Κεφάλαιο 15

4.4K 282 60
                                    

*Τα πνευματικά δικαιώματα της ιστορίας είναι επίσημα κατοχυρωμένα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Πριν προλάβει να συνέλθει από την συνάντηση με τον Ρόραν, η Σελίν κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τον Άιζακ.

Ο αρχηγός τη Σύναξης σχεδόν εισέβαλε μέσα στο σπίτι, με τον μαύρο μανδύα του να κυματίζει πίσω του σαν σημαία και το σαγόνι του τόσο σφιγμένο που τα δυο κορίτσια περίμεναν να ακούσουν δόντια να ραγίζουν.

Η Νάγια άφησε την Σελίν και σηκώθηκε από το πάτωμα, ισιώνοντας τις φούστες του φορέματος της. ''Ίσως δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να...'' ξεκίνησε να λέει με την πιο ευγενική και γλυκιά φωνή που διέθετε, αλλά ένα αγριεμένο βλέμμα από τον Άιζακ την έκανε να σταματήσει απότομα.

''Πήγαινε μέσα'' την διέταξε, λες και δεν βρισκόντουσαν στο δικό της σπίτι.

Η κοκκινομάλλα συνοφρυώθηκε αλλά ο φόβος της για τον Άιζακ υπερτερούσε της ενόχλησης της. Έριξε ένα συμπονετικό βλέμμα στην φίλη της και βγήκε από το δωμάτιο αφήνοντας τους μόνους. Η Σελίν μπορούσε μονάχα να ελπίζει πως η Νάγια είχε δει την σιωπηλή ικεσία στο πρόσωπο της να μην αφήσει τον Έρικ να βγει από την κρεβατοκάμαρα.

Πήρε τον χρόνο της για να σηκωθεί, ποιος ο λόγος να βιαστεί άλλωστε; Ούτε έκανε κάποια κίνηση για να σκουπίσει τα πρησμένα μάτια της και να φανεί ευπαρουσίαστη. Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε να μετριάσει αυτό που ερχόταν.

''Το ήξερα πως ήσουν ανεύθυνη, αλλά αυτό...'' είπε ο Άιζακ, συγκρατώντας μετά βιας τον θυμό του. Και αυτό για τον Άιζακ, που ήταν η προσωποποίηση του αυτοέλεγχου, έλεγε πολλά.

''Συγνώμη'' ήταν το μόνο που είπε, αλλά η φωνή της ήταν άδεια, χωρίς κανένα συναίσθημα. Ένιωθε κενή. Δεν ήθελε να τον απογοητεύσει και ήξερε πως αυτό που είχε κάνει ήταν πολύ βαρύ, αλλά τότε γιατί δεν ένιωθε ενοχές, ή μεταμέλεια, ή κάτι;

Ίσως υπήρχε ένα όριο στο πόσα μπορούσε να αντέξει και να διαχειριστεί κάποιος. Αν η απόρριψη του Ρόραν ήταν το δικό της; Αν είχε χάσει την ικανότητα της να νιώθει;

''Δεν με ενδιαφέρει η συγνώμη σου! Αρκετά ανέχτηκα τις ανοησίες σου. Έκανα υπομονή τόσα χρόνια, αλλά πλέον έχεις ξεπεράσει κάθε όριο! Θα παντρευτείς τον Ρόραν, θα μάθεις πως να φέρεσαι, και δεν θα δημιουργήσεις πρόβλημα ποτέ ξανά''

''Όχι!'' του φώναξε και ολόκληρο το σπίτι τραντάχτηκε. ''Δεν θα παντρευτώ!''

Τα μάτια του Άιζακ άνοιξαν διάπλατα για μια στιγμή και εστίασαν πάνω της, σαν να έβλεπε ένα άγριο ζώο και προσπαθούσε να υπολογίσει αν είχε περιθώρια να πλησιάσει περισσότερο ή αν αποτελούσε μια πιθανή απειλή.

Το Δάσος των ΜαγισσώνWhere stories live. Discover now