3

5.5K 266 10
                                    


Kissé elidőzve a tó vízének ragyógásán, ahogy tükrözödik benne a halovány nap sugara Avery megszakítva ülő helyzetét vissza indul a városba.Még rengeteg dolga van, de tudja, hogy nem ez volt az első és utolsó, hogy ezen a helyen volt.

Beérve a város zajos utcáiba el-el bámészkodik az épületeken.Mikor egy galéria épületéhez ér az ablakban meglát egy hírdetőtáblát.Alkalmazottat keresnek.Benéz az ablakon és a szeme elé terül a beltér, ami tele, s tele van csodaszép festményekkel.Felhívja az érdeklődését ez az állás, így elmenti a táblára kiírt telefonszámot.Öröm ittasan indul el.Egy erős szélfuvás és elkezd hullni a hó.Ez akkor sem veszi el a kedvét, mert lehet, hogy megtalálta azt a munkát amit még örömmel csinálna.Elkezd szaladni a buszmegálló felé.Reméli a szállódához közel megáll.Mikor a fedett rész alá ér kezét leheletével melegíti.Sokan nincsenek, ezért mikor a busz odaér másodpercek alatt a buszon van.

Szerencséjére a busz körülbelül húsz méterre megállt a szállódától.Most fent van a szobájában és a mentett számot tárcsázza.Pár becsöngés után megszólal egy nő a vonal másik oldalán.

-Jó napot, az állásért érdelködnék!-szólal meg Avery kicsit rekedtes hangon.

-Azt telefonon keresztül nem tudjuk megbeszélni.Beszéljünk meg egy dátumot.-válaszol a nő.- Holnap délután ötkor megfelel őnnek?

-Persze és hova menjek?-kérdezi Avery.

-A galériához.-mondta a nő.

-Köszönöm! Akkor a holnapi viszontlátásra!-mire kimondta a nő le is rakta a telefont.Milyen udvariatlan.Munka talán pipa, már csak állandó szállás kell.Az interneten kezd keresgélni valami elfogadható árban lakást.Rengeteg különböző méretű és áru van, viszont van egy ami teljesen elnyerte a tetszését.A lakás két hálószobával, egy fürdőszobával, egy konyhával, egy kisebb nappalival és az ezeket összekötő folyósóval rendelkezik.Teljesen rendben van, fel van újítva minden és ráadásul nem kerül sok pénzben.Nem is akar halasztani rögtön felhívja az eladót.

-Haló, itt a Mr. Thompson!-szólalt meg egy férfi.

-Jó napot! Most láttam az interneten a lakást, emiatt hívtam.-magyarázta Avery.

-Az apartmanra gondol?-kérdezi.

-Természetesen.-bólint Avery,de mivel ezt nem látja a férfi a hangsúlyt is megfelelően ejti.

-Hát akkor amikor tud hívjon fel és találkozhatunk.Őn hozza a pénzt, én a kulcsot.-mondja a férfi.

-Rendben. Esetleg még ma végbe mehet?-kérdezi Avery.

-Hogyha őnnek megfelel akkor igen.Itt leszek a lakásnál.-egyezik bele.

-Rendben, rögtön indulok.-vigyorodik el Avery.

-A cím meg van jelenitve?-érdeklődik a férfi.

-Igen.-válaszolja egyszerűen Avery.

-Hát, asszonyom szeretettel várom.Viszont látásra.-köszön el a férfi.

-Viszlát!-köszön Avery is.Egy percet sem habozik,elveszi megfelelő összeget és távozik a lakrészéről.

Lent a portásnál átadta a kulcsot, most a buszon ül és úton van a megadott címre.Véletlen szerűen pont az épület előtt van a megálló, így nem kell tízperceken keresztül sétálnia a dermesztő hidegben.A társasházhoz érve felcsönget a tízes apartmanba. Pár becsípogás után beengedi a férfi.A feljutáshoz nehezítés a lift hiánya, ezért jó pár lépcsőfokon kell felmásznia.Mint egy kutya lihegve áll meg az ajtó előtt, ami már félig nyítva van.A férfi meg sem várva bekérezzkedését megszólal.

-Jöjjön csak beljebb.

-Jó napot!-néz fel a férfira Avery, aki idős létére elég magas.

-Körbevezessem, vagy a képek meggyözőek voltak?-mutat a háta mögé.

-Ne tessék fáradni, eléggé megelégedtem a képekkel és bizom benne, hogy nem photoshopolták.

-Áh, én ahhoz nem értek.-neveti el magát a férfi.

-Pedig vannak idősebb emberek aki nem csak értik magukat hanem profik is.-nevet Avery is.-De úgy látom maga nem tartozik közéjük.Tessék itt is van a pénz.-adja át az összeget.

-Itt pedi a kulcsot.-eközben megtörténik a csere.

-Számolja meg nyugodtan. Lehet sietségemben nem vettem el eleget.-teszi kezét a derekára kifújva a levegőt, ami mindidáig bent tartott az izgalom miatt.

-Megbizom magában, akárcsak, mint őn bennem.-mosolyodik el a férfi.-Én meg most megyek.További szép napot, és sok szerencsét őnnek.-távozik a lakásból.

-Őnnek is.Viszlát!-csúkja be az ajtót.Avery mégis úgy dönt, hogy körbe néz, és ami rögtön kiszúrja a szemét az a telibutorozott terek.Ez nem volt feltüntetve a hirdető oldalon, de így mégjobban tetszik.

Kicsit elidőzik a lakásban,és sikerül felfognia, hogy egyre jobbra fordul a sorsa.


Kicsit megkésve és elég rövidre sikeredve, de megérkezett a harmadik rész is.Remélem tetszeni fog az izgalmas jelenetek hiányával is.

Puszi nektek!

A lány a tópartról-Átírás alattWhere stories live. Discover now