Miteszerek ellen

7.7K 400 24
                                    

Sziasztok!

Nagyon sajnálom hogy ilyen sokáig nem voltam...
De most itt vagyok úgyhogy hozom is az új részeket.

Pórustisztító pakolás

A legegyszerűbb házi pórustisztító a tojás. Verd fel a tojásfehérjét jó habosra, és keverj bele citromot. Problémásabb esetben a citrom helyett használhatsz élesztőt is. Az így kapott krémmel kend be az arcod jó vastagon, és 20-30 percig hagyd hatni, majd bő vízzel öblítsd le.

Kamillás főzet

Ha sok a mitesszer az arcodon, vagy még csak kialakulóban van jó néhány, használj kamillát. Fél liter vizet forralj fel hat-hét evőkanál kamillával, várj, míg kihűl, majd egy darab vatta segítségével dörzsöld át vele az arcod. Ha ezt naponta kétszer elvégzed, a pórusaid nem fognak eltömődni.

Joghurt és méz a megelőzésre

A natúr joghurt jót tesz a bőr pH-értékének, a vitaminokban gazdag méz pedig fertőtlenítő hatással bír. Keverd össze őket, majd vidd fel az arcodra, és 20 perc elteltével mosd le. Ez a pakolás segít megelőzni a mitesszerek, pattanások kialakulását, fertőtleníti a pórusokat és táplálja a bőrt. Zabpehellyel elkeverve bőrradírként is használhatod.

Kávéval a mitesszerek ellen

Hatásos mitesszereltávolító keveréket kapsz, ha kímélő arclemosó belekeversz egy kis kávézaccot. Vigyázz, hogy ne legyen túl sok a kávé, mert ha nagyon durva a keverék, az gyulladáshoz vezethet - egy deci arclemosóhoz adj egy teáskanál kávézaccot. Ezt az elegyet lehetőleg csak havonta egyszer használd, ekkor finoman dörzsöld át vele az arcod, majd alaposan öblítsd le. Kend be utána a bőröd hidratáló arckrémmel.

Mit szeretnètek mit hozzak legközelebb. Első két komis dönt!

Xxx. P

Tinilányok NagykönyveWhere stories live. Discover now