OTOHİPNOZ

713 125 12
                                    

Ah şu olumsuz bilinçaltı kayıtları !
Bugüne bilinçaltımız biz farkında olarak veya olmayarak birçok telkine maruz kaldı ve kendine göre yasalar oluşturdu.   Belkide hayatımızın birçoğu iyi yada kötü bir şekilde  bu yasalara göre yaşandı.  Biz bu  yasaların birçoğunun farkında olmaya biliriz  fakat bu yasalar  bizim hayatımızı doğrudan doğruya  etkiler.
Bilinçaltımızın yasalarını değiştirecek  en  etkili  yollardan biriside  otohipnozdur.

Otohipnoz, insanın kendi kendini hipnoz etmesi, bilinçaltındaki yasaları değiştirmesi ve bilinçaltına yeni düşünce kalıpları  etkilemesidir.  İlk  denemede başarıya ulaşılması zor olsa bile üç  dört  deneme sonra oldukça iyi  sonuçlar alınan bir yöntemdir.  Otohipnozun herhangi bir zararı yoktur.  Zaten yapıncada gayet keyf alacaksınız ve kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.  En fazla  bir  haftaya  kadar  kendinizdeki büyük değişimi fark edeceksiniz.

Otohipnoz için bize oldukça sessiz bir oda lazım elbette ufak tefek sesler otohipnozu bozmaz ama genede  ne  kadar  sessiz  olursa  o  kadar  başarılı olur.  Sessizlik için en uygun  vakit  herkesin  uyuduğu  gecenin ilerleyen  saatleridir.  Bu  saatler  otohipnoz  için de  yararlı  vakitlerdir.

Otohipnoz  için  ilk  başta  rahat  bir  şekilde  oturun  yada yatın eğer  uykunuz  varsa  oturun  yoksa  uyuyabilirsiniz.  Daha  sonra  rahatlamanız  için  beş tane oldukça derin nefes alın verin.  Kendinize  tavanda  bir  nokta  belirleyin  sadece  gözünüzü bile  kırpmadan  bu  noktaya  bakın.  Tamemen bu noktaya  odaklanın  sonra  kendinize  bütün vücudunuzu  ağırlaştığın kollarınızın ve  bacaklarınızın  ağırlaştığını  tamemen  yorulduğunuzu  7-8 defa   telkin  edin.
Sonra  ise   kendinize  "az sonra derin bir uykuya dalacağım  göz  kapaklarım artık iyice  ağırlaşıyor"  diye  6-7  defa  telkin  edin.   " Beşe  kadar  saydığımda  derin  bir  uykuya  dalacağım"  deyin  ve  beşe  kadar   sayın.   Zaten   gözünüzü  kendiliğinden   otomatik  olarak  kapanacaktır.

Artık  otohipnoz  haline  geçtiniz.   Burda   kendinizi  nasıl  bir  karektere   bürümek  istiyorsanız o  telkinleri  kendinize   verin.   Ancak  asla  -ma-me  ile  biten  telkinler  vermeyin.  
Asla   olumsuzluk  eki  içeren  telkinler  vermeyin.   Yapmak  istemediğiniz bir  davranışı;  yapmam, yapmamalıyım diyerek  değilde  o davranış  yerine  hangi  davranışı  yapmak  isterseniz  onu  telkin  etmelisiniz.

Otohipnoz  hangi  konularda  yapılır ?
Otohipnozu  hayatınızdaki  her   konuda  yapabilirsiniz  neyi  arzuluyorsanız  o  konuda  yapabilirsiniz.   Hiç  bir  sakıncası  yoktur.  Otohipnozla  bir yandan  telkinlerle  kendinizi  yenilerken  diğer  taraftan da   otohipnoz  sayesinde  kendinizi  günlük  hayatın  stresinden  korursunuz.


Unutmayın ki  bizim  şu  hayatta  kabul etsekte  etmesekte  tek  güçlü  silahımız  bilinçaltımızdır.  Bilinçaltımıza  ne  kadar  olumlu  pozitif  kalıplar  ve  imgeler  yerleştirirsek  o  kadar  olumlu  ve  pozitif  bir  hayatla  karşılaşırız.  Bu  yüzden  tüm  bu  teknikleri  kullanarak  kendinimize  istediğimiz  hayatı  elde  edebiliriz. 
Tüm  bunları  yaparken  diğerlerine  kıyasla  fazla  çaba  harcamadan  yaparız.

İÇİMİZDEKİ GÜÇ (RAFLARDA)Where stories live. Discover now