Een mysterieus briefje

130 7 2
                                    

Nadat ze heel de doos hadden uitgespit zonder ook maar 1 aanwijzing gevonden te hebben waren Klaasje en Marthe radeloos. Ze moesten Hanne koste wat kost terugvinden want anders zou niet alleen hun leven en het leven van Hanne nooit meer hetzelfde zijn, ook de levens van duizenden fans en vrienden in Nederland en België zouden veranderen. Maar wat konden ze doen zonder ook maar 1 aanwijzing? Wachten en niets doen was geen optie want wie weet wat Hanne op datzelfde moment moest doorstaan, ze moesten blijven zoeken.

- Ze heeft het bij haar dat kan niet anders....
~ Ik vrees er ook voor, we gaan dit zaakje anders moeten aanpa... MARTHE KIJK, haar jas!
Klaasje spurtte naar de jas en doorzocht alle zakken.
~ Hebbes, blijkbaar gunt de ontvoerder ons dan toch iets.
- wat staat er op?
~'Morgen is geen zekerheid'
-Morgen is geen zekerheid?! Wat is dat nu weer, daar zijn we juist niets mee.
~Je hebt gelijk Marthe hier zijn we helemaal niets mee maar 'morgen is geen zekerheid' klinkt niet echt positief dus we moeten er wel iets mee doen.

Een kwartier later werd er op de deur geklopt, Klaasje sprong meteen uit haar zetel om de deur te openen maar Marthe hield haar tegen.

-'Ben je gek geworden Klaasje?!' Vroeg Marthe terwijl ze Klaasje verbaasd aankeek.
~Wat krijg jij nou ik wou gewoon rustig de deur gaan opendoen.
-Euhm ik weet het niet goed hoor Klaasje maar ik denk dat Hanne net ontvoerd is door gewoon rustig de deur gaan open te doen dit mag niet nog een keer gebeuren. We laten elkaar geen seconde meer alleen alles wat we doen, doen we samen!
~Je hebt gelijk Marthe samen kunnen we hem wel aan want wij zijn K3!

Even later besloten Marthe en Klaasje om zich toch naar de voordeur te begeven en te gaan kijken of er nog iemand was. Wat ze vonden was niet iemand maar iets, de man had namelijk een wit blaadje papier onder de deur geschoven.
Zodra Marthe dat zag scharrelde ze het van de grond begon ze de tekst op het papiertje in stilte door te lezen tot Klaasjes ergernis.
'Ga je het nou nog voorlezen Marthe?!' Vroeg Klaasje vol ongeduld.
Het bleef stil, Marthe analyseerde elk woord op de brief terwijl haar handen zachtjes begonnen te trillen. Nadat ze alle zinnen grondig had gelezen keek ze Klaasje aan met een blik van onwetendheid.

-Hij... hij... hij wil ons zien Klaasje, er staat enkel maar een adres en uur op deze brief...
~Hier mogen we niet op ingaan Marthe.
-Jawel Klaasje het moet! Wie weet wat gebeurd er met Hanne als we niet op deze afspraak komen opdagen. Het moet Klaasje, voor Hanne!
~Hmm daar heb je een punt maar hoe zorgen we ervoor dat ook wij niet in gevaar komen? Als we met zen 2 gaan dan komt het niet goed, we hebben iemand nodig waarop we kunnen terugvallen iemand die we kunnen vertrouwen, iemand zoals...
-Zoals Viktor?
~Inderdaad, iemand zoals Viktor en iemand zoals Max we kunnen hen voor 100% vertrouwen en dat hebben we in deze situatie echt wel nodig.

Is morgen een zekerheid? (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu