XV. Mégis sorok?!

3.1K 200 5
                                    

-Allison-

Hát igen, hát megkaptam az első büntetőmunkámat, itt, az oxi-foxi Roxfortban. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. A Beauxbatons-ban sorokat kellett írnunk, nem is keveset. Ott hagytak egy osztályteremben mindenféle felügyelet nélkül. Elég hihetetlen, nem? Ilyen esetben természetesen nem leszel tökéletesen becsületes, és nem fogsz 500 sort írni, amikor meg tudod ezt oldani különösebb fáradozás nélkül is. Vicces, hogy a feladataim sorai között a tanárok valahogy mindig elrejtették azt, hogy többé nem fogom megtréfálni sem őket, sem a diákokat. Pechükre azonban kitaláltam egy varázsigét, ami megírattatta a tollammal az 500 sort, és ráadásul még a kézírásomat is utánozta. Ennek köszönhetően soha senki nem fogja megtudni, hogy azokat a büntetőmunkákat nem én írtam meg. Egyébként valamennyire mégis én voltam... Legalábbis az én tollam...

Este a srácokkal Minnie irodája előtt várakoztunk. Amióta odaértünk, James és Sirius elégedetten vigyorogtak, Remus viszont valószínűleg egy kicsit ideges volt, de azért viszonylag nyugodtan ácsorgott az ajtóval szemben. Olyan érzésem volt, mintha ezek hárman már előre tudnák, hogy mi fog történni... Talán tényleg tudják is. Tulajdonképpen nem csodálkoznék rajta, ha már több száz büntetőmunkával töltött estén lennének túl.
-Van bárkinek valami tippje arról, hogy mit kell majd csinálunk?
Huncut fényt csillant a szemükben, amikor a kérdésemet hallva összenéztek. Remus szólalt meg először:
-Négy lehetőség van. Az egyik az, hogy rendet kell raknunk a könyvtárban. Ez mindig nagyon sokáig tart.
-A második az, hogy ki kell takarítanunk a trófeatermet vagy valamelyik másik termet varázslat használata nélkül.
Látva, hogy James mennyire elborzadt, miközben ezt mondta, fölnevettem.
-A harmadik lehetőség pedig a Tiltott Rengeteg- fejezte be Sirius.
-Mondjátok, ez egy normális iskola egyá...
-Nem, ez egy boszorkány- és varázslóképző.
Sirius felé fordultam, mivel -mint mindig,- most is félbeszakított.
-Oké- kezdtem gyanúsan kedvesen- Minden egyes normális boszorkány- és varázslóképzőben sorokat kellene írniuk a diákoknak büntetőmunka gyanánt, de semmiképpen sem kapnának más feladatot ezen kívül.
-Ez lett volna a negyedik lehetőség, de általában nem sorokat írunk. Tudod, húgi, a tanárok szerint ugyanis már túl sokat panaszkodtunk a sorok miatt.
Meglepetten bámultam rájuk, amit látva Jamesből és Siriusból kitört a röhögés. Azonnal elkaptam azonban a szememet róluk, amikor Minnie megállt mögöttük. A srácok is abbahagyták a nevetést, amint észrevették, hogy elégedetten elvigyorodtam, majd lassan megfordultak, és szembe találták magukat Minnie-vel.
Édes a bosszú!...
-Éppen ezért fogtok most sorokat írni!
-De hiszen legutóbb azt mondta, hogy soha többé nem kapjuk ezt a feladatot, mert túl sokat panaszkodtunk miatta.
-Ez nem lesz probléma jelen esetben, ugyanis felügyelet nélkül fognak dolgozni. Abban az esetben, ha észreveszem a büntetőmunka végén, -amikor vissza fogok jönni,- hogy nem dolgoztak rendesen, újabb öt értékes estéjüknek mondhatnak búcsút, amiket majd a büntetőmunkának szentelhetnek. Egy órájuk van a 400 sorra!
-De professzor...
-500 sor, Potter!

 ____________________

Nos, az a hatalmas problémám, hogy fogynak a kész részeim: már csak kettő van, ami publikálható állapotban van, ezeken kívül belekezdtem egy harmadikba. Időm viszont nulla. És már megint elvállaltam mindent, tehát a tennivalóm gyűlik folyamatosan.

Szóval ezért frissítek olyan ritkán. Szívesen fordítanék, csak sokszor adódik egy csomó minden, amit előbb kell megcsinálni, és hulla fáradtan már nem tudok figyelni.

Azért próbálkozom. Nem fogok teljesen eltűnni.

Em Black

Most komolyan?! Még egy Potter?!!!Where stories live. Discover now