23

760 34 6
                                    

''Je wat?'' vraagt Derek, maar voordat ik kan antwoorden wordt de deur open gedrukt. ''Ik heb misschien een idee waar Skye zit...'' Jackson staat in de deur opening. Niemand wist waar hij de afgelopen week heeft uitgehangen, hij heeft dan ook redelijk veel gemist.

Derek staat meteen op. ''Derek ik heb de hele week gezocht en gister avond  heb ik denk ik uit gevonden waar hij zit.'' zegt Jackson. ''Waar denk je dat ze is?'' vraagt Derek. ''De bank. Beacon Hills First National, die bank staat al een aantal jaren leeg. Dat is voor hem de perfecte plek om iemand vast te houden.'' zegt Jackson. ''Dat we daar niet aan gedacht hebben...'' mompelt Derek. ''Jackson bel de andere, we zien elkaar daar.'' zegt Derek. ''Wacht even. We kunnen toch niet zo maar gaan aanvallen, zonder een plan.'' zeg ik en kijk beide jongens aan. ''Ik kan niet ook Skye nog verliezen.'' zegt Derek die een leren jack aan trekt. ''Wacht even, wat bedoel je met ik kan Skye niet ook verliezen? Je kent haar amper, ze is mijn vriendin. Ik kan het niet verdragen om haar te verliezen.'' zegt Jackson die Derek raar aan kijkt. ''Uhm.. Ja Jackson je hebt een aantal dingen gemist de afgelopen week. We zijn er onder andere achter gekomen waarom hij Skye heeft ontvoerd.'' zeg ik.

''Wat bedoel je? Wat heb ik allemaal gemist?'' vraagt Jackson. ''Waarom heeft haar?'' vraagt Jackson. ''Ga maar even ik vertel je wel even kort alles wat er is gebeurd deze week. Derek als jij dan de rest belt en vraagt of ze meteen hier willen komen, dan maken we dan een plan en dan hebben we Skye vandaag nog bevrijd. Levend.'' zeg ik en kijk Derek even aan. Hij zucht diep maar stemt wel in. Ik ga samen met Jackson op een van de banken zitten terwijl Derek naar de keuken loopt om daar de rest te bellen.

''Okay, dus zoals ik zei... We zijn er achter gekomen waarom Zayn Skye heeft ontvoerd.'' begin ik. ''Uhm... Die letter aan Skye haar ketting, die D. Die staat dus voor Derek. Dit weten we zeker aangezien Peter dit heeft vertelt. Skye is officieel gezien een zusje van Derek, maar ze is een jaar voor de brand naar Londen gestuurd omdat het voor haar niet veilig was in Beacon Hills. Ze konden het zich beide niet meer herinneren aangezien Talia, hun moeder, de herinnering had afgenomen. Dat is iets wat alfa's kunnen.'' vertel ik. Jackson kijkt me met grote ogen aan. ''Wat?'' vraagt hij. ''En uhm... Nou ja doordat Zayn wraak wou nemen op Derek heeft hij Skye ontvoerd, hij heeft gister avond ook Cora vermoord...'' zeg ik.

''Cora?'' vraagt Jackson verward, hij weet duidelijk niet wie het is. ''Ja, Cora is Derek zijn jongere zusje. Ik dacht dat je dat wel wist aangezien de rest haar wel allemaal kende, maar goed.'' antwoord ik. ''Dat wist ik niet... En nu is hij natuurlijk bang dat Zayn Skye ook vermoord... Hij heeft de afgelopen jaren al zo veel familie verloren.'' mompelt Jackson. Ik knik.

''Maar om daar nu zo maar binnen te vallen... We mogen dan wel in de meerderheid zijn, hij kan ons echt wel aan. Geloof me.'' zeg ik na een korte stilte. ''Waarom is Skye eigenlijk naar Londen verhuisd? Zo ver weg bij haar familie?'' vraagt Jackson. ''Het was niet veilig voor haar hier in Beacon Hills.'' antwoord ik, iets wat ik een paar minuten geleden ook al gezegd had, maar goed.
''Waarom was het niet veilig voor haar, maar wel voor Derek?'' vraagt Jackson. Ik twijfel of ik dit wel moet vertellen maar bedenk me dan dat eerlijk zijn wel het beste is. Hij is tenslotte ook haar vriendin dus heeft hij er recht op het te weten.

''Volgens Peter is Skye niet een gewone weerwolf maar ze heeft nog een speciale kracht. We weten alleen niet welke en waarschijnlijk weet ze het zelf ook niet.'' antwoord ik uit eindelijk. ''Een speciale kracht?'' vraagt Jackson met opgetrokken wenkbrauw.

''Is er verder nog wat gebeurd? Zijn jullie nog ergens anders achter gekomen?'' vraagt Jackson. Ik schud lichtjes mijn hoofd. ''Niet dat ik weet...'' mompel ik.

Ik sta op van de bank. ''Ik ga even kijken hoe het met Derek is.'' zeg ik en wil richting de keuken lopen maar Jackson laat me stoppen. ''Je vind hem leuk? Of niet soms?'' vraagt Jackson. Mijn wangen worden lichtjes rood, is dat dan zo duidelijk?

''De rest is onder weg.'' Derek komt de woonkamer ingelopen. Hij trekt een wenkbrauw op en kijkt me aan. ''Uhm... Ja, ik wou net even kijken hoe het met je ging en zo...'' mompel ik.

''Ik ga even naar buiten, ik moet even alles verwerken. Het is nogal heftig wat er is gebeurd de afgelopen dagen.'' zegt Jackson die opstaat en de kamer uit loopt. Iets zegt mij dat hij expres de kamer uit is gegaan.

''Waarom ben je zo nerveus?'' vraagt Derek. Een onhoorbare zucht verlaat mijn mond. Ik haat het dat hij me altijd door heeft. Het lijkt wel of hij de hele tijd door heeft wat er door me heen gaat, waar ik met mijn hoofd zit. En om eerlijk te zijn is het best wel vervelend...

''Ik ben nerveus voor wat er gaat komen. Wij weten allebei dat Zayn heel sterk is, hij kan ons makkelijk aan. Ons allemaal.'' zeg ik. ''Ik bedoel, Stiles en Lydia kunnen sowieso niet tegen hem op. Dan blijven Isaac, Scott, Jackson, jij en ik over. Het word voor Isaac, Jackson en mij nog een extra lastig omdat we tegen een alfa moeten vechten die sowieso meer training heeft gehad dan mij. En om eerlijk te zijn weet ik niet of Scott en jij het wel alleen redden.'' dat laatste komt er zacht uit.

*

''Okay, dus jullie begrijpen allemaal wat het plan is?'' vraagt Stiles die iedereen aan kijkt. Iedereen knikt. ''Is het wel verstandig dat Stiles en Lydia mee gaan? Ik bedoel ze kunnen zich niet echt verdedigen.'' Isaac kijkt Scott aan. ''Uhm... Dat kunnen we dus wel.'' Lydia en Stiles hebben beide een metalen honkbal knuppel vast. ''En trouwens, ik heb nog getraind. Dus ik denk dat we ons prima redden.'' voegt Lydia er aan toe.

''Kom op, we moeten gaan. Het is al laat in de middag. En ik weet niet of jullie het door hebben maar vanavond is de volle maan.'' zegt Scott die richting de deur loopt. Ik blijf meteen staan. Ik had er al helemaal niet meer aan gedacht. ''Wat is er Jenny?'' vraagt Scott.

''Zeg niet dat je jezelf nog niet onder controle hebt.'' zegt Stiles. ''Ik weet het niet, de afgelopen keren wel, maar het voelt nu anders... Alsof mijn anker niet meer werkt.'' mompel ik. ''Wat bedoel je?'' vraagt Lydia.

''Wat was je anker?'' Isaac kijkt me vragend aan. Ik schud zachtjes mijn hoofd. ''Het komt wel goed. Laat maar zitten.'' zeg ik en loop dan naar buiten, gevolgd door de rest.

''Hey, ik dacht dat jullie wel wat extra hulp konden gebruiken.'' Jessica zet net haar helm af.

*

''Okay, onthoud dat wat er ook gebeurd we zijn hier om een vriendin te redden.'' zegt Scott. ''En nou ja voor sommige meer dan een vriendin.'' voegt hij er aan toe waarna hij even naar Jackson en Derek kijkt.

We splitsen op in twee groepen. Ik ga samen met Scott, Jessica en Stiles de linker kant onderzoeken en de andere vier onderzoeken de rechterkant.

''Ik heb niet echt het idee dat hier iemand is.'' merkt Jessica op. We komen uit bij een soort grote kluis. ''Hij is hier wel geweest." ik loop de kluis in en kijk naar de bloed bloedstrepen die op de grond zitten.

"Weet je zeker dat die hier niet al even zitten?" vraagt Stiles. "Het is nog niet opgedroogd. Ik denk dat het er nog maar een uurtje zit, maximaal." zegt Jessica die naast me is komen staan.

"Dus ze zijn hier geweest. Vandaag nog?" vraagt Stiles. "Maar waarom zijn ze dan weg gegaan?" vragend kijkt hij naar Scott, Jessica en mij.

"Hij wist dat we zouden komen." zeg ik en kijk Scott aan.

Bitten By A WerewolfWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu