Nereden Malzeme Toplanabilir?

627 74 7
                                    

Selamlar herkese! Şimdi düşündüm ki bu kitapta sizlere hiç açıklamada yazan bazı şeyleri yapmadığımı fark ettim.

Şöyle ki sizlere az da olsa bazı konularda yardımcı olmak istiyorum. Herkesin kapağını yapamayacağımı düşünürsek eğer biraz sizlere nasıl kapak yapacağınızdan bahsedebilirim.

Artık photoshop programını nasıl indireceğinizi veya nasıl kullanacağınızı anlatmak istemiyorum çünkü bunu çok fazla kere anlattım ve zaten Google amca size photoshop hakkında yeterli bilgiyi verecektir.

Ben size nasıl malzeme toplayabileceğinizi anlatacağım.

Benim yaklaşık 20.000'e yakın malzemem var. Modeller olsun, renklendirmeler olsun, arkaplanlar olsun her şey bu 20.000'e dahil. Bunları tabii bir günde toplamadım ama benim önerim ihtiyacınız kadar indirin ki kontrol etmesi kolay olsun. Beni örnek almayın açıkçası.

Deviantart'ı bilmiyorsanız bilin. Kendisi bizim mal kaynağımız. İstediğiniz kadar png, psd, texture orada var. Herkesin kendine ait bir hesabı var ve bu hesaplar blog gibi işliyor diyebiliriz. Yani sen paylaşıyorsun başkaları okuyor, favorilerine ekliyor ve yorum atabiliyor. Aynı zamanda eğer bir malzeme paylaştıysan belli şartlar altında başkalarının kullanmasına izin verebiliyorsun. Biz buna kredi ya da credit diyoruz. Kısacası o malzeme karşısında teşekkür olarak malzeme sahibinin ismini belirtiyoruz.

Şimdi çok uzatmadan buraya sömürebileceğiniz deviantart kullanıcılarını bırakayım.

http://aloene.deviantart.com/ (Aloene)

http://xjowey02.deviantart.com/ (xjowey02)

http://monasam.deviantart.com/ (monasam)

http://abbysidian.deviantart.com/ (Abbysidian)

http://mrscontrolfreak.deviantart.com/ (mrsControlFreak)

http://byeny.deviantart.com/ (ByEny)

http://valeryscolors.deviantart.com/ (veleryscolors)

http://marioantonio23.deviantart.com/ (marioantonio23)

Aynı zamanda Deviantart dışında kullanabileceğiniz birçok kaynak var ama onlara daha sonra değineceğim. Bu linkleri yoruma da atacağım ki daha kolay ulaşabilesiniz.

YARENCAKIR: DesignWhere stories live. Discover now