BÖLÜM-13 DOĞU BLOĞU

63 19 2
                                    

Kurgu tüm hızıyla devam ediyor

Bölüm çok gecikti ama çok iyi oldu iyi okumlar :)

Karea krallığı, merkez kale Tatum.

Laxar yumruğun masaya vurdu ve  ilk oturumu kapattı, içinden bildiği tüm küfürleri sıraladı ve önündeki su dolu bardağı kafasına dikti.

Laxar ın  baş danışmanı gelip" anlaşılan o ki Kraliçenin konseyi hiç bir karar veremiyor. Benim önerim  Lord Raber ve Deas ı sancak beyleri ile birlikte bir toplantıya davet edin, soylu Lordlarımızın elbetki bir planları vardır"

Laxar düşünceli bir şekilde danışmanına bakıp"tamam senin dediğin gibi olsun. Lordlarımıza haber yolla hızlı bir şekilde saraya gelsinler"

Danışman "emredersiniz efendim"dedi ve ağır bir revarans yapıp toplantı odasından ayrıldı.

Laxar toplantıyı sonlandırıp çalışma odasına çekildi ve önüne büyük bir harita alıp savaşta avantajlı olan yerleri işaretledi. Eline bir kaç kitap alıp Yuena tarihindeki harp tak tiklerine baktı, işi bittiğinde kendine ayrılan odaya geçip dinlenmeye çekildi.

Ertesi gün erkenden uyanıp askerleri ile kılıç talimi yaptı, Lordlarının her zaman onların yanında talim yapması askerleri cesaretlendiriyordu. Talim bittiğinde sıcak bir duş alıp kahvaltısını yaptı bu sırada danışmanı gelip "efendim Lord Raber ve Deas geldi" dedi

Laxar yemegini bitirip"hemen toplantıyı başlatmalıyız" dedi ve ayağa kalkıp toplantı odasına doğru yol aldı. Odaya geldiğinde Lordlar onu ayakta bekliyordu Laxar "oturabilirsiniz asil Lordlarım " dedi ve hepsi oturdu.

Deas, Laxar ın yüzüne bakıp gülümsedi ve "evet Lordum savaş hakkında tavsiyeleriniz nedir?"

Laxar elindeki kadehlere biraz likör doldurup  konuklarına verdi  "Batı Lordları bir sürü yenilik yapmış eminim bunlardan sizinde haberiniz vardır sizi buraya toplamaktaki amacım ise bizim ne yapacağımız?"

Raber toplantı odasına iyice baktı, duvarlarda çeşit çeşit oyma vardı, tavandaki avize odayı çok iyi gösteriyordu ayrıca önlerindeki ahşap masa muhteşem derecede oymalar barındırıyordu.

Deas gözlemini bitirdikten sonra"Propagandacı. Bize Propagandacılar lazım, bu adamlar halka Lordların dinden çıktıkları için savaşa gireceğini yayarlarsa halk ayaklanır ve Lordlar alaşağı olur"

Sözleri bittiğinde Laxar yüzündeki gülümsemeye uzun bir süre bakıp"Lord Raber eminimki sizinde bir planınız vardır"

Raber boğazını temizleyip"şimdilik bir planım yok Lordum"

Bu cevap her kezi şaşırtmıştı. Raber gibi bir dehanın konu hakkında hiç bir fikir sunmaması diğer iki Lorduda neye uğradıklarını şaşırtmıştı.

Laxar"hiç bir fikrim yok mu dediniz?"

Raber iğneleyici sözleriyle"evet Lordum ancak siz bunu duyamıyorsunuz ordumuzun durumu vahim"

Laxar içinde bu adam ne oldu böyle dikkati başka bir yerde gibi.

Lord Deas "yoksa Lord Raber in memnun olmadığı bir şeymi var?" dedi

Raber gür bir sesle"aile onurumu yüceltmeliyim. Lord Laxar size bağlı olan Kainonların kökünü kazımak istiyorum"

Bu ani itiraf odayı sessizleştirmişti

Laxar "peki neden böyle bir şey istiyorsunuz?"

"Ailemi hiçe sayıp dedem Raxon Jaion u kalleşçe öldüren bu aile ölmeyi hak ediyor. Laxar ya o aile üyelerini bana kendi ellerinle ver yada ben onları küçük kalelerinden zorla çıkartayım"

ÖLÜLER KODEKSİWhere stories live. Discover now