* 5 *

1K 74 5
                                    

*5*

Mijn vader had me al een paar elleboogstoten gegeven. Alsof hij zo wou zeggen dat ik degene was die het aan ons mama moest zeggen. Ik had hem een aantal keer genegeerd, maar natuurlijk had ons mama ons door. Ze keek ons een paar keer vragend aan en wachtte geduldig tot iemand haar iets zou zeggen. Alhoewel, geduldig. Straks zou ze toch aan papa vragen waarom we zo raar deden.

Ik schraapte mijn keel en kreeg zo zes paar ogen op mij gericht. “ Ik zou vanavond naar een feestje willen gaan. Als dat mag natuurlijk “ Mijn moeder keek me verwonderd aan. “ Natuurlijk “ zei ze. Er vormde zich een kleine glimlach om haar lippen.

“ En van waar komt plots je interesse in feestjes? “ Ik friemelde nerveus aan mijn horloge. Ik was nog nooit ‘s avonds buiten geweest. Om de simpele reden dat ik slapen belangrijker vond dan feesten.
Alleen was vandaag een uitzondering. Jane zou me voorstellen aan mijn mate. Alice heette ze. Alleen was ik er niet zeker van of mijn moeder dit nu al moest weten. Opnieuw een elleboogstoot van mijn vader.

“ Ik heb mijn mate ontmoet “ Mijn moeder legde langzaam haar bestek naast haar bord. “ Proficiat! Oh, ik kan niet wachten tot ik haar ontmoet. “ zei ze enthousiast. “ Natuurlijk mag je gaan “

Zo gebeurde het dus dat ik twee uur later op Jane stond te wachten. Mijn ouders hadden mij binnengelaten en nu stond ik onderaan de trap te wachten. Ze rende naar beneden, terwijl ze een sorry zei en gaf me een korte knuffel. “ Ben je er klaar voor? “ vroeg ze zacht in mijn oor.

Ik wist er een glimlach uit te persen. Ik voelde me nerveus,maar tegelijk ook enthousiast om haar te ontmoeten. Ik was nieuwsgierig naar haar reactie. “ We zijn weg! “ schreeuwde Jane, voor ze mijn arm pakte en me achter haar aan sleepte naar buiten.

“ Doe gewoon zoals je altijd doet. Je hoeft echt niet nerveus te zijn. Alles komt goed. “ zei ze, om me gerust te stellen. Ze gaf me nog een schouderklopje en begaf zich daarna in de menigte.

De muziek stond verschrikkelijk luid. Ik had wat moeite om me te concentreren. Of dat kon ook komen doordat ik Alice al van ver rook. Jane gaf me nog een laatste bemoedigende glimlach, voor ze schreeuwde “ Ik ben er! “.

Ze zette haar hand op iemand haar onderrug en toen het meisje zich omdraaide stond ik oog in oog met mijn mate.

A/N: En extra hoofdstuk, om goed te maken dat in het vorige hoofdstuk nog niet stond dat Nate's mate Alice heet haha :p

Laat zeker weten wat jullie ervan vonden. Morgen volgt het volgende hoofdstuk.

Vote/Comment/Follow

Changing NateWhere stories live. Discover now