XXII

48 3 0
                                    

Samuel

We zitten al een tijdje in het ziekenhuis en ik ben zo bang om Jamie te verliezen. Ze is gelijk meegenomen en word op dit moment geopereerd. Ik kijk op als de jongens binnen komen, ik omhels ze en hou Kaj iets langer vast. "Ze is er zo slecht aan toe Kaj." Snik ik. Kaj slaat zijn arm om me heen en zucht diep. "Ik heb alles gehoord." Ik veeg mijn tranen weg en bijt op mijn lip. "Ik kan haar niet verliezen Kaj, niet nu. Nooit niet." "Je gaat haar niet verliezen, ze is sterk genoeg dat weet je."

"Samuel?"

Ik kijk op als Gaya aan komt lopen. "Wat doe jij hier?! Als Jamie iets overkomt vergeef ik je dat nooit! Hoor je dat?!" Gaya kijkt me huilend aan. "Het spijt me Samuel maar Jake heeft Jamie niet aangevallen! Ik weet ook niet wie die man was! Echt niet!" Ik haal mijn schouders op en veeg mijn tranen weg als er een dokter aankomt lopen. Ik sta zo snel mogelijk op en kijk de dokter aan. "Samuel Leijten?" Ik knik en de dokter kijkt me ernstig aan. "Jamie heeft veel bloed verloren, inwendige bloedingen die we nog niet hebben kunnen stoppen. Ze is tijdens de operatie dan ook in coma geraakt en we hebben de operatie moeten staken. Het spijt me."

Ik voel hoe Kaj me opvangt en op een stoel zet. "Wat?" "Het is afwachten Sam, hou hoop." Ik knik langzaam en haal een hand door mijn haar. Ik ging Jamie verliezen en daar zou ik echt niet mee kunnen leven. "Ik had daar moeten liggen, ik had nooit moeten toestaan dat ze alleen naar binnen zou gaan." Kaj kijkt me aan. "Sam, jij had dit nooit kunnen weten." Ik sta op en loop naar de kamer waar Jamie ligt. Ik loop langzaam de kamer binnen en ga naast haar bed zitten.

"Schat, je moet echt volhouden. Ik hou zoveel van je, ik kan je echt niet verliezen dat weet je. Je kan me echt niet alleen achter laten we moeten nog zoveel meemaken samen. Jij bent degene die me elke ochtend weer gelukkig maakt, jij geeft elke dag een reden om te leven. Ik wil nog zo vaak tegen je kunnen zeggen hoeveel ik van je hou, ik wil nog zovaak ruzie met je kunnen maken om het vervolgens weer goed te maken alles wat we samen hebben meegemaakt wil ik nog een keer beleven! Beloof me alsjeblieft dat je volhoudt en me niet verlaat! Ik kan echt niet zonder je lief."

Ik knijp zachtjes in Jamie' hand maar weet dat het kansloos is. Ze kan me niet horen en voelen waarschijnlijk ook niet. Ik kijk haar even aan. Ze is er zo slecht aan toe, overal blauwe plekken, wondjes & bloed vooral bloed. Ik ga kosten wat het kost wraak nemen. Ik zal die man vinden en hem hetzelfde aandoen als wat hij Jamie heeft aangedaan & Nour daar was ik ook mooi klaar mee.

**

We zijn twee weken verder en het gaat iets beter met Jamie. De bloedingen zijn gestopt en ze hebben de operatie af kunnen maken. Verder weten ze nog niet of ze het gaat halen en dat baart me zorgen. Ik kon haar echt niet verliezen. Ik haal een hand door mijn haar en loop naar mijn auto als ik Nour mijn oprit op zie rijden. Ik voel me boos worden en stap uit. ''Wat doe jij hier?" ''Samuel, ik wilde sorry zeggen.'' Ik rol mijn ogen. ''Waarvoor?'' ''Dat ik niet eerder iets heb laten horen.'' Ik staar haar verbluft aan. ''Is dat alles wat je te zeggen hebt? Na alles wat je Jamie hebt aangedaan?'' ''Hallo dat is niet mijn schuld, ik kon toch ook niet weten dat ze zou komen?'' ''Nee maar je wist dat die man voor je broer zou komen en je wist ook dat Jamie daar binnen was.'' Nour bijt even op haar lip. ''Het spijt me Samuel. Ik wist niet dat Jamie zou  komen, ik ben gevlucht zodra ik zijn auto zag.'' Ik snuif even en loop naar mijn auto. ''Samuel wacht alsjeblieft, het spijt me.'' ''Ik ben klaar met jou, Jamie gaat misschien wel dood.''

Nour is even stil en staart me een tijdje aan. ''Ik heb dit toch nooit gewild?'' Ik haal mijn schouders op. ''Je had gewoon moeten stoppen, je had die foto nooit moeten plaatsen dan was dit alles nooit gebeurd.'' Ze knikt langzaam en bijt op haar lip. ''En waag het niet om langs te komen in het ziekenhuis. Ik wil jou en Gaya daar niet zien hoor je me.'' ''Samuel.'' ''Nee laat dat duidelijk zijn.'' Ik haal gefrustreerd een hand door mijn haar en stap in mijn auto. Ik wilde helemaal geen ruzie met Nour maar ze maakt me zo boos. Als ze gewoon eerlijk was geweest had ik haar kunnen helpen en was Jamie nooit gewond geweest.'' ik werp nog een blik op Nour en zie haar huilend in haar auto zitten. 

You're Still The One Ft S.LWhere stories live. Discover now