Alkohol

239 11 2
                                    

Apával ketten nem olyan jó, mint amikor még Anya is itt volt. Szeretem Apát, de valami hiányzik. Anya az. Nem keres. Mi tegyek, hogy jó legyen? Ma este barátnőmnél alszom. Azt mondta, hogy "adunk valamit". Vajon mire gondol?

Amikor belépek a házba, mindenki ott ül, és mindenkinek köszönök úgy, ahogyan azt illik. Aztán barátnőm bátyja felajánlja, hogy menjünk el a boltba. 

Hideg van, a lábujjaim fáznak, és látom a saját leheletemet a levegőben. Odaérünk.

Levesz két üveg lafiesta bort a polcról, beszélget kicsit a pultossal, majd visszaindulunk.

A hangulat jó, az első pohár boromat iszom. A barátnőm bátyjára szinte rá vagyok kattanva, nem tudom mi ütött belém. Piszkálom, barátnőm pedig csak telefonozik.

Kimegyünk cigizni, már megittam két pohár bort. Nem érzem túl jól magam. A szervezetem nincs hozzászokva a nikotinhoz, mégis tovább szívom a cigarettát. Minden slukknál egyre rosszabbul vagyok, majd végre a cigi végére érek.

Amint belépünk az ajtón érzem, hogy ennek nem lesz jó vége. Teszek még pár lépést, majd szaladok a wc-re, hogy kiadjam magamból mindazt, ami bennem van. 

Ittam már ezelőtt is, de sosem hánytam még alkoholtól, főleg nem bortól. Mi lelt engem?

Hallom ahogyan kint nevetnek. A barátnőm a hátamat simogatja, a hajamat fogja, és mondogatja, hogy adjak ki magamból mindent. 

Miután végeztem, bekísér a szobába, majd elalszom.

Másnap reggel felkelek, és mindenre tisztán emlékszem,  elszégyenlem magam. Ezt sokáig fogják emlegetni. "Az a csaj, aki két pohár bor után széthányta a wc-t". 

Barátnőmmel ébredezünk, reggelizünk, majd hazamegyek.

Anya nem tud semmiről.

Anyát nem érdekli, hogy mi van velem.

Mit tegyek, hogy végre észrevegyen, és megint foglalkozzon velem, mint régen.

Hiányzik Anya. 

LetargiaWhere stories live. Discover now