09.

1.5K 109 1
                                    

kapitola devátá

--------

"Ne," překřížil Harry nespokojeně ruce. "Jdi někam, kámo."

"Prosím," zaškemral Liam a spojil ruce jako při modlitbě. "Harry, prosím. Řekni mu, ať přijde."

"Aby sis zase mohl zahrát s jeho city, jo?" uchechtl se Harry a přehodil si hadr přes rameno. "Ani náhodou."

"To neudělám! Přísahám. Já se jenom- chci omluvit, chápeš? A- chci pochopit, proč ho to tak vzalo."

"Protože je do tebe blázen! Od - já nevím - podělaný střední!" zaklel Harry a projel si vlasy rukou s úsměvem, jejž věnoval nově příchozímu zákazníkovi. "A teď, prosím, musím obsluhovat tyhle zákazníky, jelikož kvůli tobě je Zayn úplně na dně. Odejdi."

"Ne," prohlásil Liam tvrdohlavě. "Co jsi myslel tím, že je do mě blázen už od střední?"

Harry mu věnoval znepokojený výraz a zmateně vypadající zákazník mezi nimi přeskakoval očima, načež se otočil na podpatku a kavárnu raději opustil.

"Odchází nám kvůli tobě zákazníci. Vypadni, Liame," zamračil se Harry a hodil mokrý hadr do umyvadla. "Stejně nemám právo ti to říkat."

"Harry, prosím," zaškemral Liam opakovaně, pohled na hodiny na stěně ale jeho náladu podstatně změnil. "Sakra. Musím za půl hodiny vyzvednout Nialla, tak mě prosím ušetři toho žebrání."

"Fajn," povzdechl si Harry. "Zayn do tebe byl zamilovaný už na střední. Když jsi odmaturoval dřív než on, zničilo ho to. Myslel si, že už tě nikdy neuvidí, chápeš? Ale pak vystudoval univerzitu a našel si práci; a když jsi přitančil těmihle dveřmi, byl nejšťastnějším člověkem na planetě." Harry ukázal prstem směrem ke vchodovým dveřím kavárny a Liama zachvátila vlna nostalgie.

"Potom jsi přišel se svou přítelkyní a Niallem, což ho akorát znovu zničilo. Uchvátil ho Niall, ale vždy pochyboval o tvojí malé blonďaté kamarádce, která tě další den nechala."

Liam sebou trhl. Už dávno na onu dívku zapomněl, ale Harry mu ji nemusel připomínat tak surovým způsobem. Obzvlášť, když teprve před měsícem dostal Nialla do vlastní péče.

"Od té doby po tobě Zayn neustále toužil. A když se mu povedlo jít s tebou na rande- páni, nikdy jsem ho neviděl tak šťastného. Sakra, on tě snad i miluje, Liame, a tys to všechno zahodil hned další den!" zvýšil Harry nevědomky hlas a šťouchl Liama do hrudi.

"Je-je mi to líto," pokusil se Liam omluvit, ale okamžitě zkroutil tvář do zvláštní grimasy, jakmile si uvědomil, jak pateticky jeho slova zní.

"Jaká to omluva. Vmést mu do obličeje, že to mezi vámi nebylo nic vážného, když mu na tobě záleží nejvíc na světě," zavrčel Harry a ukázal na dveře. "A teď vypadni, než ti vyškrábu oči."

"Prosím," nepolevoval Liam. "Řekni mu, ať přijde ke mně. Musím mu to vynahradit."

"Jsi zabedněný debil, víš o tom?" protočil Harry očima.

"Jen kvůli Zaynovi."

Ačkoli na to nebyla nejvhodnější doba, oběma to na tváři vykouzlilo pobavený úsměv.

"Tentokrát to s ním myslíš vážně, že jo?" ujišťoval se Harry. "Nechci, abys mu znovu ublížil."

"Ani by mě to nenapadlo," zapřísáhl se Liam s hlasem plným zoufalství. Oddechl si, když Harry spokojeně přikývl.

"Dobře, zkusím ho nějak nalákat. Ať to stojí za to, Payne," varoval ho rázně.

"Samozřejmě!" usmál se Liam na oplátku a s poděkováním vyběhl z kavárny.

sweater swap ➳ ziam au (CZ překlad)Kde žijí příběhy. Začni objevovat