21. Teško srce

1.6K 164 22
                                    

Izlazila je iz Harry'evog automobila, okrečući se i mašući mu. On je očima punim žara gledao u nju i sa ogromnim osmijehom. Dok je išla okrenula se opet, a on je još uvijek držao prozor otvorenim gledajući u nju.

"Prestani.." - nasmiješila se, stidljivo prisljanjajući lice ramenu. On je i dalje gledao sa veoma intigrantnim smiješkom. Sada je ona već bila na ulaznim vratima zgrade i okrenula se posljednji put, a on je ostao u baš istom položaju kao i malo prije.

"Rekla sam ti.." - ogroman smiješak joj je bio na licu, iako ga je pokušavala skriti. Naslonila je svoje lice na kraj vrata i zagrizla usnu. "Prestani!"

"Dobro, dobro, odustajem." - smijao se dižući ruke u zrak. Tamni prozor se napokon počeo zatvarati, a Harry'evo auto se polako pokrenulo. Bethany ostade još par sekundi gledajući u put gdje je on otišao, a zatim je mala jeza pod uticajem hladnoće natjera da uđe.

Otključala je vrata i ušla. Ugledala je upaljeno svijetlo u dnevnoj sobi. To joj je bilo čudno.

"Bethany." - čula je Adamov duboki glas. Kada se našla na ulazu vidjela ga je kako sjedi sa čašom viskija u ruci.

"Adam? Otkuda ti?" - bila je i više nego iznenađena.

"Stigao sam još prije 4 sata." 

"Nisam znala."

"A gdje si ti bila?" - gledao je u pod.

"Pa ja..."

"Gdje si bila Bethany, zar je toliko teško odgovoriti na to jednostavno pitanje?" 

"Bila sam sa Mi-" - nije uspijela ni dovršiti kada je Adam planuo. 

"Da se nisi usudila da mi lažeš!" - Ustajući, bacio je čašu o zid i ona se prosula na sto dijelića, na što se Bethany sva vrisnula, trzajući se instiktivno.

"Ne lažem..." - tiho je izgovorila. "S kim si bila pitat ću te još jednom?" - bio je okrenut prema prozoru, prolazeći iznervirano rukama kroz kosu.

"Bilo mi je dosta teško na poslu, odlučila sam izaći u šetnju i onda sam otišla kod Mie! To je sve." 

"Jesi sigurna, kakva je onda ono poruka na telefonu?" - naslonio se jednom rukom o stolicu.

"Zašto si ti uzimao moj telefon? Ko ti je to dozvolio?" - približavala mu se, jer ju je njegov postupak izuzetno naljutio. Mrzila je kada bi drugi gurali nos u njene privatne stvari. 

"Hoćeš me možda udarit?" - nacerio joj se u lice i nakon toga uslijedila je njena ruka na njegovom obrazu. "Koliko si bezobrazan! Ne mogu da vjerujem..." - užasnuta je bila njegovim ponašanjem.

"Ako ne lažeš zašto ti je tako teško reći s kim si lutala svu noć!?!" 

"Već sam ti rekla! Neću ponavljat hiljadu puta!" - ipak je bilo nesigurnosti u njenom glasu, koju je Adam odmah prepoznao.

"Ne govoriš mi istinu, Bethany..." - uhvatio ju je za čvrsto za ruku.

"Pretjeruješ, Adam. Popusti me." - pokušala se izvući iz njegovog stiska.

"Reci da si bila s Harry'em, reci mi!" - derao se.

"Adam, pusti me!"

"Reci!"

"Jesam, bila sam!" - dreknula se nakon čega je Adam ošamario i Bethany se zateturala do zida. Očima punim tuge i očaja u ga je pogledala. Drhtao je od ljutnje i nervoze, a Bethany se držala za mjesto na koje ju je udario. Odmah su joj kroz glavu prošle slike sa Dylanom. Sjetila se svega.

"Bethany-" - Adam je pokušao približiti joj se, ali se ona samo izmakla i odjurila u sobu.

Zalupila je vratim i sjela na kauč. Oduzimali su joj se teški jecaji, i ne zbog udarca koji ju je bolio, već njene povrijeđene časti, časti jedne žene. Odmah je pomislila na Harrya i kako bi njegov zagrljaj sada bio najpovoljniji, ali nije ga htjela zvati, osjećala je kao da bi to bilo suviše sebično, on ima svoj život sa Selenom, baš kao što ona ima sa Adamom.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Where stories live. Discover now