"About last night"

874 34 4
                                    


Osećam neku toplotu na svom licu. Polako me miluje i u isto vreme greje kožu. Otvaram oči i odmah ih potom zatvaram zbog ogromne količine svetlosti koja obasjava ovu sobu. Nakon što trepnem par puta odmah mi postane bolje, ali jaku svetlost zameni ogroman bol u glavi. Polako se podignem na krevetu i krenem da se osvrcem oko sebe. Ruka mi stoji na glavi dok moje oči lutaju po prostoriji. Kad shvatim da sam u svojoj sobi, u meni se odmah stvori neko olakšanje koje ubrzo zamene pitanja. Kako sam dospela ovde? Zadnje čega se sećam jeste da sam bila u klubu i tamo se desilo sve ono sa Nikolom, pa ona devojka koja mu se nabacivala, pa moj napad besa i zadnje onaj zgodan decko. Masiram glavu jabucicama prstiju u nadi da ću se nečeg setiti. Odjednom se začuje skripa vrata i u sobu ulazi Nikola sa soljom kafe u rukama.

"Konačno si se probudila."- Na uglovima usana sam spazila mali osmeh koji je brzo nestao. Seo je na krevet i spustio kafu na mali stolić .

"Kako si?"- Upitao me je nakon nekoliko minuta tišine.

"Glava me ubija, ne osećam noge, a inače sam dobro."- Na ovu moju izjavu se oboje nasmejemo. Cudno, vise ne  osecam  onu neprijatnu atmosferu. Sad je drugacije. Sad sam plasim. Sta znaci sva ova njegova zabrinuta? Verovatno glumi. Majka je bila upravu, muskom rodu ne treba verovati. Svi oni su alkoholicari i prevaranti i.... Joj ja sam skroz zaboravila!

" Nikola, ovaj... Sta se juce desilo?"- Kad sam spomenula proslu noc njegov osmeh je nestao, i njegova mracna strana je preuzela njegovo telo. Sto sad to. Malo pre smo se smejali a sad je ozbiljan. Da nisam ja mozda nesto napravila? Izgledao je tako zamisljeno. Kao da je u nekom svom svetu.

" Nikola?'- Dozovem ga u nadi da cu uspeti da ga vratim na zemlju planetu, ali nije uspeo. Odjednom je naglo ustao i izleteo iz sobe. Sta se to upravo desilo. Sad sam sigurna da sam ja uradila nesto, Ali sta? Samo jedna osoba moze da mi odgovori na ovo pitanje. Ubrzo i ja ustajem iz kreveta i odlazim u kupatilo.

________________________________

"Aleksa! Ozbiljna sam. Odgovori mi na pitanje. Sta se sinoc desilo?" - Sedeo je mirno pored mene i jeo picu dok je gledao utakmicu. Ja kao da ne postojim trenutno. Sad mi je dosta. Ustajem i odlazim do druge strane kauca. Uzimam daljinski i gasim televizor.

" Hej pa gledao sam to!'- Ha, ko da me briga.

" Vrati cu ti daljinski kad mi odgovoris na pitanje. Sta se sinoc desilo?"- Ne znam koliko puta sam vec postavila ovo  pitanje.  Ozbiljno ga pogledam, na sta on samo uzdahne ,te potapse mesto pored njega. Pridjem mu te sednem.

" Pa ovako, prvo mi reci koliko se secas?"- Hm zadnje cega se sećam jeste kako Nikola i ona grozna konobarica flertuju, i potom mene kako odlazim sa.... O MOJ BOZE!

"Aleksa odmah mi reci šta se desilo!"

"Pa dobro, dakle sve je počelo kad si ti pobesneli i otišla.....

____________________

Prošla noć u klubu
Aleksa pov.

Ovo je tako super. Ne znam kad sam se zadnji put ovako proveo. Dok sam bio u Americi morao sam da se pazin gde idem, ali sad kad je moj zet sve platio ja sam slobodan. Dok mi kroz misli prolaze stvari koje bi sve sad mogao uraditi, čujem kako me neko doziva.

"Aleksa, ne mogu da nađem Defne. Jesi li je ti video?"- Nikola sav uznemiren mi prilazi, izgleda da je njemu baš stalo do moje grupe sestre.

Ne bi bas tako trebao da govoriš o njoj , ipak te ona uvek bavi iz sranja.

Divno samo mi je on još trebao. Iako sam rekao da sam slobodan postoji jedna stvar od koje ne mogu da se oslobodim. Od samog sebe. Nekad pomislim da je ovaj glišić u glavi u nekom dogovor sa Defne. Pa ne bi me ni cudilo. Ipak je ona veštica.

"Alo Aleksa. Doziva te celo vreme. Gde si odlutao?" O skroz sam zaboravio na njega.

"Izvini, o čemu si pričao?"- Prevrne ocima i ljuto me pogleda. Nekad on i Defne tako lice.

"Pitao sam te da li si video Defne."- Aha da. Defne.

"Nisam, ali siguran sam da je ona dobro. Sigurno se sad zabavlja i pleše. Nije njoj ništa."- Posto uspeo malo da ga smiri , krenem pogledom da lutam po klubu. Ima dosta prelepim cura ovde. Hmm ko je ona. Nekako mi je poznata...... Pa to je Defne.

"Nikola ustaj, mislim da sam je našao."- O Bože šta ta devojka radi. Provlačilo se kroz masu koja je celo vreme buljila u jednom pravcu. Kad uspeo da se provucem ugledam nešto što sam mislilo da nikad neću. Defne igra na sanku, bosa, sa flasom votke u ruci. Nikola izgleda kao da je upravo video duha. Ugledam dečka i setim se da je to onaj sa kojim je Defne otišla da pleše.

"Hej šta se dešava?"- Dečko me umorni pogleda te krene da objašnjava.

" Iskreno ni sam ne znam. Odveo sam je da plesemo kad je rekla da želi da popije nešto. Otišli smo do sanka i krenuli smo da razgovaramo o nekim nevaznim stvarima. Kad sam spomenuo reč "decko" ona je krenula da plače i da mi priča svoju životnu priču. O ocu alkoholičaru, majci koja ju je prodala, glupavom bratu"- Hej pa nisam ja glup."- Zombi sestrama, nekom pedofilu, poslu i na kraju o njenom ugovoreno braku. Tako je popila ni ne sećam se koliko i kad je počela da svira pesama od Pink " So what' rekla je da voli tu pesmu i završila je tamo gde je sad.'- Žalim ovog dečka. Jadnik, verovatno ga je ubila sa njenom dosadno pričom. Kad sam se okrenuo ka Nikoli on je idalje stojan nepokretan, te izgleda ja sve sam moram da uradim. Krenem da se penjem na sank i hvatam je za ruku.

"Defne hajde idemo."- Posto to kažem ona me pogleda i krene da se smeje kao nadrogirana.

"Ne..ne,ne,ne idem ja nigdddddde. Ja..sa..m..ovde da se zaba ooo vljam."- Da nismo u ovakvoj poziciji ,pukaoo bi od smeha. Kako to da sam bas sad zaboravio telefon. Treba ovo snimiti.

________________

Sadašnje vreme

"Dakle da skratim, jedva sam te odveo kući. Prvo si jedno tri puta iskocilaa iz auta, pa si mi se penjala na ledja. Čak si me i stiklom sutnula."- O MOJ BOZE. Šta sam ja to uradila. Ne ne ovo je nemoguće. Alkohol je kriv. Da on je kriv. Ja to nikad ne bi to uradila da nisam pila.
"Pa dobro mislim to je videlo samo pola kluba. Nije tako strašno."- On me uplašeni pogleda te ga brzo skrene. Ovo nije dobro.

" Aleksa šta je bilo?"- On procisti grlo te se polako okrene prema meni.

"Pa vidiš, nije samo pola kluba to videlo. Neko je snimao taj događaj i postavio na internet. Ima oko  tri miliona, devetsto devedeset hiljada pregleda."- Okej sad ću.se zvanično ubiti. Imam osećaj kako mi se vid muti a glava počinje da me boli.

"Daj da ga vidim.". Aleksa ustane i ode po lap top. Svo vreme dok smo gledali video, Aleksa je bio na velikoj razdaljini. Plašio se za svoj život. Pa i ja da sam on plasila bi se. Posto završim sa gledanjem samo zatvorom lap top i ništa ne govorim.

"Zar nećeš ništa reči?"

" Zar sam stvarno tako očajno plesala."- On u jednom trenutku ustane i stane naspram mene.

"Pa da li si ti normalna. Upravo ti pokažem vide koji je preko milion ljudi videlo, a fi pitaš da li si očajno plesača. Šta nije uredu sa tobom."

U trenutku kad krenem da mu odgovorim, začuje zatvaranje vrata te ugledam Nikolu.

"Znači saznala je."




Evo ga nastavak. Ja se izvinjavam što nisam dugo pisala. Stvarno mi neko puno treba da smislom. Nike lako. Isto tako se izvinjavam jer sam tokom priče izmenila ime. Nije više Strahinja nego Aleksa. Slučajno se desilo. Nadam se da će vam se svideti nastavak. Uživaj te😘































UGOVOREN BRAKWhere stories live. Discover now