PART 22-I'M SO ANGRY ON EVERYONE!

1K 54 3
                                    

_____________

"Ne mogu vjerovati da misli da dijete nije njegovo!"Cula sam Dani i trznula se iz razmisljanja pruzajuci joj po stoti put novu maramicu dok je ona samo izbrisala suze i trazila nesvjesno novu drzeci moju ruku sa jedne strane a Elinu sa druge dok je Perrie drzala pakete maramica...

"Daj Dani,smiri se.Smislit cemo nesto..."Daj,Perrie sta ces smisliti?!I ona bi letjela?!

"Kako ne shvacas da smo prekrsile jedno od najvaznijih dvorskih pravila?"Upitala sam,a ona me doslovno ubila pogledom dok je Dani jos glasnije zaplakala.

"Pa bas ti hvala,Summer."Rekla je i prevrnula ocima dok sam ja umirala od bolova u ruci koliko me Dani stisnula.Da neko ude pomislio bi da rada.

"Pa upravu je,Perrie."Rekla je jecajuci sad stiskajuci Elinu ruku sto se primjetilo po njenom izrazu lica.Otpuhnula sam i pokusala nekako izvuci ruku iz Danine.

"Idem zovnuti Harrya...Mozda on moze pomoci."Rekla sam te izisla iz sobe na hodnik dok se Danino plakanje culo kroz citav dvorac.

"Summer..."Cula sam njegov umjereni strogi glas od kojeg mi je glava skoro pucala...Sigurno mu je Liam sve rekao...

"Pa nemoj jos i ti...."Rekla sam naslonjajuci se na zid u hodniku...

"Znam zasto me zoves...Ne,ne mogu tu nista uciniti,Liam mi je sve rekao i razgovarat cemo kad dodem kuci.."Rekao je i poklopio.Bozeee,osjecam se kao neko dijete koje je uradilo nesto sto nije trebalo...Pa nisam ja nista kriva tu!!Sad samo fali da i ja letim...Stavila sam mobitel nazad dzep dosla do vrata.Stala sam,uzdahnula i usla.Sve su se okrenule prema meni ocima punim nade,a pogotovo Dani...Sagnula sam glavu jer da su me jos malo duze gledala zaplakala bih iz sveg glasa..

"Rekao je...ovaj...da nista ne moze uciniti.."Rekla sam mucajuci,a Dani je opet nastavila plakati..

"Ka-ko..cu zi-vjeti..bez nje-ga..."Rekla je jecajuci i drzeci Perrie i El za ruke dok sam ja stajala ispred njih i dalje sagnute glave....Za sve sam ja kriva...Da nisam Dani rekla nista za Soph,sad ne bi ona bila protjerana,Liam se nebi ljutio na nju,Soph nebi..pa i dalje bi kupovala po skupim buticima i nosila siroku odjecu skrivajuci trudnocu...Opet mi je zazvonio mobitel.Izvadila sam ga i vidjela ime Zayn.Izisla sam opet iz sobe i javila se.

"Nemoj mi reci da se dogodilo ono sto mislim da je."Ispucala sam ko iz topa stiskajuci rub dukse.

"Ne,nije.Zelio sam ti reci da decki jos malo dolaze kuci i Liam je rekao...ovaj...da ne zeli vidjeti Dani kad dode..."Rekao je,a ja sam ljutito poklopila...Idi kvragu,Liam!Ne razumijem kako moze biti tako hladan i bezosjecajan.Pa sta je ta Soph?Vjestica?

"Gospodice Summer..."Cula sam nepoznati glas iza sebe i vidjela neku zenu srednjih godina i crne kose.Okrenula sam se stavljajuci mobitel u dzep te joj uzvratila ljubaznim osmijehom...

"Ti si Summer,znaci?"Upitala me,a ja sam je pogledala WTF pogledom...A jok,Angelina Jolie sam! 

"Da.Koga trebate?"Upitala sam je,a ona se nasmijesila.

"Ja sam Harryeva majka."Rekla je,a ja sam oci sirom otvorila.Ha-ha-rriyeva MAJKA?!Kvragu!Bas sad,Anne?!Uhhh!Sta cu sad?!O mo Boze!Kako cu sad sama!Uvijek sam zamisljala da cu je upoznati kad Harry bude stajao kraj mene..

"O moj Boze,oprostite.Nisam vas preopznala!"Glupaco jedna,Sumemr!Kao da si je ikad i vidjela pa da je prepoznas!

"Nema veze...Nego,Harry nije tu,zar ne?"Upitala me,a meni se jezik toliko spetljao da sam jedva izgovarala rijeci..

"Ne,nije."Rekla sam dok sam odklimala glavom potpuno bezpotrebno.Joj Summer!Kako se samo sramotis!Kvragu,zna pogoditi vrijeme kad ce doci!Ovamo Dani place k'o da rada i to se cuje cijelim hodnikom,ovamo ona tuka u bolnici,ovamo Harry nije ovdje!

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ