răzbunarea are iz de motorină

28 1 0
                                    


*concurs de creație- proba 1; nu am participat, dar am făcut toate probele concursului*

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

*concurs de creație- proba 1; nu am participat, dar am făcut toate probele concursului*

gen: young adult, umor


Nu îl plăcuseră niciodată pe Egbert, vecinul lor de la șapte, care mirosea întotdeauna a deodorant și varză murată. Avea douăzeci și șase de ani, așa că dădea în fiecare vineri și sâmbătă câte o petrecere monstru, cu muzica dată la maxim, până la miez de noapte.

Sienna Cox și Garre Davies erau vecinii respectabilului nesimșit, respectiv vecina din dreapta și vecinul dn stânga. Erau colegi de școală încă de la grădiniță, însă nu se suportaseră niciodată, Sienna făcându-i farse de fiecare dată când avea ocazia, iar Garre inventând cele mai creative bârfe despre ea. Deci, pe scurt, se urau de moarte!

Însă, de această dată, cei doi uitaseră de rivalități, uitaseră de toate acele farse umilitoare (banda lipicioasă de pe covorul de la intrare, șuruburile de la bancă scoase) și de toate acele zvonuri enervante („Ai auzit că Sienna are de fapt două burice?" „Gura lui Sienna miroase a sardine. Asta pentru că îi place să mănânce conserva de ton a pisicii sale.") pentru a se alia împotriva acelui nesuferit petrecăreț de Egbert.

Așa ajunseseră la zece dimineața, într-o zi de sâmbătă, încercând să deschidă lacătul care lega motocicleta de un copac. Spre norocul lor însă, Garre se dusese în Tabăra Micilor Tâlhari vara trecută, asta după ce își păcălise mama că se duce în Tabăra de Croșetat și Împăturit Șervețele a lui Miss Jacquemoud.

― Mai ai mult, neghiobule?

Sienna părea nerăbdătoare. Avea și de ce: dacă erau prinși de cineva și apoi părâți ticălosului?

― Imediat, imediat! Doamne, ce enervantă ești!

Plănuiau să-i fure prețioasa motocicletă, să se plimbe o perioadă cu ea prin oraș, apoi să o ascundă prin vreun boschet de la marginea Londrei.

― Gata!

Ochii mărunți ai lui Garre sclipiră plini de mulțumire, însp nmai pentru câteva secunde, căci se întoarse imediat spre colega sa de suferință.

― Ai adus cheile?

Sienna se furișase în casa neisprăvitului în timpul petrecerii monstru de noaptea trecută. Le găsise după o jumătate de oră, sub pat, după o perecehe de șosete puturoase drept scut de protecție.

Cox scoase prețioasele chei, împreună cu două căști vechi, de motociclist. Le avea de la tatăl lui Garre, care fusese conducător de raliu în cursele profesioniste pe când era în floarea vârstei, însă, în ciuda trecerii inevitabile a timpului, încă erau în perfectă stare.

După câteva minute, motorul torcea leneș pe străzile bătute de soare ale orășelului St. Augustine, Florida. Sienna își încolăcise brațele subțiri în jurul abdomenului lui Garre. Viteza îi făcea urechile să țiuie, în ciuda căștii. Ochii îi priveau fascinați brazdele de culori care treceau în viteză pe lângă ei, apoi, deși nu ar fi vrut, un zâmbet vesel i se lăți pe chipul pistruiat.

Libertate. Răzbunare. Și un strop de adrenalină. Rețeta perefctă pentru distracție à Florida.


Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Dec 02, 2022 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

scrum în vântUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum