11. Teamă

72 18 2
                                    


  Trecuse deja o zi. Demonul nu s-a intors, dar ii puteam simţii prezenţa intunecată, aici lângă noi.

  Lionel stătea in fund pe iarba arsă, scormonind cu un băţ in cenușa ce acoperea pământul. Pielea sa era albă, iar părul scurt și brunet se afla in contrast cu aceasta. Ochii cărămizii și sticloși erau lăsaţi in pământ, era pe gânduri. Probabil Boka ii vorbea.

   După spusele lui Tristan, mâine avea să infruntăm demonul. Dar nu mă simţeam deloc pregătită. Nu știu ce ne va aștepta, sper doar ca planul să funcţioneze.

  Lionel s-a ridicat in picioare și m-a privit speriat. M-am ridicat și eu și m-am apropiat cu pași mărunţi de acesta. M-a strâns cu putere in braţe, iar pământul a inceput să se cutremure, la fel ca in ziua precedentă.

- Boka mi-a spus că sunt mai mulţi de astă dată... A șoptit acesta mângâindu-mi spatele. Am inceput să tremur de spaimă, erau mai mulţi.

   Din crăpăturile adânci făcute in pământ, umbre intunecate au inceput să ţâșnească. Se inălţau in văzduh și se invârteau in cerc deasupra noastră asemenea unor păsări de pradă.

   Scoteau sunete sinistre, iar pământul șuiera. Am inceput să plâng ingrozită la pieptul lui Lionel.

  O umbră mare și impunătoare a innceput să răsară dintre trunchiurile arse ale copacilor. Cu fiecare secundă se făcea tot mai mare și mai mare, invăluind cerul de culoare roșiatică.

- Aţi vrut să vă jucaţi cu mine, dar aţi omis un lucru: eu nu sunt unul din demonii ce vă bântuie visele! A ţipat acesta. Eu sunt stăpânul lor!  A incheiat cu o voce gravă și pătrunzătoare. Ecolul acelor vorbe continuau să persiste, făcându-mi pielea de găină.

   Picioarele au inceput să-mi tremure și am căzut ca secerată la pământ. Lionel s-a așezat lângă mine și m-a strâns puternic la pieptul său. Am inchis ochii și am inceput să ţip, cât de tare am putut. Imi era frică de moarte, deși dintotdeauna mi-o dorisem.

_______________________________________________

lucrurile se complică...

To madnessUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum