tesettürlü stajyer !

5.7K 215 29
                                    

Sabah namazını kılmak için kalktığımda semada yankilanan ezan sesi içimde bir bahar esintisi gibiydi. Abdest almak için banyoya giderken annemle karşılaştım ne güzel ailede herkes namaz kılıyordu . Abdestimi alıp odama geçtim başıma beyaz bir tülbent ve feracemi giyip namaz lığın başına geçtim.  Dünyevi şeyleri elimin tersiyle arkama atıp sünnet için niyet ettim . Her selam verişinde içime bir huzur doluyordu . Farzını  da kıldıktan sonra göz kapaklarım ağırlamaya başlamıştı daha fazla direnmeyip  sıcacık yatağına yattım .

"Hande kızım hadi kalk artık bak ilk günden ise geç kalacaksın "
"Hıa"uyku serseri olduğumdan annemin ne dediğini anlamamıştım .
"Hadi kızım kalk ama koskoca kız oldun hala ben kaldırıyorum seni, kime diyorum , hadi kalk"
Tatlı mı tatlı uykumdan  istemesemde uyanmıştım . Duvarda asılı olan bakınca gözlerim kocaman açıldı saat 8:15 ve benim iş 8:45 te  Allahım ...

  Üzerimdeki pikeyitek hamlede yere atıp koşarak lavaboya girdim , annem ise arkamdan söyleniyordu "ay bu kız bir gün beni öldürecek ....". Hemen abdest alıp dişlerini fırçladıktan sonra aynı hızla odama gittim . Bu gidişle olimpiyatlara katılabilirdim  her neyse . Üzerime siyah robalı elbise ve siyah uzun ortumu taktik tan sonra bana iki beden büyük olan feracemide giydim ve çantamı da aldım  mı tamamdır. Merdivenlerden düşmemeye dikkat ederek hızla indim . Babam çoktan işe gitmiş zaten bu stajı da o ayarlamisti bana . Eski bir arkadaşının şirketinde stajyer olarak çalışacağım.
Annemin yanağına en uslubundan bir öpücük kondurduktan sonra "ben ise gidiyorum "deyip evden çıktım . Hemen bir taksiye atlayıp şirketin adresini taksici amcaya söyledim . Bugün ilk iş günüm acaba nasıl geçecek , becerebilecekmiyim ...aklımda sorular maraton koşarken taksici amcanın sesiyle dünyaya dönüş yaptım . Ücreti verip taksiden indim . Demek yeni iş yerim burası  baya da büyükmüş . Besmele çekip sağ ayağımla şirkete ilk adımımı attım . Danışmaya gidip Ayhan amca yani Ayhan beyin odasının nerede olduğunu sordum. Kız önce beni iğrenircesine  süzdü sonra burun kıvrılarak beni takip edin dedi ve önümden ilerlemeye başladı . Minicik kalem etek, üzerine yapışan ve 3 düğmesi açık bir gömlek ve nereden baksan 13cm lik bir topuklu ayakkabı . Allahım bu insanlar nasıl hiç utanmadan bu kıyafetleri giyip dışarı çıkabiliyorlar hadi onlar giydi annesi, babası nasıl izin verir hiç anlamıyorum . Ben böyle düşüncelere dalmışken kız bana sesleniyordu sonunda kendime gelip ne dediğini anlamaya çalıştım .
"Ayhan beyin odası bura "dedi .
Bende yapmacık bir teşekkür edip kapıyı çaldım . Içeriden "gel "sesini duyunca kapıyı açıp başım yerde bir şekilde içeri girdim .
"Şeyyy ben staj için gelmiştim babam sizinle konuşmuş herhalde "
"Hande sen misin ?ne kadar da büyümüş sün  , en son gördüğümde 6 yasindaydın şimdi kocaman genç bir kız olmuşsun maşallah , evet babamla konuştuk eski arkadaşız biz babanla ..."
Aslında iyi bir adama benziyor , ama biraz çok konusuyor gibi ya neyse huysuz olmasından iyidir dimi? Ben bunları düşünürken söylediği şeyle şok oldum o az önce bana "oğlumla çalışacaksın "mı  dedi o ben hemen bir dakika deyip dışarı çıktım ve hemen babamı aradım .
-Baba s.a.
-A.s kızım nasılsın başladın mı işe ?
- Ben burada çalışmam baba adam oğlumla çalışacaksın diyor olmaz  bak sende biliyorsun .
-Evet biliyorum kızım işin için en iyi yer orası hem muhatap olmazsın sadece iş için konuşursun  bak lütfen ben senin iyi bir mimar olmanı istiyorum ve bu ancak orada olur hadi kızım kırma beni .
Evet babamı kıramazdım şu hayatı boyunca benden sadece bunu istedi ve ben onu hüsrana uğratamazdım . Hem dediği gibi fazla muhatap olmam işimi yapar ve evime gelirdim dimi ?
-"tamam baba öyle olsun "deyip telefonu kapattim ve odaya girdim ." Peki işe ne zaman başlayabilirim "dediğim şeyle adamın yüzünde güller açtı .
-Sen sekretere Cihad beyin odası neresi diye sor o sana gösterir , iş düzenini de onunla halledersin. 
-"tamam teşekkür ederim"deyip sekretere Cihad beyin odası neresi diye sordum 12.katta soldan birinci oda . Teşekkür edip merdivenlere doğru yöneldiği mde kız bana sakınca bakıyordu
-Pardon asansörle r bu tarafta
Bende gülerek "ben merdivenlerden çıķıcam "dedim ve merdivenleri tırmanmaya başladım . Evet soruyorsunuz niye merdiven , benim kapalı alan fobim var öyle yerlerde nefes alamıyorum ve gözümü hastanede açıyorum .
⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬⏫⏬

Tesettürlü  Stajyer Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin