3.Si ce daca doare?

227 9 0
                                    



            In trasura ce mergea lin in plina zi,era o atmosfera calma,poate prea calma dupa furtuna ce tocmai se iscase.Hurem o legana pe Mihrimah cantandu-i(cantecul de la media),oiar micuta sultana dormea.Insa,oricat de mult incercase sultana se fie calma,nu-si putut reprima lacrimile reci ce cadeau din ochi sai verzi.

           Nu-l invinuise pe sultan,cacai pana la urma,nu era vina sa.Insa,cand il vazu pe micul Mustafa fugind in uram trasurii s-o opreasca,crezu ca va muri de atata durere,si de ata lacrimile erau mai multe si mai amare.


-- Sultana,spuse vizitiul in timp ce ii deschise usita.Am ajuns!


-- Bine,duce-ti lucrurile in palat,oftand.


           La palatul imperial


-- Mi-a nesocotit ordinul,nervos.Cum isi permite sa faca asta?Dupa cate am trait impreuna,dupa cate a facut,oprindu-se.


          Suleyman,in goana sa nebuna prin odaia sa mare,acuzandu-si sultana de nerespectarea ordinelor ajunse in fata oglinzi.Si se privi minute bune in oglinda mare.Si din nou spuse:Acest tip de sultan voia sa fie?Mai ales dupa cate sultana Hurrem facuse pentru el,pentru dinastie...


-- Eunuci,strigandu-i.


-- Porunciti,Maria Ta,intrind.


-- Spunetii sefului slujilor sa pregateasca caii,mergem spre Bursa!



           Intre timp,la izvoare



         Hurrem intrase in apele calde impreuna cu Mihrimah,sperand ca acestea sa fie leacul sultanei cu chip de inger.Dar atmosfera aceea sumbra,contopita cu aburii din apele calde,si cu lacrimile sale formau un tablou sumbru si rece.


-- Nu te teme mcuta mea stea,sarutandu-i fruntea.Te vei face bine,ne vom intoarse acasa la fartii si la tatal tau,ce daca doare acum?Noi suntem puternice,nu?Iti jur Mihrimah,tu nu vei trai durerea pe care eu o traiesc,nici de-ar fi sa mor prima data.


        Dupa ce statura ore bune la izvoare,Hurrem se retrase in palat.Totul era nou,palatul fiind de o frumusete rapitoare.Iar gradinile...erau ceva de vis.Pline ochi de lalele multicolore.Aceasta se imbraca intr-o rochie simpla,mov dar care,sa fim seriosi,l-ar fi bagat si pe Papa in pacat prin simplitatea ei.Nu-si puse nicio coroana,nici cercei,si nici inele,voia sa fie cate mai simpla.


       Dupa ce se plimba prin gradina,dupce ce mirosi florile,dupa ce admira frumusetea naturii,dadu sa plece spre odaia sa.Intra in palat,o vizita pe Mihrimah,ce parea a fi mai bine,apoi merse in odaia ei.Se tot invartea in odaie,negasindu-si linistea.Apoi,dori sa-i scrie o scrisoare sultanului.

1001 de momenteWhere stories live. Discover now