Philemon en Baucis.

19 3 0
                                    

Zeus en Hermes liepen door een oud dorpje, het was al bijna nacht en ze moesten ergens overnachten. Overal vroegen ze of ze mochten blijven slapen. Maar nergens konden ze terecht. 

Behalve bij de oude Philemon en zijn vrouw Baucis. Ze woonden in een oud vervallen huisje. Ze onthaalden hun gasten gastvrij. Philemon bood hen een zitplaats aan, terwijl Baucis een stuk vlees bereidde. Ze maakte voor haar gasten ook een salade, radijsjes, kaas en eieren bij. Philemon schonk de twee heren zelfs nog glazen wijn in.  En de mannen kregen ook nog een toetje van honing, vijgen en dadels.

De arme mensen wisten eerst niet wie hun gasten waren, maar later kwamen ze erachter. Er was niet genoeg wijn voor een tweede glas, maar de glazen vulden zichzelf al! Toen Philemon en Baucis dat zagen wisten ze meteen dat de mannen goden waren. Meteen begonnen zij zich te verontschuldigen voor het armzalige maal. Om hun schuld af te lossen, lopen ze naar buiten om hun enigste gans te vangen. Maar de gans was te snel. 

De gasten zeiden: "Wij zijn goden, maar laat die gans toch met rust! Wij zullen jullie niet straffen! Jullie zijn de enigsten die ons gastvrij hebben ontvangen! Maar, uw buren zullen hun straf niet ontkomen. Kom, ga met ons mee naar die heuvel."

Toen ze veilig op de heuvel stonden, zagen ze hun dorp onderlopen met water. Behalve hun oude huisje, dat veranderde in een tempel. De goden vroegen of ze een wens konden vervullen voor het stel. Zij zeiden dat ze het liefst voor altijd bij elkaar bleven. En zo gebeurde het dat Philemon en Baucis veranderden in een linde en een eik die voor de tempel stonden.

--

[A/N]

Hoi! Nieuw stukje! Hope u like it. Hebben jullie de nieuwe cover gezien? Vinden jullie hem mooi?

 Hebben jullie de nieuwe cover gezien? Vinden jullie hem mooi?

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Mythe'sWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu