II

2 0 0
                                    

Oma had geen auto, dus ze reisden met de trein. Het was inmiddels al zo'n tien uur 's avonds en de trein was donker en bijna leeg. Tos klemde haar koffertje tegen zich aan. Van haar oma had ze niet zo veel bagage mee mogen nemen. Dat had ze ook niet gedaan. Wat kleren, een pyjama, tandenborstel, een boek en, stiekem weliswaar, het door haar oma gehate mobieltje. Kon altijd handig zijn en zo kon ze tenminste ook nog met haar beste vriendin, Bo, sms'en.
Voor Tos zat haar oma. Die sliep. Oma zei altijd dat ze geen auto wilde omdat ze ze lelijk vond. Tos dacht dat ze eigenlijk bang voor ze was, nadat haar ouders waren gestorven in een auto-ongeluk. Bovendien had ze ook altijd het vreemde idee dat oma niet wist hoe auto's werkten.

Op een gegeven moment werd Tos wakker. Ze had niet eens door gehad dat ze in slaap was gevallen. Toen ze naar buiten keek, zag ze dat ze nog lang had geslapen ook. De stadse omgeving die ze gewend was, was veranderd in een heuvelachtig landschap, vol woekerend wild en de ochtendzon was alweer aan de horizon verschenen.
Voor haar zat nog steeds haar oma, die nu druk aan het bellen was. Ze maakte wilde handgebaren, ookal zou degene met wie ze aan het bellen was, die toch niet zien.
Tos streek haar jurk glad. Eigenlijk vond Tos dat het niet echt een jurk was. Haar oma wilde graag dat Tos een nette jurk droeg op het familiebezoek en had het voor haar meegebracht. Tos vond dit eerder een soort gewaad, dan dat het een jurk was. Ook al was het dan niet echt een jurk, Tos vond het een erg mooi kleding stuk. Het was van zwart fluweel en de naden waren van gouddraad.
Tos pakt haar koffer om het boek te pakken.De trein schokt plots wild wanneer ze door een tunnel rijden. Tos' spullen vliegen uit de koffer en landen overal in de coupé. Een van haar onderbroeken valt op de laars van de vrouw die samen met ze in de coupé zit. Die kijkt Tos verontwaardigd aan, wat ze geheel begrijpt: ook Tos lijkt het nou ook niet zo super geweldig lijken wanneer de onderbroek van een vreemde op me zou landen. Tos keek de vrouw aan en mompelde stilletjes een excuus, terwijl ze haar  spullen bij elkaar raapte. Toen viel Tos pas op dat de vrouw ook een 'jurk' heeft aangetrokken. Net zo'n gewaad als Tos aan had dus. Terwijl Tos nog haar truien en sokken bij elkaar stond te rapen, zag ze al verschillende mensen de coupé binnenlopen. Stuk voor stuk staarde Tos ze aan. De mensen, die de apartste kleding droegen, verruilden hun 'gewone' kleren voor eenzelfde gewaden. Alle mensen begonnen druk tegen elkaar te praten. Ze gebruikten woorden waar Tos nog nooit van had gehoord.
Wat was hier aan de hand?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 16, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Tos en de toverwereld ⚡️(Harry Potter fanfictie)Where stories live. Discover now