5.Bölüm

38 4 2
                                    

    Acı içinde banyodan çıktıktan hemen sonra giyinip sessizce odama girip istemsizce yatağıma girdim elimdeki gaz lambasını söndürüp yatağımda gözlerimi kapattım gerçi bu karanlıkta gözlerim kapalı mı açık mı tam çözemedim.Düşünceler aklımı kemirirken bir ışık yüzüme hızla yayıldı.Ay ışığıydı bu tam yüzüme gelmişti.Yatağımdan hızlıca kalkıp pencereden ay'ı izlemeye başladım parlak yıldızlarla dolu gökyüzü ve parlayan ay...Dakikalarca bu güzel görüntüyü izleyip tüm yaşadıklarımdan arınmışcasına görüntüye bakarak umutla,huzurla dolu hissediyordum.Biraz daha rahatladıktan sonra derin bir nefes alıp yatağıma geçtim ve ay ışığının yansımasıyla uyumaya başladım.Sabah enerji dolu ve biraz hatta baya bir uykulu halde kalktım yataktan kalkıp esneyip gevşedim ve banyoya doğru yol aldım.Yüzümü yıkamak için banyoya girdiğimde gayet nazik bir şekilde hizmetçilerle konuşan ve yüzünü yıkayan prensi gördüm.Onu görünce istemsizce sinirlenip dışarı çıkıyordum ki bana seslendi.

-Prenses!

duymamış gibi yapmayı yeğlerdim fakat gayet net duymuştum.Arkamı sert bir şekilde döndüm ve duruşumu bozmadan

-Ne vardı prens?

-Bugün bir haberci ile sarayıma mektup gönderdim.En kısa sürede ulaşacak ve bizde hemen evleneceğiz.

-Eee? Bunda ne var?

şaşırmış görünüyordu.

-Ssadece...bugün birlikte yemek yemeliyiz diye düşündüm.

   Orada bulunan herkes bana garip garip bakıyorlardı.Sanırım ona sert davranmama şaşırmışlardı sonuçta ne kadar iyi bir prens değil mi?(!)

-Pekala yemek yiyebiliriz sizinle tanışmayı gerçekten isterim.Ah birde şimdi çıkacak mısınız?yüzünüzü yıkamanız bitmiş gibi görünüyor?.

-Ah elbette çıkıyorum.

   Şaşkın ifadesiyle yüzüme bakarak birbirimizi selamladık ve dışarı çıktı.Bende yüzümü yıkadım ve salona geçtim.Yemek hazır görünüyordu.Prens tam karlı sandalyede oturuyordu anlaşılan kraliçe davetli değildi. Hiçbirşey söylemeden karşısına oturdum.Kahvaltıya başladığımızda sessizliği bozan taraf o oldu.

-Prenses bana biraz kendinizden bahsedin mesela kaç yaşındasınız neleri seversiniz?

-22 yaşımdayım.Kitap okumayı severim.Ahh birde pislik ihanetçi ve çıkarcı insanlardan nefret ederim.

   Pislik insanlar ve diğer kelimelerimi vurgulayarak üzerine basa basa söylemiştim.Elindeki çatalı bırakıp gözlerini açtı.

-Ah demek öyle... bende 24 yaşımdayım.Pek fark yok desenize.Hobilerimiz fazla benzemiyor.Ben daha çok dışarıda dolanmaktan ve müzik dinlemekten hoşlanırım.

umursamadan önümdeki kahvaltıyı yemeye devam ettim.Yemeğimi bitirince saygı için eğildim

-Kahvaltı için teşekkürler prens will.

-Ah...Tam konuşamadık fakat daha zamanımız var değil mi?prensesim.

gülümsedi ve onun iğrenç gülümsemesine karşılık verip

-Haklısınız belkide öyle olur.

   dedim ve masadan kalkarak uzaklaştım.Ona daha fazla soğuk olmalıyım.Artık onunla evleneceksem böyle davranmalıyım!.Kendi içimde düşüncelere dalmışken kraliçe odasına giden merdivene takılıp dudağımı sertçe merdivenin kenarına çarptım.Elimi dudağıma götürdüğümde hemen şişliğini hissettim üstelik kanıyordu.Ayağa kalkmak üzereyken tatlı fakat kalın sesli biri bana doğru geliyor ve sesleniyordu.

Şişman Prenses(Ara Verildi)Where stories live. Discover now