23. časť

1.4K 104 15
                                    

Moje oči sa otvorili a rýchlo som zažmurkala, prekvapená tým, že ma obklopuje tma. Takmer okamžite som si všimla, že leží moja hlava na Justinovových kolenách. Mini kino bolo úplne čierne, až na pár svetielok, ktoré svietili na DVD prehrávači.

Premýšľala som veľmi nejasne, koľko je hodín. Nechcela som Justina budiť, tak som vstala a po tme hľadala cestu ku schodisku. Po tom, čo som ho ľahko našla, som sa chystala vojsť dovnútra, ale... opatrne som sa pozrela na mierne otvorené dvere. Bola som si istá, že som ich predtým zavrela. Potriasla som hlavou a potlačila do dverí.

Malý vzdych unikol z mojich pier. Moje oblečenie bolo rozhádzané všade. Balkónové dvere boli dokorán, bledo ružové záclony viali vo vetre ako bola moja izba napadnutá chladom - celá miestnosť sa kúpala v bielom mesačnom svetle.

Moja posteľ bola rozhádzaná tiež, vankúše boli po celej podlahe a prikrývka a obliečky boli zmuchlané na jednom mieste. Pozerala som sa na neporiadok so strachom, keď som premýšľala, ako sa to mohlo stať. Jediným vysvetlením bol buď veľmi opitý člen gangu alebo niekto, kto sa do tohto domu vlámal.

Vedela som, že by Justin nebol schopný počúvať ma, kedže spí, tak som rýchlo zbehla pred Louisovu izbu a ticho zaklopala na dvere. Podľa času v druhej miestnosti bolo niečo po tretej hodine ráno a tak som sa cítila trochu zle zato, ak by som ho zobudila. Našťastie, objavil sa vo dverách za niekoľko okamihov a zdalo sa, ako keby vôbec nespal.

"Alice?" zdvihol obočie. "Si v poriadku?"

"Niekto sa sem vlámal, myslím." štipla som. Jeho oči sa rozšírili a zatiahol ma do mojej izby, kde sa to udialo.

"Sakra," zamrmlal. "Kde je Justin?"

"Dole." odpovedala som.

"Choď preňho."

Prakticky som za ním po schodoch letela a vbehla do kina, kde bol ešte stále Justin zhrbený a spal. "Justin." zamrmlala som a jemne potriasla jeho ramenom. Otvoril oči a pozrel sa na mňa, keď sa vzpriamene posadil a všimol si môjho vydeseného výrazu. Bola som si istá, že ho bolo vidieť aj v tme.

"Čo sa deje?" spýtal sa okamžite.

"Niekto sa sem vlámal, myslím," vysvetlila som. "Louis je hore a kontroluje to. Chce ťa tam."

Justin prikývol a preplietol naše prsty ako sme sa ponáhľali po schodoch naspäť hore. Louis sa pozeral von balkónom. Vzdychol si, keď sme vstúpili a pozeral sa rovnomerne na Justina. "Teraz neblázni."

"Čo sa stalo?" Justin sa spýtal rovnako ako mňa. Louis obrátil očami a potom mi venoval ostrý pohľad, akoby mi chcel povedať spoločne. Prikývla som a chytila Justina pevnejšie za ruku, ako som mu prstom trela hánky.

"Toto spravil Seth," povedal pomaly Louis. "A na základe dôkazov by som povedal, že bol niekto s ním."

"Ako to vieš?" mohla by som povedať, že sa Justin snažil nekričať. Jeho oči boli ako uhlie, pevne čierne a jeho ruka prúdila do tej mojej čistý chlad.

"No, našiel som toto," Louis zdvihol do vzduchu lesklý kovový predmet - sponku do vlasov. Zložito navrhnutý motýľ sedel na jej konci. Vyzeralo to akoby ju niekto zlomil. A bolo mi to podivne povedomé. "Ak Seth nenosí sponky, predpokladám, že mal ženského komplica."

"Ako vieš, že to bol on?" zamumlala som s nádejou.

Louis mi venoval smutný pohľad. "Videl som jeho auto."

Moje srdce sa v mojej hrudi potilo. Seth tu naozaj bol. Nezáležalo na tom, kto sním pracoval, teraz nie. Samotná skutočnosť, že bol v tejto izbe, kde som ubytovaná ja, je desivá.

HERO || Justin Bieber FanFictionOù les histoires vivent. Découvrez maintenant