XVII

48 3 0
                                    


''Hey Gaya.'' Ze glimlacht en klopt naast zich op de bank. ''Is China van jou?'' Ze schudt langzaam haar hoofd en haar gezicht wordt opeens heel droevig. ''Wat is er?'' ''Ik heb haar gevonden tijdens het wandelen. Ze liep helemaal alleen in het bos.'' Ik knik. ''Toen heb ik haar meegenomen, iedereen is blij met haar behalve Samuel, hij vindt dat China terug moet naar haar baasje.'' Ik knik langzaam. ''Heb je al een zoektocht gedaan naar haar baasje?'' ''Ja en dat is nou juist het probleem, haar baasje is op vakantie en heeft China expres achtergelaten en nu vindt Samuel dan ie dan maar naar het asiel moet.'' Ik frons mijn wenkbrauw. ''Sinds wanneer is Samuel zo?'' Gaya haalt haar schouders op. ''Het ging wel tot ze een van Samuel' geschreven teksten aanzag voor een speeltje. Sinds dien haat Samuel haar.'' Ik schiet in de lach. ''Nou zeg, Samuel moet niet zo zeuren.'' Ik til China op en glimlach. ''Het is toch een schatje.'' Gaya knikt instemmend en kijkt me dan heel serieus aan. ''Nee Gaya, dat kunnen we echt niet doen.'' ''Alsjeblieft jij hebt plek zat in je appartement.'' Ik bijt even op mijn lip. ''Je kan niet zomaar het huis uitgaan vanwege een hond Gaya.'' ''Alsjeblieft mag China met jou mee, ik ben zo bang dat Samuel hem terug brengt.'' Ik knik. ''Ik zal erover nadenken oke?'' Gaya knikt hevig en omhelst me stevig. ''Gaya, haal je nou maar niks in je hoofd.'' Ze laat me los en kijkt Samuel boos aan als hij gedouched en wel de woonkamer in loopt.

''Wat is er?'' Hij kijkt even van mij naar Gaya en weer terug. ''Niks.'' Ik pak mijn mobiel er bij en scroll door de berichten van Viktor. Misschien moest ik toch maar met hem gaan praten. ''Gaya i need ur help.'' Ze draait zich naar me toe en knikt. ''Viktor belde me vanmorgen.'' ''De viktor?" Haar ogen worden groot en ze grijnst. ''Ja.'' ''Oeh wat wilde hij?'' ''Gaya even serieus.'' ''Oke vertel.'' ''Hij heeft heel veel spijt en wil met me praten.'' ''Wanneer?'' ''Ik heb gezegd dat hij me niet meer moet bellen.'' ''WAT? Waarom?'' ''Ik weet niet of het wel zo'n goed idee is, Viktor was verliefd op me, ik weet niet of hij nog wat voor me voelt en ik ben met je broer nu.'' Ik kijk haar doordringend aan en haar blik gaat even naar Samuel die blijkbaar in de keuken staat.

''Ik denk dat je gewoon met hem moet praten, duidelijk moet zijn dat je hem mist maar als beste vriend en dat je vol voor Samuel wilt gaan.'' Ik knik en bijt op mijn lip. ''Wil je met me meegaan?'' ''Nee suffie dan kunnen jullie toch niet praten?'' Gaya tikt zachtjes op mijn hoofd en ik schiet in de lach. ''Hier met die telefoon.'' Ze grist mijn telefoon uit mijn handen en haar mond valt open. ''Waarom heb ik deze foto nog nooit eerder gezien?'' Ze draait haar telefoon en Viktor' profiel foto word zichtbaar. ''Omdat het zijn profiel foto is oen.'' ''Stuur die foto even.'' Ik hoor Samuel naar adem happen en voor ik het weet staat hij bij ons en heeft hij mijn telefoon. ''Samuel, shut up.'' Hij kijkt Gaya boos aan en ik trek mijn benen op. ''Sinds wanneer geil jij op Viktor?'' Hij kijkt Gaya even aan. ''Ik geil niet op Viktor, ik vind hem gewoon een mooie en leuke jongen. Als jij wat meer interesse zou tonen in je zusje zou je dat weten.'' Ze tilt China op en Samuel kijkt haar boos aan. ''Breng dat beest gewoon terug, hij is niet van jou.'' Ik kijk Samuel afkeurend aan en sta op.

''Mag ik mijn telefoon, ik moet even Viktor appen. Samuel kijkt me even aan en knikt. ''Ga je het goedmaken?'' Ik knik. ''Ik hoop het.'' ''Succes.'' Samuel drukt een kus op mijn wang en gaat dan in de stoel zitten. ''Jamie alsjeblieft neem haar mee.'' Ik knik en ga weer zitten.

Jamie van der Velden:
  Oke, ik wil met je praten, Morgen 13:00 bij mij thuis?

Viktor Fischer:
Is goed, nog steeds hetzelfde adres?

Jamie van der Velden:
Yes ofcourse

Viktor Fischer:
See u tomorrow

Ik doe mijn telefoon weg en sta op. ''Morgen een uur komt hij.'' Gaya knikt en staat op. ''Mag ik vandaag met jou mee? Ik trek het niet nog langer met Samuel.'' ''Samuel zit gewoon hier hoor.'' Hoor ik hem boos snauwen. ''Ik weet het niet Gaya. Ik wil echt niet tussen jou en Samuel inzitten.'' ''Alsjeblieft ik mag toch mijn eigen keuzes maken.'' ''Ja natuurlijk,-'' ''Mooi dan ga ik met jou mee.'' Ik kijk Samuel even hulpeloos aan maar die kijkt de andere kant op. ''Weet je ga jij maar naar mijn huis oke, neem China  mee. Je weet waar alles staat en hoe het werkt?'' Gaya knikt en drukt een kus op mijn wang. ''Je bent een schat.'' Ik glimlach en Gaya trekt snel haar jas aan. ''Kom jij straks ook?'' Ik knik. ''Zullen we over een halfuurtje afspreken?'' Gaya knikt en pakt China op. ''Oh wil jij Kaj appen dat jij er dan ook bent?'' ''Komt goed tot straks.'' Ik haal een hand door mijn haar en bijt op mijn lip als de deur dicht valt. Ik kijk voorzichtig naar Samuel die me emotieloos aankijkt.

''Wat the fuck?'' ''Sorry, wat moest ik anders. Je bent echt een dick op dit moment tegen haar Samuel.'' Hij rolt zijn ogen. ''Die hond is niet van haar Jamie, ik wil haar niet verdrietig zien straks als die eigenaar toch terug komt en haar hond opeens weer opeist. Ik wil niet degene zijn die dan hoort. 'Ik had naar je moeten luisteren Samuel, ik ben zo stom geweest Samuel. Begrijp je dat.'' Hij staat op en ijsbeert heen en weer door de kamer. ''Samuel maak je niet zo druk, het is maar een hond. Gaya is een sterke meid.'' Hij kijkt me vuil aan. ''Weet je nog vorige keer?'' Ik knik langzaam. ''Dat is anders.'' ''Waarom liet je haar uberhaupt naar jou huis gaan?'' ''Omdat ik snap dat ze nu niet bij jou in de buurt wilt zijn. Je deed echt heel bot tegen haar, het is maar een hond. Als ik Gaya was had ik precies hetzelfde gedaan had je tegen mij dan ook gezegd dat ik hem terug moest brengen.'' Samuel haalt zijn schouders op. ''Alleen omdat je ouder bent betekend niet dat je alles kan zeggen tegen haar Samuel.''

Ik sta op en loop naar de gang. ''Waar ga je heen?'' ''Gaya, ze heeft nu even wat steun nodig.'' ''Babe het spijt me.'' ''Tegen mij moet je geen sorry zeggen. Eerder bij Gaya.'' Ik trek mijn jas aan en open de deur. ''Alsjeblieft Samuel, wees een beetje lief tegen haar.'' Ik druk een kus op zijn lippen en sla mijn armen om zijn nek. Hij legt zijn handen op mijn onderrug en bijt zachtjes op mijn lip. Ik laat hem langzaam los en kijk hem even aan. ''Als je vanavond langs wilt komen, bied dan je excuses aan aan Gaya.'' Samuel knikt. ''Doeg.'' Ik loop naar buiten en loop de straat uit.

''Gaya?'' Ik loop de tuin in als ik de achterdeur open zie staan. ''Nee ik ben het.'' Ik draai me om als ik Kaj op het grasveldje zie staan. ''Hey Kaj, waar is Gaya?'' ''Binnen met China?'' Ik knik en geef Kaj een knuffel. ''Waar is Samuel?'' ''Thuis.'' ''Waarom is hij niet mee?'' ''Omdat hij een dick is tegen Gaya.'' Kaj knikt. ''China?'' ''Ja hij wil dat hij haar terug brengt naar het asiel.'' Kaj fronst zijn wenkbrauwen. ''Waarom zou je zo'n cutie terug brengen?'' Ik haal mijn schouders op. ''Geen idee Samuel is erg vermoeiend.'' Kaj schiet in de lach en we lopen snel naar binnen. ''Hij zal vast nog wel komen vanavond.'' Ik knik. ''Ik heb gezegd dat als hij wilt komen dat hij zijn excuses aan moet bieden.'' Kaj knikt. ''Ik snap niet dat hij zo moeilijk doet.'' ''Ik ook niet.''


You're Still The One Ft S.LWhere stories live. Discover now