11. BÖLÜM

7.1K 378 34
                                    

Elena şok olmuş bir şekilde müdüre baktıktan sonra sertçe yutkunarak arkasını döndü ve kapının kolunu indirerek odadan çıktı. Cezaya râzıydı ancak Jason olmazdı.

Olmamalıydı...

Gözlerini yumduktan sonra derin bir nefes alarak gözlerini açtı ve yavaş adımlarla bahçeye çıktı. İrina'nın yanına gelmesiyle donuk bakışlarını genç kıza çevirdi. İrina kaşlarını çatarak arkadaşına baktı.

Ona ne olmuştu böyle?

Elini kaldırarak arkadaşının koluna koyduktan sonra başını eğerek Elena'nın gözlerine baktı.

"Ne oldu?"

Elena duyduğu soruyla beraber tekrar yutkunarak bakışlarını İrina'ya çevirdi.

"Ceza aldım."

İrina merakla kaşlarını havalandırdı. Anlatmasını istercesine Elena'nın yüzüne baktığında Elena gözlerini kaçırarak konuştu. "Kütüphanede kavga ettiğim kız beni şikayet edince müdür ceza verdi." İrina'nın merakı iyice artmaya başlamıştı.

Nasıl bir cezaydı da Elena'yı bu kadar etkilemişti?

Bu sefer konuşan İrina oldu. "Ne cezası verdi?" Elena bakışlarını arkadaşına çevirdikten sonra konuştu. "Kütüphaneyi baştan sona temizleyeceğim." İrina duyduklarıyla beraber kaşlarını çattı.

Bunda bu kadar etkilenecek ne vardı?

Anlamamıştı İrina. Devamını beklercesine Elena'ya bakmaya devam ettiğinde genç kız derin bir nefes alarak konuştu.

"Jason beni gözlemleyecekmiş."

İrina duyduklarıyla gözleri irice açıldı. "Jason mu?" İrina'nın sesi fısıltılı çıkmıştı. Elena ağır ağır başını salladı. İrina ne demesi gerektiğini bilmiyordu. Şimdi anlaşılmıştı Elena'nın bu halleri. Elena Jason'dan hoşlanıyordu. Ve bunu Elena daha bilmiyordu. En önemliside ondan her seferinde uzaklaşmaya çalışsada Jason adım adım ona daha da yaklaşıyordu. Ona bağımlı kalmaktan korkuyordu. Bağımlı olmak istemiyordu. Sertçe yutkunduktan sonra yüzüne ufak bir tebessüm yerleştirerek arkadaşına sarıldı. İrina hemen kollarını sardıktan sonra Elena'nın kulağına eğilerek fısıldadı.

"Sakın bağlanma. Ne yaparsan yap ama bağlanma."

Elena gözlerini sıkıca yumduktan yüzüne kattığı buruk tebessümle başını sallayarak onu onayladı. Kollarını çekerek arkadaşından uzaklaştığında ikiside bakışlarını kaçırmıyordu.

"Elena."
Arkadan gelen sert erkeksi sesle genç kız ne yapması gerektiğini bilmiyordu. İrina arkadaşındaki bu gerginliği fark ettiğinde sessizce konuştu.
"Sakin ol ve yanına git."

Elena başını salladıktan sonra derin bir nefes alarak arkasına döndüğünde kendine doğru gelen Jason'ı fark etti. Gözlerini kırpıştırdıktan sonra yutkunarak ilerlemeye başladı. İkiside karşı karşıya geldiğinde gözlerini kimse ayırmıyordu. Elena daha fazla dayanamayınca bakışlarını kaçırarak konuştu. "Ne var?" Jason alayla kaşlarını havalandırdıktan sonra iki elinide pantolonun cevine sokarak konuştu. "Cezadan haberim var." Elena gözlerini devirdikten sonra konuştu.

"Yani?"

Elena'nın da sonrusunda alay bulunuyordu. Jason eğik başıyla beraber duyduklarıyla dudakları yukarı havalandı. Bu davranışla fazlasıyla yakışıklı duruyordu. Elena titreyen gözlerini kaçırarak etrafa gezdirdi. Jason başını kaldırdıktan sonra ellerini pantolonun cebinden çıkarmadan konuştu.

KIZIL GECE | : TUTSAKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin