Het rijk

17 2 1
                                    

Het rijk bestaat er al langer dan de geschiedenis beschrijft. Het begon met de stammen van elke richting die samen een rijk vormden, en één koning zou het regeren. Dat gebeurde elke keer opnieuw, en een hele stamboom van geliefde koningen regeerden het land.

Tot op een dag koning Semur sterft, en zijn tweeling niet kan beslissen wie er op de troon komt te zitten.

Torus, de oudste van de tweeling, vlucht met de steen van Files naar het zomerse Noorden, terwijl zijn broer Orion naar het winterse Zuiden trekt. Orion wordt hartelijk ontvangen, en de Zuiderlingen kronen hem tot koning uit liefde voor het land.

Torus vecht zijn weg naar de leider van het Noorden, en onthoofd de arme man eigenhandig. Sindsdien was hij een wrede koning, geliefd door zijn bevolking voor zijn harde aanpak.

De steen van Files houdt de macht van het rijk in handen. Maar wat koning Torus niet wist was dat de steen niet volledig was. Hij had de smaragd, de saffier en de topaas, maar de robijn ontbrak. Torus zocht onophoudelijk, maar helaas stierf hij voor hij zijn zoektocht kon eindigen.

Sindsdien werd het rijk gesplitst in vier delen. Het Westen, waar handelaars leven en een bloeiende economie in stand houden door zaken te doen met de andere drie rijken.

Het Oosten, waar technologie heerst. Het Oostelijke rijk houdt zich buiten de oorlog, en beschermt zich doormiddel van een labyrint om elke belangrijke stad.

Het Noorden, waar koning Wilhelm het rijk met een ijzeren vuist regeert. Dit land staat bekend om zijn tropisch klimaat, en zijn bezit van een bijna volledige steen van Felis. Dit is weliswaar ook een zeer verdeeld land, met de rijkste inwoners in de steden, en krottenwijken die de grens aanduiden. Dit land handelt het meeste met het Westen om goede relaties tot stand te houden.

En als laatste, het winterse Zuiden. Daar regeert koning Orion de derde. Hij is geliefd door zijn volk, ook al heeft hij geen genade voor indringers en deserteurs. Hij heeft de reputatie een vriendelijk man te zijn, maar diegenen die hem kennen weten wel beter. Hij woont in het witte paleis, samen met zijn vrouw Lucinda, zijn zoon, en troonopvolger, Timothy, en zijn beeldschone dochter Laurelei.

Zo lang de Oorlog bestaat, zolang een legende de ronde doet. Op het honderdeenenzeventigste jaar van de Oorlog, zal een Noordelijke boerenzoon verliefd worden op een Zuiderse schoonheid. Hun liefde voor elkaar zal de Oorlog doen stoppen en het rijk herenigen.

The war of ElementalesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu