Mektup*

119 39 13
                                    

Edisin ardından kapıyı kapatıp içeriyi toparlamak için salona girdim. Boş pizza kutusunu ve kola bardaklarını alıp mutfağa taşıdım içeriyi düzelttim ve odama çıkmak için merdivenlere yöneldim. Merdivenleri ağır ağır çıkarken gözlerim annemin odasına takıldı. Babam annem öldükten sonra evin boş bir odasını düzenletip annemin eşyalarını kısaca ona ait herşeyi oraya koydurttu.

Ayaklarım beni onun hatıralarının olduğu odaya götürürken odanın kapısına geldiğimde durdum. Babam akşam geç saatte gelicekti,Nursiş te yoktu kapının üstünden anahtarı alıp kapının kilidine yerleştirdim ve "klik" kapı açıldığında etrafıma sonkez bakıp odaya adımımı attım.

Annemin geçen doğum gününden sonra daha girmemiştim. Odanın içinde ilerleyip annemin kiyafetlerinin olduğu dolaba ilerleyip, dolabın kapağını açıp kıyafetlerinden birini alıp kokladım sanki geçen gün giymiş gibi hala o kokuyordu. Gözlerimden sessizce yaşlar süzülürken kıyafeti yerine koydum ve annemin değerli eşyalarının olduğu sandığın kapağını açtım. Ve sessiz dökülen gözyaşlarım daha da hiddetlenmişti."annemin yüzüğü " babamın anneme aldığı ve annemin parmağından hiç çıkarmadığı yüzük . Yüzüğü elime alıp incelemeye başladım, yüzüğün üstünde ay'ın hilal şekli yapılmıştı bu yüzüğü babam annem için özel yaptırmıştı çünkü annemin ismi hilal. Aklıma gelenlerden dolayı sesli bir şekilde ağlarken, annemin içine önemli ihalelerin tarihini sakladığı küçük kutuya yaklaşıp kapağını kaldırdım ve annemin yazılarını incelemeye başladım kutunun alt kısmında elim birşeye çarptı. Kutunun üstündeki kağıtları kaldırıp bir kenara koydum ve küçük bir sandıkla karşılaştım. Sandığı elime alıp , kapağını kaldırdım karşılaştığım şey karşısında şaşırsam da elime alıp incelemeye başladım.
Annem hiç mektup yazmazdı ki...
Mektup(!)

MUHTEMELHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin