένεια μου ή τον Μάριο.Άτομα που αγαπούσα.Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω όμως την Νεφέλη, όχι τόσο εύκολα.Ναι πιστεύω ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν την αγαπώ, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Το κεφάλι μου πονούσε υπερβολικά, ήπια αρκετά χθες.

Πήγα στο μπάνιο, ενα γρήγορο μπάνιο ήταν ότι πρέπει για την κατάσταση μου.Ήθελα να είμαι σε ένα μέρος που να αποσπάται η προσοχή μου.Ένα μέρος που θα είχε κόσμο, που δεν θα ήμουν μόνος.Αποφάσισα να ντυθώ και να πάω στην παραλιακή.Αυτό το μέρος ήταν ο,τι πρέπει για μένα.

Περπατούσα προς τη Νέα παραλία και παρατήρησα από μακριά αυτά τα κοκκινα μαλλιά.Ήταν η Νεφέλη.Καθόταν στις ομπρέλες, μόνη της.Μου είχε πει ότι ερχόταν και αυτή εδώ, αλλά δεν περίμενα να την δω.Ήμουν κάποια μέτρα πίσω της ώσπου σηκωθηκε όρθια και γύρισε να φύγει.Βλέποντας με έμεινε ακίνητη.Γουρλωσε για κλάσματα δευερολεπτων τα μάτια της αλλά σταμάτησε αμέσως μόλις κατάλαβε ότι το είδα.Ύστερα κοίταξε κάτω πιάνοντας μια τούφα από τα μαλλιά της και βάζοντας την πίσω από το αυτί της.

"Γεια..." μου λέει χωρίς να με κοιτάξει
"Γεια..." της απανταω προσπαθώντας να συναντήσω τα μάτια της.

Υπήρξε σιωπή, και ύστερα πήρε τον λογο.

"Λοιπον, θέλω..." Μου είπε και είχα μείνει να την κοιτάω.Δεν κατάλαβα τι εννουσε αλλά ήξερα πως είναι κάτι καλό.

"Χμμ για πες μου λοιπόν, τι είναι αυτό που θελεις;"
"Να σε γνωρίσω, να καταλάβω τι άνθρωπος είσαι." Μου είπε και θυμήθηκα αμέσως τις ακριβείς λέξεις από την τελευταία μας κουβέντα.Έτσι τις είχα πει.

"Πρώτα όμως πρέπει να μιλήσουμε για κάτι αλλο.Έχουμε αφήσει μια κουβέντα στην μέση."

"Εντάξει, ο,τι πείτε δεσποινίς Κυβελου."

"Έυχαριστω κύριε Τυπαλδε" λέμε και γελάμε αμήχανα.

"Πότε θέλεις να κάνουμε αυτήν τη συζητηση;"
"Ίσως και τώρα..."
"Τέλεια.." της είπα και περπατήσαμε μαζί για λίγα μέτρα ώσπου σταμάτησε.

"Σε είχα ρωτήσει γιατί είσαι μαζί μου και μου είπες πως αυτή είναι μια κυβεμτα που κάνουμε μετά από καιρό..λοιπόν, έχει περάσει αρκετός καιρός ώστε να μου μιλήσεις γι'αυτό; "

Εσύ Where stories live. Discover now