12.

904 37 14
                                    

Eszméletlen gyomorgörccsel indultam el hétfő reggel az iskolába. Bár igyekeztem úgy tenni, mintha kicsit sem érdekelne a dolog, azért legbelül nagyon is foglalkoztatott Ted sejtelmes üzenete, illetve az, hogy vajon mi várhat rám, ha belelapozok az iskolaújságba.

Mikor Lucy és Damien holtsápadt ábrázatával találtam szembe magam, ahogy az újságpapírt szorongatják, már tudtam, nem kerülhetem el a sorsomat. Kitéptem kezükből a lapot, majd szorgalmasan végigszántottam tekintetem a sorokon. Amit olvastam, megdöbbentett.

"A titokzatos Grace Moreno, és annak még titokzatosabb barátja - így kezdődött a cikk, amit egy ismeretlen író publikált. - Grace Paz Moreno csak pár hónapja tért vissza hozzánk hosszas betegsége után, amelyből sikeresen felépült, máris a kedélyeket borzolja új stílusával, hiszen Dan LeFroy bántalmazásáért az idei félévben neki kell lennie Pamacsnak, a kabalaállatnak. A végzős diák mindamellett valószínűleg hasonló útra tévedt, mint korábbi barátnője, a rejtélyes körülmények között tengerbe veszett Janis Huntington, a Westlake egykori tanulója.

Janis és Grace között mindig is rengeteg volt a hasonlóság. Egyformán voltak szürkék és egyszerűek, majd hasonlóképpen váltak vagánnyá, nagyszájúvá. Ráadásul, mint kiderült, mindketten a rosszfiúkra buknak..."

Ekkor megláttam egy lesifotót rólam és Chazről, ahogy kéz a kézben sétáltunk valahol, illetve egy másik fotót, ahol a fiú éppen bohócként dolgozik. Akaratlanul is tovább folytattam az olvasást.

"Grace barátja talán még nála is több titkot rejteget, akárcsak Janisé, aki köztudottan büntetett előéletű volt. De vajon mi van a jóképű, tetovált idegennel, aki Grace szíve választottja?

Már az gyanússá vált számunkra, hogy mégis kinek lehet ilyen neve, mint Chaz Wolf? Hát nem a született szélhámosok viselnek csupán ilyen áttetsző álnevet? A fiú nem rendelkezik stabil jövedelemmel. Zenész, eközben pedig részmunkaidőben bohócként vállal állást gyerekzsúrokon, ahogyan azt a fenti kép is bizonyítja, melyet a Westlake egyik diákja készített, mikor a kistestvére születésnapi ünnepségén ez az igencsak mogorva fiatalember kifejezetten udvariatlanul viselkedett.

Vajon mi lehet benne, ami vonzerőt jelenthet az amúgy is labilis Grace számára? Egyáltalán tisztában van azzal, kivel jár?

Utánanéztünk, ki lehet vajon a titokzatos idegen, ám erről majd a következő számban fogunk mesélni nektek, ha igény lesz rá..."

Rögtön dühbe gurultam már az első szavaktól. Indulatosan összegyűrtem az égetnivaló szemetet, majd a kukába hajítottam.

- Ez egyszerűen nevetséges! - horkantam föl. - Milyen alapon veszik ezek górcső alá az én privát szféráramat? Láthatjátok, hogy semmi konkrétumot nem tudnak felmutatni! Egyszerűen csak találgatnak - fordultam Damienhez és Lucyhoz.

Lucy óvatosan egy tincset tűrt a füle mögé.

- Ez igaz, de... Akkor is olyan furcsa ez az egész, Grace. Ki ez a Chaz? Hol született? Vannak rokonai? És azok hol vannak?

Damien heves bólogatásba kezdett. - Pontosan. Ráadásul emlékszel arra a két lányra a koncertről? Az egyik azonnal felismerte őt, de azt is kijelentette, hogy nem Chaz a valódi neve.

Harsányan felnevettem. Olyan állapotba kerültem már, amikor magam előtt is örömmel tagadtam az igazságot.

- Az a csaj tiszta hülye volt. Szerintem addigra már a saját nevére sem emlékezett - védtem minden egyes pillanatban a barátomat a vádaskodásokkal szemben.

Lucy tehetetlenül felsóhajtott. - Azért jobban utánanézhetnél, Grace. Nyilvánvaló, hogy semmit sem tudsz erről a srácról. Mi van, ha egy sorozatgyilkos?

Teljes szívemmelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin