2.Tu esti viata mea

144 7 0
                                    



           Inchisoarea ii parea mai intunecata decat ultima data cand ajunse acolo.Amintiri dureroase ii strapungeau sufletul,insa o singura lumina ii incalzea inima speriata:copii ei,pentru care si-ar fi dat si viata si bineinteles si sultanul Suleyman,caruia i-a oferit viata ei de nenumarate ori.


-- Allah,te implor,spuse soptind.Apara-mi copii si pe sultanul Suleyman.Nu lasa rautatea si tradarea sa conduca in locul lor,ei,fiind oprita de-o bataie.


         Hurem se dada un pas inapoi,inchipuindu-si ceea ce era mai rau.Parca-l vedea pe Ibrahim,uitandu-se fericit la ea,tinandn in mana o funie.Insa,puterea ce se ivi in ochii ei o facura sa-si arate hangerul primit de la sultan.Insa cand fu gata sa atace o pereche de ochi senini se ivira.


-- Suleyman,spuse emotionata,imbratisandu-l 


-- Shh,soptindu-i.Cosmarul se va incheia curand!


-- Mi-e frica,spuse lacrimand.Pentru tine,pentru copii.Ei cum sunt?


-- Dorm,nu stiu nimic,oftand.O sa fac tot ce pot ca totul sa fie bine,rezista iubita mea,calm.


-- Atata timp cat tu esti bine,eu sunt bine.Cand inima ta bate si a mea bate la fel,noi suntem unul Suleyman,zambind trista.Viata ta este sfanta pentru mine.


-- Hurrem a mea.Sultana mea cu chip de inger,iubita mea,sufletul meu pereche.Cnfidenta mea,elegia mea,emirul meu,Istanbulul meu,Bagdadaul meu...un singur lucru simt cand imi incredintezi viata ta a nu stiu cata oara:bucurie.Hurrem,tu esti viata mea.Eu fara tine nu as exista.


-- Daca e sa mor maine,nu plange duapa mine.Imbratisaza-ne copii,alintai,spunele ca i-am iubit enorm,zambind cald.Nu tine doliu ci imparte mancare sarcilor,ajuta-i,privindu-l duios.Nu fii trist ci gandeste-te la viitoarea batalie pe care o vei castiga.Eu,de acolo de sus,voi fi mereu acolo pentru tine.


         Sultanul isi stranse buzele,nevrand sa para slab si speriat.Se uita in ochii ei calzi,apoi o trase intr-o imbratisare calda,ca si cum maine toata lumea ar muri odata cu ei.Apoi o saruta dulce pe buzele moi ca la final,ca un actor talentat,sa plece dar sa revina cu sperante pentru o zi mai buna.


-- Si cel mai important lucru Suleyman,soptind pentru sine.Nu ma uita,lacriman.Nu ma uita,spuse prabusindu-se pe nisipul rece plangand amarnic.


1001 de momenteWhere stories live. Discover now