9. kapitola

3 1 0
                                    

*Tamara*
Lehla jsem si do vany plné horké vody a zavřela oči. Nechápu, jak se mohl ke mně takhle zachovat. Myslela jsem, že je jiný. Potopila jsem se. Najednou mi zazvonil mobil a já se šíleně lekla. Sedla jsem si a natáhla jsem se pro mobil, který ležel na pračce, volal Viktor. TO SI JAKO OPRAVDU MYSLÍŠ, ŽE TI TO ZVEDNU? ZAPOMEŇ, pomyslela jsem si a típla to. Vylezla jsem z vany, omotala okolo sebe osušku, na hlavě si udělala turban a šla do kuchyně. Z mrazákujsem vytáhla čokoládovou zmrzlinu a odešla do obýváku dívat se na filmy.
*Viktor*
Snažil jsem se jí dovolat, vše jí vysvětlit, omluvit se, jenže mi nezvedala mobil. Nedivil jsem se, zradil jsem jí, ublížil, zklamal. Jsem darebák. Tohle si Tamaranikdy nezasloužila.. Já blbec jsem mohl tušit, že jí to Monika na párty vykecá. Nasedl jsem do auta a jel k ní domů.
*Tamara*
Ženy v romantických filmech lžou. Zmrzlina na smutek nepomáhá. Vrátila jsem ji do mrazáku, když jsem se vracela do obýváku, zazvonil zvonek. Šla jsem se tedy podívat, kdo otravuje. Před dveřmi stál Tomáš. Smutně se na mě podíval a pokrčil rameny. Objala jsem ho a pozvala do domu. Sundal si bundu a boty. ,,Co tady děláš, Tome?" zeptala jsem se a vedla ho do kuchyně. Postavila jsem vodu na čaj a přisedla si k němu ke stolu. ,,Je mi to líto, Tamaro. Já netušil, že by se Viktor takhle zachoval k holce. Monika je taky pěkná svině, že ti to tak hnusně oznámila, chlubila se tím u mě doma, všechny jsem je vyhodil a hned jel za tebou," odpověděl mi. Postavila jsem se a udělala čaj. ,,Takže ona se tím ta chudinka chlubila, jo? Nechápu to. Co jsem jí udělala, že mě tak nenávidí?" zeptala jsem se a podala Tomovi čaj. ,,Děkuju.. No, ona je taková na každýho, teda kromě Adély, tu má ráda," řekl Tom. Vstal,došel ke mně a objal mě. Potom se na mě podíval a políbil mě.
Před domem, kde bydlela Tamara,stálo Tomovo auto. Vystoupil jsem a došel k němu. Nikdo v něm neseděl, samozřejmě. Co jiného jsem si mohl namlouvat. Otevřel jsem branku a prošel dvorkem s hezky upraveným trávníkem. Zazvonil jsem a čekal.
,,Co to děláš, Tome!" jemně jsem ho od sebe odstrčila. ,,Omlouvám se, Tamaro, ale já si prostě nedokážu pomoct," řekl potichu Tom. Zavrtěla jsem hlavou a sedla si. ,,Tome, tímto mi určitě nepomáháš, promiň," oznámila jsem mu. ,,Jo vím, omlouvám se, já půjdu radši," přikývla jsem a šla ho vyprovodit. Zazvonil zvonek. ,,Kdo to jen může být?" zeptala jsem se a otevřela dveře. Venku stál Viktor a díval se na Toma, který si obouval boty. ,,Co tady děláš, Viktore?!" vyjela jsem na něj. ,,Proč nejsi s Monikou, hm? Vždyť s ní si spal, když jsi pro mě měl přijet před nemocnici! S ní si mě podvedl!! Šlo ti jen o to, dostat mě do postele, ty hajzle! Vypadni!!!" řvala jsem a strkala do něj. Viktor neřekl ani slovo. Oči se mu zalily slzami. ,,Viktore, odejdi," řekl klidným hlasem Tomáš. Viktor se zamračil a vytrhl se mi.
*Viktor*
Došel jsem k Tomovi rychlým krokem a vrazil mu jednu. Z obočí mu začala téct krev. ,,Co to děláš, Viktore?!" vyjel na mě a hladil si levou polovinu obličeje. ,,Ty kriple falešnej!" zařval jsem na něj a odjel pryč.
*Tamara*
,,Jsi v pořádku?" zeptala jsem se Toma, který seděl na schodech před domem. Přikývl, pomohla jsem mu vstát a vrátili jsme se do domu. ,,Nechápu, co to do děj vjelo," přiznal Tom a sundal si bundu. ,,Je to blbec, žárlil, ale to, že mě podvedl je v pohodě, za to nikoho mlátit nebude," řekla jsem naštvaně a šla s Tomem v patách do kuchyně. Tom si sedl na židli a k oku si přiložil kus ledu, který jsem mu podala. ,,Auu," vypískl a já se rozesmála. ,,Přijde ti na tom něco vtipného?" zeptal se jakoby uraženě. ,,Chováš se jako malá holka," řekla jsem a dala mu pusu na tvář. Podíval se na mě s nadějí v očích. ,,Kamarádi!" řekla jsem přísně a usmála se, Tom přikývl a poprosil o další kus ledu.
A tak jsme Silvestr oslavili spolu. A užili jsme si to! Ani jednou jsem nepomyslela na Viktora a na to, co mi udělal. Tomovi se nechtělo domů, a tak spal u mě v obýváku. Zalezla jsem si do postele a zapla mobil. Třicet nepřijatých hovorů. HOLD, ZA CHYBY SE PLATÍ, VIKTORE, pomyslela jsem si a usnula.
*Viktor*
Domů jsem přijel v devět večer, bez pozdravu jsem prošel domem rovnou do svého pokoje. Lehl jsem si do postele a přemýšlel. TOM JE PĚKNEJ PODRAZÁK! VŮBEC BYCH NEČEKAL, ŽE TAKHLE BUDE LÉZT ZA TAMAROU, ZA MOU TAMAROU!, vstal jsem a kopl do polštáře, který ležel na zemi. Někdo klepal na dveře. ,,Co je?!" zeptal jsem se naštvaně. Do pokoje vešla Klára. ,,Viktore, kde je Tamara?" zeptala se. ,,Doma!" odsekl jsem. ,,Promiň, že se starám, ale když jsi byl s ní, choval ses normálně!" řekla uraženě, otočila se a byla na odchodu, ale zarazil jsem ji. ,,Omlouvám se, Klárko. Já nechtěl být hnusný, pojď sem," řekl jsem klidně a natáhl ke Kláře ruku, podala mi svou a sedli jsme si na postel. ,,Co se stalo, Viktore?" zeptala se. Pohladil jsem ji po vlasech. ,,Udělal jsem takovou pitomost," odpověděl jsem. ,,No a s Tamarou už nejsme spolu," Klára se na mě podívala s překvapením ve tváři a řekla: ,,Ty seš blbej! Tak fajn holka! Cos jí proved?!!" podíval jsem se z okna, za chvilku bude nový rok. ,,Podvedl jsem ji," řekl jsem potichu. Klára se plácla do čela a vstala. ,,Seš hloupej a laskavě to nějak naprav, ta holka byla dokonalá ženská!!" řekla a odešla z pokoje. Ano, chtěl bych to napravit, ale jak, když má asi něco s Tomem.
Nový rok jsem nakonec s rodinou ale oslavil, táta s mámou se ptali na Tamaru, ale řekl jsem, že měla něco důležitého a nemohla přijít, Klára se v tu chvíli na mě hnusně podívala, ale nakonec mlčela a jen přikývla. Chtěl jsem tohle vše prožít s Tamarou, až teď jsem si já blbec uvědomil, že ji miluju. Až teď, když jsem ji ztratil..

Druhý dech Where stories live. Discover now