•H 22•

1.2K 62 10
                                    

Maandag

Ik word wakker gelukkig zonder Hunter op mijn bed, ik stap uit bed en maak me klaar voor school, ik haat maandagen, we hebben vandaag ook nog is een Engels repetitie, ik pak me tas in en ik loop dan naar beneden, ik zie mijn moeder een de tafel zitten, "hey mam, Goedemorgen" zeg ik, ik hoor haar Goedemorgen mompelen, waarschijnlijk had ze weer tot laat moeten werken en is ze nu saggerijnig, ik maak even snel een boterham voor me en ga dan snel onderweg naar school.

Het is weer overvol in de gangen, ik zoek een weg naar mijn kluisje die bijna onmogelijk was om te vinden, ik stop wat boeken in mijn kluisje en ga dan gelijk door naar de les.

Ik loop door de gangen, ik hoop dat ik een voldoende haal voor Engels, het is niet echt dat ik super goed in Engels ben ofzo dus ik zou geen onvoldoende kunnen gebruiken, ik ga zitten, er is nog geen spoor van Samael, ik hoor de bel nog is gaan en Samael is er nogsteeds niet, misschien is die gewoon te laat, ik krijg de bladen en ik begin aan de toets, ik maak de laatste vraag, Samael is nog niet naar binnen gekomen, ik heb hem ook niet gezien in de gangen, niet dat dat raar is want je ziet amper een bepaalt persoon in de gangen, ik vraag me af waar die is, hij is het enige wat mijn leven nog een beetje leuk maakt, anders zou ik letterlijk helemaal niks doen, als ik nooit naast hem was gaan zitten had ik nooit te weten gekomen over vampieren, en vampieren is niet iets wat onbelangrijk is, het is zo groot maar toch weten weinig mensen ervan, ik pak een boek en begin te lezen, ik hoop dat de bel zodadelijk gaat.

Ik loop uit school met Kim, ze is aan het praten over die jongen die gisteren naar ons toe kwam, ik kijk verderop en ik zie een paar meisjes naar iets kijken, ik vraag me af wat het is, is er iemand neergestoken ofzo?
Ik stoot Kim aan en wijs naar de meiden die staan te kijken, "Kom we gaan kijken wat er is" zeg ik en ik trek haar mee aan der arm, ze valt bijna waardoor ik moet lachen, Kim begint ook met lachen.

"Heyyyyyyyy ashleyyyy" hoor ik opeens een bekende stem zeggen, ik kijk op, Kim die begint me te slaan "omg Ashley, hij is zo lekker, waarom laat je me al je vrienden ontmoeten?" Fluisterd Kim in mijn oor.

Hunter komt op me aflopen en wurmt zich door de meisjes door, ze lopen als een soort zwerm achter hem aan, "ik moet even die mensen kwijt raken" fluisterd Hunter in mijn oor, "hey babe, hoe was school?" Zegt Hunter, ik kijk hem geschrokken aan, wat? hij buigt naar me toe en ik dacht even dat die me serieus wou zoenen, maar gelukkig niet, zijn lippen raken zacht mijn wang aan, ik krijg heel erg veel boze blikken naar me toe geworpen maar de mensen lopen wel allemaal weg, Kim staat bevroren naast me..

"Kim? Wat is er" vraag ik

Ze moet opeens hoesten "awh, ik ship jou en Samael, je had me nooit verteld dat je een vriendje hebt" zegt Kim, ik kijk haar aan, mij en Samael? Ha ha ha, Hunter kijkt me opeens best serieus aan, "maar Ashley ik wou even met je praten... privé" zegt Hunter, ik knik "vind je het erg Kim?" Vraag ik, Kim schud nee "maar waag het niet om haar te dumpen, ik hou je in de gaten" zegt Kim voordat ze wegloopt, ik lach even.

"Oké wat is er Hunter?" Vraag ik, Hunter begint met het vertellen, "nou, ik kreeg gister te horen van Zach dat een vampier in de buurt is, opzoek naar bloed, ik ben even gaan zoeken en ik kwam uit op de naam Luca Weston" zegt Hunter, ik knik, zal dit te maken hebben met die gozer gister? Ik zal het kunnen vragen..
"Hunter, gister waren ik en Kim bij Zuidplein, en er kwam iemand met een masker op me af en die gaat opeens zeggen van 'jij wilt met mij mee' en toen fluisterde die "Verbena" dus ik neem aan dat het een vampier was, misschien was dat Luca ofzo" zeg ik.
"Ja, dat zou hem waarschijnlijk moeten zijn, ik ga wel zoeken bij Zuidplein, adios Bella" zegt Hunter en hij begint rustig te lopen naar de uitgang van de school, ik hoor Kim naar me toe rennen, "hoe ging het?" Vraagt Kim, ik moet snel van het vriendjes leugen afkomen dus ik kan beter gelijk zeggen dat hij het heeft uitgemaakt, "hij heeft het uitgemaakt... maar ik had hem wel gevraagd naar die gozer van gister en hij zei dat het waarschijnlijk een crimineel is" zeg ik, ik probeer een beetje verdrietig te klinken, Kim kijkt boos "ohh ik ga die gozer wurgen" zegt Kim, ze begint te rennen waar Hunter heen ging.. En toen was ik alleen..

Sorry kort hoofdstukje

Vampires are real?Where stories live. Discover now