Neočekivane zaruke

3.4K 83 8
                                    

Već dva sata čekam u ovoj prostoriji ne znajući šta se dešava. Koji đavo ja radim ovde. Nestrpljivo lupkam nogom o pod dok moje oči lutaju svuda po prostoriji. Lep i veoma raskošan nameštaj davao je raskoš ovom mestu. Boje su bile uskladjene a svaka dekoracija je bila na svom mestu. Malo je reci da sam ocarana ovim mestom. Moje divljenje prekinuo je dubok muški glas.

"Izvini , malo je potrajalo. Nadam se da nisi dugo cekala."- Pogledala sam ga i blago se nasmesila. Sad od pristojne devojke očekivalo bi se da nabaci divan smešak i da se pravi kao da se ništa nije desilo, ali pošto ja nisam dama naravno da neće biti ništa od toga.

" Ma ne. Uopšte nisam dugo čekala. Evo baš sad sam razmišljala kako si brz i kako mi uopšte nije dosadno. Uf bre o čemu ti pricas. " Nadam se da nisi dugo čekala."- počela sam da ga imitiram.-" I zapravo ko si ti bre. Dovukao si me ovamo ko da sam ne znam ni ja šta. Ja želim odgovore. Sad!"- I tako iznenađen mojom reakcijom čovek umalo nije pao u nesvest. Tako mu i treba kad se igra samnom. Nakon što se vratio u život krenuo je nešto da kaže ali ga je snažan tresak vrata zaustavio. Oboje smo zbunjeni pogledali prema vratima i tamo je stajala niska figura starog i sedog čoveka. Na sebi je imao mantil i pantalone, a iz njegove ko zna koliko stare lule izlazio je dim koji je brzo nestajo u vazduhu. Uglavnom izgledao je kao oni stari likovi iz filmova.

"Deda, dobro došao."- Napokon se oglasio muškarac čije ime još ne znam. Ha kakav lep početak.
" Hvala ti sine."- nastla je duga pauza dok je starac svojim velikim sivim očima namrgodjeno buljio u mene. Što danas svi imaju nešto protiv mene. Nespretno sam se nasmesila i ubrzo su nam se u prostoriji pridružili jedna žena i jedan muškarac.
" Defniceeee."- Povikla je žena nakon što me je ugledala. Ko je sad pa ova? Prišla je i snažno me zagrlila. Nabacila je neki fejk osmeh na lice i povukla me ka ostalima. Dve snažne ruke su se obavile oko mog struka i tu je bio dečko kog idalje nisam upoznala.
"Dobar dan devojko."- Prišao mi je starac i pružio ruku. Brzo sam se nasmesila i uzvratila mu.-" Dobar dan."- Deda se široko nasmejao i pogledao sve u prostoriji.

"Dakle ovo je buduća žena mog unuka."- Njegova šta!!!!!

Malo je kratko, ali ne brinte se uskoro će te sve saznati. Za onu prvu priču izvinjavam se što nisam pisala ali nisam imala vremena. Škola je pocela, ali ako uspem pisaću. Nadam se da će vam se svidela moja nova priča. Možete me sve pitati ako vas nešto zanima u vezi ove ili drugih priča. Ako vam se sviđa i ako želite da nastavim onda molim vas komentarišite ili ostavite vote. Uzivajte. Volim vas.

UGOVOREN BRAKWhere stories live. Discover now