Bucle încurcate

630 90 72
                                    


Într-o zi cu soare, pe un deal oarecare, se plimba voioasă Alinuța. Acum, ca să nu o confunzi cu celelalte lele cu fainoșag, o să îți vorbesc despre Alinuța, care este o fată mândră tare. Mai mândră decât Pătrunjica și mai aranjată decât Mărioara. Alinuța noastră este o fetiță finuță, are cinșpe ani și e mare fană de vedete (cum erai și tu, cândva, de mult). Are câțiva pereți plini de hârtii de ziar decupate, pe care le venerează zi și noapte. Tu aveai poze cu mine, dar asta-i altă poveste. 

Alinuța este prin definiție o fată cuminte, părul blond plin de meșe îi cade suav pe spatele cu cocoașă de la atâta stat aplecată-n bancă. Nu pentru că ar învăța, mă scuzi, ea e un geniu aparte, as la materii, retardată în restul privințelor. Tu ești o blondă superbă, care învață tot timpul. Dar dacă te mai plimbi mult așa prin fața mea, îmi bag piciorul în ea poveste și trec la treburi serioase.

Dar asta nu-i un defect, așa e ea. O fată cool cu prietene cul. Ea stă aplecată pentru că se zgâiește pe sub bancă la pozele cu băieții cul din revistele deocheate.

Ce nu știi încă este că are un corp de model schilod și părinți putred de bogați, care o lasă tot timpul singură, pentru că Alinuța e fată dulce. Dulce de la toată ciocolata pe care o mănâncă pe ascuns pe sub plapumă când se uită la videoclipurile mult iubitei ei vedete.

Într-o altă zi cu soare, la un deal distanță de cel oarecare, Alinuța noastră află că trebuie să se mute la altă școală. Părinții bogați și-au mutat afacerile într-un ținut veșnic ploios. Iar Alinuța îi urmează.

Dăm pe repede înainte și ne întâlnim cu ea în prima zi de școală. Este fata nouă, care într-o oră devine cea mai populară. Și uite așa atrage privirile celui mai periculos băiat din școală, Cârlionț Stilat.

Mai sărim peste câteva etape și îți povestesc despre Cârlionț. Un băiat simpatic, cu păr lung, plin de bucle încurcate, mai șaten de felul lui, dar cam plin de fire arse pe la vârfuri. Un puști înalt, pare musculos, dar asta-i din cauza baloanele de sub haine, pe care le îndeasă pe sub negrele-i veșminte. Are și el o mare plăcere în viața asta. Să tragă de fustiță pe toate fetițele în mini-jupe. Și uite așa își câștigă el reputația de Dresmon, adică ăla pe care-l știe toată școala că șterpelește rochițe din vitrine și le vinde pe sub mână la pipițe.

Dar să ne întoarcem la oița noastră, pardon, fetița noastră. După cum spuneam, a noastră Alinuța atrage ochii lipicioși a lui Cârlionț. Și uite așa începe o poveste de amor cu multă furtună și amândoi se scarpină pe unde apucă, mai cu un făcăleț, mai cu o pălmuță, dar toate date din mare izbire de pereți. Dar fiindcă Stilatu nu era tocmai fidea, Alinuța sare într-un avion și fuge pe primul deal. Acolo, sub clar de lună plină ochi, se spală cu apă cristalină și murmură două-trei vrăji să-l țină pe buclatul speriat lângă ea.

Derulăm iar că n-am talent de mare povestitor și ajungem la punctul în care descoperim că al nostru cârlionțat este șăfu unei mari mafii. Face trafic cu mâțe maidaneze culese de prin coclauri și la vinde pe piața de mătase neagră, la supra preț, drept mari feline de rasă. Le dă pe doișpe lire la băbuțe singure, fete bătrâne. Mai este și un mare dependent de adrenalină. Participă la curse ilegale. Dar nu orice curse, ci din ălea de mare vază, cu mașinuțe cu telecomandă. Ale lui sunt cele mai tunate și cu telecomandă universală pictată în culorile curcubeului. Mai are și câțiva inorogi, care dansează turmentați, tatuați pe lângă buric.

Și abia acum, frumoasa mea, apare punctul culminat. Cârlionț este rival cu Mușchiuleț. Știi tu, Mușchiuleț, unchiul-nepot-frate-vitreg cu iz de amant leșinat a lui Mărioara pe sfert zână bună plecată cu sorcova. Pachețel Mușchețel s-a băgat și el în afaceri ilegale. Vinde mâțe tunse în xuri și le face reclamă că sunt mai de rasă ca rasa ce o vinde Cârlionț. Ca să elimine competiția îl lovește pe Stilatul nostru unde-l doare mai rău. O răpește pe Alinuța și o ascunde într-un beci. Acolo, câțiva mojici, încearcă cu tupeu să se vâre în chiloțeii cu danteluță deșirată ai Alinuței, dar nu le merge, că fătuca noastră îi cârpește pe fiecare, tocmai la timp. După câteva secunde apare și Cârlionț, care o salvează călărind un maidanez mare și negru pe post de iapă vitează.

Și uite așa ajung iar împreună cei doi amorezați. Nu îți zic că trăiesc fericiți până-s amândoi cărunți și cu dinți lipsă-n gură, că nu-i chiar așa. În timpul curajoasei operațiuni de salvare, cu o oaste de șoareci și mâțe după el, Cârlionț îl rănește mortal pe Mușchețel. După află că, de la cât s-au scărpinat prin școală, Alinuța are burta cam groasă. Fericire mare și nuntă și mai mare.

Dar ca orice poveste cu peripeții demult uitate, Mărioara prinde veste că al ei izbit cu mintea îngustă, amant de cursă lungă, nu mai e printre cei cu sânge cald în vene și face o mare criză de nervi. Vampirel, distrus de suferința soaței pentru alt mascul, îi promite că o ajută să se răzbune.

Și uite așa ajunge Panseluță Vampirel să spargă nunta proaspeților căsătoriți. Îl izbește pe Cârlionț de un perete, îi sparge toate baloanele de sub hăinuțe, arătând lumii cât este de schilod de fapt. Îi fugărește toate mâțele de contrabandă și aruncă-n mare toate mașinuțele tunate. Apoi o fură pe Alinuța și o ascunde pe un deal oarecare.

Și abia acum afli că, al nostru Cârlionț, era o mare vedetuță, care intrase sub acoperire într-o școală de pupeze. Voia și el, săracul, să experimenteze oareșce adrenalină. A primit mai mult decât a căutat. Momentan se schelăie pe o scenă improvizată, din scânduri putrede, în dărăpănatul ținut a lui Panseluță.

P.S. Mărioara îi cam face ochi dulci Stilatului, iar Vampirel mârâie printre dinții cariați de atâta sânge îngurgitat.

Ș-uite-așa, s-a terminat povestea mea. Game Over.

P.S.2 Soața mea frumoasă, tu ai venit cu idea traficului de mâțe, așa că uite și povestea cerută. *wink*

Ps3. Silvia aici (soața cu idei): Eduard a scris povestea asta într-o seară. Când mi-a dat parola la contul lui de wattpad ca să citesc și l-am provocat să scrie și pentru mine o satiră. A pus mâna pe o foaie și un pix și a ieșit ce ați citit (mă laud acum, dar are un scris superb). Și pentru că el e toată ziua la muncă și acasă avem un net de toată jena, am luat foaia cu povestea cu mine și am transcris-o eu, ca să vă bucurați și voi de creația lui. Vă pup.

Și apropo, el nu știe că i-am pus creația aici. :)))

Și scuze că nu arată la fel de îngrijit cum pune el, dar nu găsesc de unde se face indentare.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Oct 17, 2016 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Matriţa ClişeuluiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum