"ADI MUTLULUK"

46 2 0
                                    

(Medya beyza)

İyi okumalar feministizlerim

Janset'ten

O benim huzurumdu. Onunlayken mevsimlerim birbirine karışıyordu. Dün akşam ilk defa biriyle öpüşmüştüm; dudaklarının tadı bir zehir gibi her tarafıma yayılmıştı. Ben ise bunu zerre umursamıyordum.

Bu sabah kalktığımda feminist janseti penceremden sonsuzluğuna uğurladım. Hoşçakal feminist janset... beni ona ittiğin için sana minnettarım.

Üstümü giyindikten sonra evden çıktım. Havanın sıcaklığı içimde ayrı bir evren yaratıyordu. Okullarda yakında kapanacaktı zaten. Toprak beni almaya gelecekti. Birşeye başladık ve ben o şeyin bir adı olmasını istemiyorum. Biz olalım ama adına sevgili demeyelim özel olsun. Sabah sabah çürük ali ve mikrop necatiye bağladım resmen bir ara onu da izlemeye başlayayım yeniden.

Toprak arabasıyla geldiğinde yoldan karşıya geçip yanına gittim ve arabaya bindim.

"Günaydın" deyip yanağını öptüm. Memnun olmamış gibi suratını buruşturup bana döndü

-ben dün akşam ki gibi birşey bekliyordum ama.

-toprak şaşırma istersen sana pembenin yunusa daldığı gibi dalarım.

-dudaklarıma dalmanı tercih ederim.

-ya iyi ki öpmüşüz ne olmuş yani?

Emniyet kemerini çıkartıp bana doğru keskin bakışlarıyla yaklaşmaya başladı ensemi kaşıyıp"fazla yaklaşmasak mı hani sıcak ya" dedim. Ne sıcağı heeeey! Burada iç sesimi devreye soktum tabi o da mantıklı birşey dese ömer iplikçiye giderim iç sesimde " sen bana yangın ol efendim ben sana itfaiye" deyince kobra muratı görmüş gibi donakaldım. Toprak yandan bir gülüş attı biz yine eridik tabi sonra da Arabayı tekrar çalıştırıp okulun yolunu tuttuk içimde birşeyler vardı... bunun adı mutluluk muydu?

Korkuyorum dedi janset... Babam gibi olmandan korkuyorum; beni bırakıp gitmenden korkuyorum. Küçük bir çocuk gibi korkuyorum işte....

Okula geldiğimizde içeri girecekken toprak elini uzattı. Yapabilir miydim? Onun elini tutup başka bir dünyada yaşamaya başlayabilir miydim?

-istemiyorsan tutma sorun değil

-korkuyorum

Toprak yüzümü iki elinin arasına alıp konuşmaya başladı

-onlar ne sikimi derlerse desinler tınımda olmaz benim umrumda olan sensin okey?

Umarsızca başımı sallamakla yetindim. Ayrıca okey kerem sayerin lafı değil miydi? Toprak tekrar elini uzattı nolur tut der gibi baktı.

Yutkundum. Artık herkesin bilmeye ihtiyacı vardı. Hem ben bu sabah feminist janseti penceremden sonsuzluğa göndermemiş miydim? O zaman ne bekliyordum?

Yavaşça elimi toprağın avuç içine yerleştirdim ve yürümeye başladık. Kapıdan girdiğimiz an tüm herkes bize bakmaya başladı sanki edwardla bellayız. Toprak elimi daha da sıktı. Israrla beni birilerinden korumak istermiş gibiydi ama ben bundan memnun gözüküyordum....

Hande'den

Emreyle buluşup okula öyle gidecektik. Kızlara da söyledim gerçi bir ara hareket etmediklerinde ambulans çağırmayı düşünmedim değil. Emreyle buluşup okula doğru yürümeye başladık. Sevgilim tam bir vini uehara.

-bu akşam ne yapıyoruz sevgilim?

-bilmem ne yapıyoruz sevgilim?

-ya hande sana noldu bu aralar hani diyorum bizde film mi izlesek diyorum? Başbaşa diyorum.

İZ  #Wattys 2019Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin