Hoofdstuk 1

33 2 0
                                    

De dytg
'Lies we mogen bijna naar binnen!' Megan en ik staan al even in de rij. De deuren zouden eigenlijk al open moeten zijn gegaan maar er waren wat problemen. Ik heb vandaag mijn favoriete zwarte skinnyjeans aangetrokken met een super leuk t-shirt, Megan heeft een spijkerbroek met een off-shoulder shirt aan. Het is hier trouwens echt super druk. Overal staan kinderen van een jaar of 12, Megan en ik lijken een beetje oud hier maar we hebben net 2 super lieve meisjes van 12 en 13 ontmoet en we hebben besloten om met z'n vieren te gaan lopen. Zei zijn allebei groot fan van de jongens en kennen mij ook. Ze hoopte ook dat ik er ook zou zijn, niet wetend dat ik naast ze stond. Gelukkig hebben we van te voren afgesproken dat ik Megan Mandy ga noemen en dat Megan mij Lola gaat noemen tenzij we bij de stand van de jongens staan. Dat heeft namelijk toch geen nut want ze herkennen sowieso onze stemmen. 

Skip een stukje tot ze bijna aan de beurt zijn

'Dames en heren stand 4 gaat zometeen kort dicht. Iedereen achter de rode lijn wordt verzocht de rij te verlaten.' Snel stappen Megan, Zoë, Nora en ik de lijn over. 'Sorry dames zouden jullie de rij willen verlaten?' Vraagt een guard van de dytg. 'Maar we staan achter voor de lijn, asjeblieft anders moeten we straks weer super lang wachten.' Zegt Zoë. De man kijkt ons aan en knikt dan toe 'okey vooruit' we bedanken hem en hij gaat achter ons staan zodat het duidelijk is dat er niemand meer mag aansluiten.
Eenmaal aan de beurt laten Megan en ik eerst Zoë en Nora naar de jongens toe lopen. Die zijn zo druk geworden van het feit dat ze straks aan de beurt zijn. Ze gaan op de foto en roepen dan ons erbij dat wij er ook bij moeten komen. Ik kijk Megan aan en ze knikt. We lopen er naar toe en gaan op de foto. Opeens wordt ik best wel onzeker, straks zijn ze boos ofzo. Megan tikt mij aan, 'zeg eens wat' fluistert ze. Zoë en Nora zijn ondertussen de stand weer uit, de jongens kijken me vragen aan. 'Ehm hoi' zeg ik dan maar, ze zwaaien allemaal naar me. Alicia de vriendin van Link die er ook was geeft een klein gilletje en geeft me dan een knuffel. 'O mijn god nooit verwacht dat ik je ooit zou zien in het echt' fluistert ze. Oja Alicia is ook een moderator bij mij een vast kijker, soms zelf als Link live is kijkt ze gewoon mijn stream. De jongens kijken ons schaapachtig aan. 'Kom jullie gaan even mee backstage, we hebben nu pauze' zegt Alicia lachend. 'okey is goed maar Zoë en Nora kunnen we niet zomaar alleen laten' antwoord ik. 'Ehm neem ze maar mee, als ze gewoon rustig kunnen blijven krijgen we ze wel binnen' ik knik en wenk dat ze weer moeten komen. Ze lopen vragend op ons af, 'we mogen even met de jongens mee backstage' vertel ik ze. Beide beginnen meteen te juichen. 'Maar dan moeten jullie wel rustig doen en de andere youtubers hun pauze gunnen' verteld Alicia. Beide knikken natuurlijk uitbundig. We lopen naar achter, de jongens een beetje pissig op Alicia omdat ze zomaar 4 mensen mee backstage laat komen. Achter de stand geeft Alicia Link meteen een zachte tik op zijn hoofd. 'Hebben jullie dan niks door?!' Roept ze. 'Auw nee! Wat moeten we door hebben dan?' Zeurt Link. 'Ugh jongens, Zoë en Nora heten jullie toch?' Vraagt Alicia weer, ze knikken. Ze loopt naar ze toe en fluistert iets in hun oor, volgens mij iets over de broertjes van Jeremy die verveelt in een hoekje zitten.

'Okey die zijn wel even zoet, nu wil je even zeggen dat deze jongens niet slim zijn' vraagt Alicia. Megan en ik beginnen te lachen, 'jullie zijn inderdaad niet slim' lach ik. Jeremy heeft het volgens mij meteen door net als Link. Ze geven mij meteen een knuffel. 'O mijn god hoe dan' 'wat waarom heb je niks gezegd?!' Allemaal vragen. Ik begin te lachen praat eerst Joost, Pascall en Harm maar even bij. 'Dit zijn Lisa en Megan' 'dit is Pascall zijn crush' en nog veel meer ze beginnen enthousiast door elkaar heen te praten. 'WACHT roept Pascall, volgens mij heb ik jou weleens zien lopen' ik knik. 'Klopt' Jeremy en Link kijkt hem gapend aan, 'Pascall hoe kan je haar niet herkent hebben?!' Roept Link. 'Waarvan moet ik haar kennen dan?!' Roept Pascall terug. 'Misschien omdat ze ook een streamer is en met ons opneemt?!' Zegt Jeremy terug. De monden van Pascall, Joost en Harm vallen open. 'W-w-wat jij bent de streamer zonder gezicht?' Stottert Pascall. Ik knik een beetje verlegen, gelukkig stonden we ergens zonder andere mensen want anders hadden ze het misschien gehoord. Harm begint te lachen 'heb je ook bewijs?' Vraagt hij. Ik knik en pak mijn telefoon, voor mijn twitchkanaal heb ik ook een twitteraccount gemaakt. Ik log in op mijn twitter en tweet
@lisax: @hetgames geloofd mij niet😱
Hij antwoord ook bijna meteen.
@hetgames: @lisax okey okey ik geloof je
Natuurlijk beginnen er meteen allemaal mensen te speculeren. De meeste vragen zich af of we in het echt hebben ontmoet. Ik hoor Link en Jeremy nog fluisteren 'ze past bij Pascall' ze zeiden nog wat dingen maar dat hoorde ik al niet meer. Hadden ze het over mij? Of over Megan? Of een heel ander meisje, misschien wel een andere jongen? Nee wacht ze zeiden 'ze' dus dat is een meisje. Stiekem vind ik Pascall wel leuk maar ik ken hem niet goed genoeg, ik ken hem van zijn streams en af en toe in skype maar dat is niet goed genoeg om op iemand verliefd te zijn.

'Maar Lisa hoezo heb je besloten om je te laten zien aan ons?' Vraagt Joost. Ik denk even na 'nou ik neem eigenlijk zo vaak met jullie op en ik zie jullie echt als vrienden, vrienden verdienen het om te weten wie ik ben. Zo kunnen we ook gewoon een keer afspreken.' Ze knikken, 'maar is het dan ook niet een plan om gewoon iedereen te laten zien wie je bent?' Vraagt Harm. Ik schrik een beetje, wil ik dat wel? Straks gaan mensen mij pesten. 'Ik weet het niet, hoe gaan mensen van school enzo reageren? Straks gaan ze me pesten ofzo en kan ik dan nog wel gewoon over straat?' Vraag ik een beetje onzeker. 'Nou je bent sowieso een van de knapste meiden die ik ooit heb gezien' zegt Alicia glimlachend, ik kijk haar dankbaar aan, de jongens knikken instemmend. 'En de mensen van school reageren waarschijnlijk ook wel positief, ze hebben een super bekende streamer op school dan. En al reageren ze niet leuk komen wij wel even ze een lesje leren' lacht Jeremy. 'Maar je hebt toch al examen gedaan?' Vraagt Harm. Ik knik 'ja maar ik moet nu nog naar school voor mijn vervolgopleiding' hij knikt. De reden overigens dat ik al zo vroeg klaar ben is dat onze school besloten heeft dit jaar een vervroegd examen in te voeren voor havo 5 leerlingen zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op hun vervolgopleiding. Ik was een aantal weken geleden eigenlijk al klaar maar ik ga nu elke dag naar school voor geschiedenis, aardrijkskunde, extra rekenen en nederlands. Ik wil namelijk de pabo doen, een opleiding voor leraar en omdat ik in deze vakken nog geen diploma heb ga ik die deze periode bijspijkeren, en kan ik volgend jaar gewoon beginnen samen met Megan. 'Dus de reacties op school zijn nog maar voor een aantal weken' zegt Link. Ik knik daar heeft hij wel gelijk in, wat houdt me nog tegen? 'Privacy is ook wel te doen hoor, zolang je zorgt dat je adres nergens te vinden is. Af en toe als je in een stad loopt of een andere openbare plek willen mensen wel eens op de foto of een handtekening maar dat is over het algemeen echt super leuk!' Ik knik, eerlijk gezegd begin ik het nu wel een beetje te overwegen. Mijn kijkers vragen al vanaf de eerste stream een jaar geleden wanneer ik mijn gezicht ging laten zien. Misschien wordt het wel eens tijd, ik weet dat Megan, mijn ouders en mijn vrienden me altijd zullen helpen. 'Okey ik ga het doen'

De twitchstreamerWhere stories live. Discover now