Prolog

10.5K 487 86
                                    

,,Já si myslím, že tenhle rok bude skvělý," řekl odhodlaně Ron a nadšeně se podíval kolem sebe, jakoby Bradavice viděl poprvé. ,,Percy se zmiňoval, že se chystá něco velkého! Třeba to bude dvojitá porce jídla na večeři nebo do mužstva přijmou dvojnásobek hráčů!"

,,Nebo dostaneš dvojnásobek mozku, Weasley, a budeš v té hlavě konečně něco mít," prskl Malfoy, který procházel kolem a nevzrušeně se otočil k Creebovi, ,,jak říkám, pořád je to tu stejná díra. Nedávno mi nějaký mudla říkal, že jeho život nemá cenu, tak jsem se ho zeptal, jestli ho náhodou nezařadili do Nebelvíru. Ale dost by mě zajímalo, jak zařazovali Weaslyho. Moudrý klobouk musel čumět, když zjistil, že existuje někdo tak blbý. Myslím, že ani vrba mlátička není tak dutá. Mám pocit, že tehdy nasadili ten klobouk Weaslymu na hlavu a on řekl: „Filchi, jsi to ty?" Ron zrudl a Harry mi do ruky vrazil baliček žvýkaček.

,,To okamžitě odvoláš, Malfoyi! Nebo-" Harry si vytáhl hůlku, když mu na rameno položila ruku McGonagalová a nevzrušeně se na něj podívala, přičemž se Harry omluvil a téměř hned hůlku zase schoval za záda. Chtěl ještě něco říct, ale McGonagolá na mě ukázala a téměř neslyšně mě vyzvala, abych šla za ní. Harry si stoupl vedle mě a chystal se jít taky, když se na něj McGonagolová chladně podívala.

,,Máte snad pocit, že jste slečna Grangerová, pane Pottre?" Slyšela jsem v jejím hlase chladný podtón a Harry se překvapeně zarazil.

,,Ne, paní profesorko, on má jenom problém s tím, neplést se do všeho. Co kdybyste náhodou byla Voldemort a on by vás nedejbože nemohl zabít? To by byla pro Pottera tragedie."

,,Ať je to jakkoliv, pane Pottere, obávám se, že vás budu muset požádat, abyste se nenechal rušit a pokračoval do Velké síně jako většina studentů." Harry ještě chvíli stál na místě a já uvažovala, o čem by se mnou chtěla McGonagalová mluvit, když se na mě Harry důležitě podíval a posléze se otočil k McGonagalové.

„Samozřejmě, paní profesorko."

,,Jasně, Pottere, zrovna před chvilkou jsem slyšel, že Brumbál je vlastně přestrojený Voldemort, ale pšt, je to tajná informace. Takže, co takhle, kdyby jsi ho šel sejmout? Klidně mu můžeš zapíchnout mečem fénixe, aby ti to připadalo víc jako ve druhém ročníku." Draco se na Harryho spokojeně usmál a Harry stiskl ruku v pěst. Otočil se k profesorce a rozhodně se na ní podíval.

,,Máte pravdu, bude to nejlepší." Viděla jsem vyděšený pohled Rona, který se téměř hned obrátil k Harrymu se slovy: ,,Co ji u merlina může chtít?" a následně i s Malfoyem odešel.

McGonagalová se téměř hned otočila ke mně a já upustila myšlenky o tom, co mi může chtít.

,,Nemáme moc času, slečno Grangerová, a tak budu mluvit přímo k věci. Sybila, pro vás profesorka Trelawneová, měla vidění. Týkalo se samozřejmě vás, jinak bych vám to neříkala, to je snad jasné, ale byl tam ještě jeden člověk, kterého by nikdo ve vaší přítomnosti nečekal. A proto se ptám, jaký máte vztah s panem Malfoyem?" Při posledním slově mi zaskočilo a já se nemohla nadechnout.

,,S Dracem Malfoyem?" vydechla jsem a profesorka přikývla. ,,Dle slov paní profesorky, je či bude váš vztah, řekněme velmi zajímavý a specifický. Údajně vás čekají velké věci. A také velmi šílené věci, slečno Grangerová. Doslova mi řekla, že viděla pana Malfoye rotujícího na mlátivé vrbě a jezdícího na sekačce." A mě v té chvíli došli slova. Tohle musí být omyl. 

---

Hned na začátek bych měla snad vysvětlit několik věcí, ovšem pojďme popořadě, srdečně vítám všechny čtenáře, kteří o tenhle příběh zavadili poprvé a rozhodli se mu dát šanci, omlouvám se, že tahle část není tolik vtipná, ale má jeden jediný úkol a to vnést do příběhu trochu logiky. Zbytek bude snad obsahovat mnohem více vtipu.

A teď k tomu podstatnému a menšímu vysvětlení, tenhle příběh byl už jednou dopsán a celý publikován, ovšem já s ním nejsem tak úplně spokojená a myslím si, že bych ho snad dovedla trošičku poupravit, takže jsem se do toho pustila. Tenhle prolog je úplně nový a vychází rok po vydání první kapitoly, což vysvětluj  proč má o tolik méně přečtení, než všechny ostatní kapitoly. Nové a poupravené kapitoly budu přidávat postupně a vždy budou označené, abyste je rozeznaly od původních, které tady budou taky ponechány, abyste měli možnost příběh dočíst do konce. :3 

Toť bude prozatím vše. ^^

Dramione's Problems- First YearKde žijí příběhy. Začni objevovat